Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2576
EURO
37,6118
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.881,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
JAPON GAZETECİLER, GÜL'E NE SORDU?
JAPON GAZETECİLER, GÜL E NE SORDU?
 
Gül, resmi ziyaret için geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da Ulusal Basın Merkezi’nde bir konuşma yaptı ve Japon gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
5.6.2008 - 15:08
Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik operasyonları ve bölgesel yönetimle ilişkilere ilişkin bir soru üzerine, Türkiye’nin Irak ile her zaman yakın ilişki içinde olduğunu söyledi.
Türkiye’nin, Irak’ı, anayasası çerçevesinde tanıdığını ve toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten Gül, "Türkiye ile Irak Kürtleriarasında düşmanlık yok. Aksine, biz akrabayız. Kuzey Iraklıların ihtiyaçlarının karşılanması için günde 4 bin kamyon Irak’a geçiyor"dedi.

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki otorite boşluğundan yararlanarak yuvalanan PKK terör örgütüne karşı mücadele ettiğini anlatan Gül, şunları söyledi:

"Terör örgütü Türkiye’ye zarar vermektedir. Biz de terör örgütünü hedef alan operasyonlar yürütüyoruz. Operasyonlar sadece teröristleri hedef alıyor. Terörle mücadele ederken Türk ordusundan başka sivilleri gözeten bir ordu gösteremezsiniz. Nitekim operasyonlarda tek bir sivil ölmemiş, zarar görmemiştir.

Bağdat’ta, Afganistan’da başka orduların terörle mücadele ederken sivillere ne kadar zarar verdiğini hatırlarsanız... Türk ordusunun bu operasyonları yürütürken gösterdiği dikkatin takdir edilmesi gerekir.

PKK’nın sivilleri öldürdüğünü ve uyuşturucu ticareti yaptığını tüm dünya biliyor. Kürtler kardeşimizdir. Geçmişte nasıl yardım ettiysek, şimdi de yardım etmeye devam edeceğiz."

İSRAİL-SURİYE ARASINDAKİ DOLAYLI GÖRÜŞMELER

Gül, Türkiye’nin girişimleriyle İsrail ve Suriye arasındaki dolaylı barış görüşmelerinin seyrinin nasıl gittiği sorusunu yanıtlarken, Türkiye’nin bölgesine istikrar yayan bir ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin, bölgede yaşanan çatışmaların tüm taraflarıyla görüşebilen ve güven veren tek ülke olduğunu vurgulayan Gül, Suriye ile İsrailarasındaki ilk tur görüşmelerin sonuçlandığını, ikinci tur görüşmelerin de başlamak üzere olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki görüşmelerin altyapısının titiz biçimde hazırlandığını ve geçmişi olduğunu ifade ederek, "Bunlar zor konular. Umarım kalıcı barış sağlanır" dedi.

"BÖLGEMİZDE NÜKLEER SİLAHA KARŞIYIZ"

İran’ın nükleer çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de Gül, bu ülkenin nükleer çalışmasının tüm dünyayı ilgilendirdiğini, Türkiye’yi de komşu ülke olması nedeniyle yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Sorunun diplomatik yollardan çözülmesinin çok önemli olduğunu anlatan Gül, Türkiye’nin de bunun için çaba sarf ettiğini ifade etti. Gül,"Biz, kimde olursa olsun bölgemizde nükleer silaha karşıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, iç politika ve AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Türkiye’nin, her konunun açıklıkla tartışıldığı demokratik bir ülke olduğunu" belirterek, "mahkemede devam eden dava hakkında görüş bildirmesinin doğruolmayacağını" kaydetti.

GÜLÇİFTİ, JAPON SARAYI'NDA İMPARATAOR AKİHİTO'YU ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japonya İmparatoru Akihito ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İmparator Akihito ve İmparatoriçe Miçiko tarafından Sarayı'nın kapısında karşılandı.

Gül çifti daha sonra İmparator Akihito ve İmparatoriçe Miçiko ile 20 dakika başbaşa görüştü. Görüşme öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. İmparatorluk sarayında Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna öğle yemeği verildi. Yemeğe Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Kürşad Tüzmen, Japonya Prensi Mikasa, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacanlı da katıldı.

Japon Prensesi Mikasa'nın şık şapkasıyla masa başında oturduğu yemekte Hayrunisa Gül, Japon İmparatoru Akihito, Cumhurbaşkanı Gül de İmparatoriçe Miçika'nın yanında oturdu. İmparator Akihito ve Cumhurbaşkanı Gül, masanın ortasında karşılıklı olarak yerlerini aldı.

İki cephesi boydan boya cam kaplı ve geleneksel Japon bahçesi manzaralı bir salonda verilen yemekte, çorba, balık, et, tatlı ve çeşitli içecekler ikram edildi.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-Japon Dostluk Sergisi'nin açılışını yapıldı. Mori Sanat Merkezi'nin 52'nci katında muhteşem Tokyo panoramasına sahip salonda açılan sergide, Türk-Japon ortak tarihi başlığıyla 60 fotoğraf yer alıyor. 1889'da Japon Prensi Komutsu ve eşinin İstanbul ziyareti ile bu ziyaretin karşılığında 1890'da Japon İmparatoru'na hediye götüren Ertuğrul Fırkateyni ve Osmanlı denizcilerinin dönüş yolunda geçirdikleri kaza sergiye konu ediliyor. Kuşimoto'da çıkan fırtınada batan gemideki Türk denizcilere sahip çıkan Japonlar ile kurtulan denizcilerimizi 1891 yıılında istanbula getiren Japon askerlerinin fotoğrafları da sergide yer alıyor.

İstanbuldaki İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi arşivinden Dr. Halit Eren tarafından derlenen fotoğraflar, Tokyo'da ilk kez sergileniyor. Aynı zamanda serginin küratörlüğünü yapan Sumiya Okomura tarafından geleneksel Japon kıyafetiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu fotoğraflar Japonlar için de ilk” diye konuştu.

HAYRÜNNİSA GÜL, KİMONO GİYMEDİ

Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Japonların ünlü Sakura Tapınağı'nı ziyaret ederken kimono giymedi.

Japonya'da resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ikili görüşmeler yaparken, eşi Hayrunnisa Gül ayrı olarak Japon tapınağını ziyaret etti. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Amerikalı eşi Anneliza Şimşek’in eşlik ettiği Hayrunnisa Gül, tapınak girişinde budist bir rahip tarafından karşılandı. Kalabalık günlerinden birini yaşayan tapınağın Japon ziyaretcileri, kameralar eşliğinde tapınağı ziyaret eden Hayrunnisa Gül'e ilgi gösterdi. Bazı Japonlar Firt Lady'in fotoğraflarını çekti. Hayrunisa Gül bu ilgiye el sallayarak karşılık verdi.

Tokyo'da sabahtan bu yana süren yağmurdan korunmak için saydam şemsiye kullanan Hayrunnisa Gül, beyaz renkli elbisesiyle tapınağın bütün bölümlerini gezdi. Rahiplerden bilgi aldı. Hayrunnisa Gül'ün yüzükleri ve dikkat çekerken ucu açık beyaz renkli ayakkabı giydiği göze çarptı. Etrafı yapay nehirle çevrili olan ve Japon balıklarının yüzdüğü Akamura Tapınağı Japonlar için çok kutsal bir mekan olarak biliniyor. Hayrünnisa Gül, gazetecilerin sorusu üzerine tapınak ziyareti hakkında açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Milliyet
05.06.2008


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BBDK'NIN SKANDAL ARAŞTIRMASINA İYİMAYA'DAN SERT TEPKİ

BAKAN'IN UYUŞTURUCU SKANDALI

"ÇÖPE GİDEN BİR A 4 KAĞIDI, 1,5 SAAT'LİK OKSİJEN DEMEK"
»  ÖNDER SAV, KUR'AN DİNLEDİ, FATİHA OKUDU
»  'HİÇ BİR GÜÇ CUMHURİYETİ DEĞİŞTİREMEYECEK '
»  İLKER BAŞBUĞ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  "ÖNDER SAV, YA İSTİFA ET, YA DEFOL"
»  HACİZ CİNNETİ, AİLEYİ YOK ETTİ
»  GÜL'E JAPONYA'DA SİLAHSIZ KORUMA
»  BÜYÜKANIT'TAN ÇARPICI ORTADOĞU ANALİZİ
»  AKP'Lİ ÜSKÜL, TÜRBAN KARARINDA AİHM'İ HAKLI BULDU
»  TOKİ BAŞKANI TV'DE AĞLADI
»  ALEVİLER, KORUCU OLUYOR
»  BASKIN ORAN'A TİT'TEN ÖLÜM TEHDİDİ
»  CHP, ARKA SAYFA GÜZELİNİN PEŞİNDE
»  BİRGÜN: ÖNDER SAV OLAYI PAKSÜT'Ü UNUTTURMAYA YÖNELİK
»  KİLİSENİN TONLARCA AĞIRLIKTAKİ SÜTUNUNU ÇALDILAR
»  BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI AÇIKLANMADI..!
»   AKARYAKITA İSTANBUL ZAMMI!
»  MUHABİR SAV'I NASIL YAKALAMIŞ!
»  BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI AÇIKLANMADI..!
»  BAYKAL'A DİYARBAKIR ŞOKU
»  EMNİYET'İN DOBLO'LARINA TELEKULAK DARBESİ
»  ERDOĞAN, BAYKAL'I NAHÇİVAN'DAN ARADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.