Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÖŞK'TE TELEFON SKANDALI
KÖŞK TE TELEFON SKANDALI
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerindeki mekanların, fonksiyonlarını yerine getiremez hale geldiğini belirterek, köşkün telefon ve iletişim alt yapısının diğer kurumların gerisinde kaldığını belirtti.
 
3.11.2007 - 21:35

İsen, Cumhurbaşkanı Gül'ün bir devlet başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinin üç kez kesildiğini ifade etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığının 2008 yılı bütçesiyle ilgili bilgi veren İsen, Cumhurbaşkanlığının 2008 bütçesinin 55 milyon 561 bin YTL olduğunu açıkladı.

İsen, Cumhurbaşkanının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başı olduğunu, bu sıfatı ile Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğine işaret ederek, "Yine Cumhurbaşkanımız, yemininde de ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmekle yükümlüdür'' dedi.

İsen, 2008 yılı bütçesinin geçmiş yıllara göre daha farklı olduğuna işaret ederek, cumhurbaşkanlarının seçildiği yılı yapılan bütçelerin özellikli olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanlarının seçildiği yıllarda birikmiş ihtiyaçlar nedeniyle bütçede artış olduğunu vurgulayan İsen, bu ilk bütçe hazırlanırken, Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğüne ve onuruna yakışır şekilde, makamın hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesinin dikkate alındığını dile getirdi.

İsen, Cumhurbaşkanlığı kabul ve çalışma makamı ile Genel Sekreterlik büroları ve resepsiyon salonunun bulunduğu idari binanın, yapımının tamamlandığı 1993 yılından bu yana hiçbir bakım, onarım, tefriş hizmeti görmediğini belirterek, söz konusu alanın ülkenin vitrini konumunda olduğunu ve diğer devlet kurumlarına göre farklı ve özel olması gerektiğini kaydetti. Binanın uzun yıllardır yenileme çalışmasına tabii tutulmamasından dolayı telefon, bilgi işlem gibi altyapı hizmetlerinin diğer kurumların gerisinde kaldığını anlatan İsen, binada kullanılan mobilya, halı, duvar kağıdı gibi tefriş malzemeleri de eski ve deforme olmuş durumda olduğunu, klima ve havalandırma sisteminin yetersiz olduğunu kaydetti. İsen, klima ve havalandırmadan kaynaklanan sıkıntıların resepsiyonlarda görüldüğünün altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, yabancı devlet başkanlarının Türkiye'yi ziyaretlerinde, ikametlerine tahsis edilen bir diğer hizmet binasının da Camlı Köşk olduğunu belirterek, bu binanın da 1996 yılından bu yana bakım onarım ve tefriş görmediğini bildirdi. İsen, Cumhurbaşkanlarının ikamet ettiği Pembe Köşk'ün ise ortalama 7 veya 8 yılda bir elden geçirilmesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. İsen, 2008 yılı bütçesinde Pembe Köşk ve Camlı Köşk'ün büyük onarımları için 3 milyon YTL, diğer hizmet binalarının büyük onarımları için de 3 milyon 745 bin YTL ödenek öngörüldüğünü, bunların tefrişi ve demirbaş alımı için de 1 milyon 500 bin YTL tasarlandığını ifade etti.

3 KEZ TELEFON KESİLDİ

Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarının uzun yıllar yenilenmemiş olmasına paralel olarak iletişim altyapısının da hızla gelişen teknoloji karşısında zaman içinde eskidiğini anlatan İsen, iletişimde çeşitli aksamaların yaşanmaya başladığını söyledi. İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir devlet başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinin üç kez kesildiğini belirtti. İsen, bilgisayar, internet ve televizyon teknolojisinde de alt yapının günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmadığını kaydetti.

İsen, Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılan bugün itibariyle toplam 103 taşıt bulunduğunu, bu taşıtlardan sadece 4'ünün yeni olduğu, yeni taşıtlardan 2'sinin Cumhurbaşkanı Gül'e tahsisli olduğunu söyledi. İsen, taşıtların 6'sının yaşı 8, 10 adedinin yaşı ise 9, 68 adet taşıtın ise yaşlarının 10 ile 15 arasında olduğunu belirtti. İsen, 2008 yılı bütçemizin kalemleri içinde 4 milyon 105 bin YTL'lik taşıt alımı ve kiralanması öngörüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, 2008 yılı içinde ödenek öngörülen diğer bir kalemin de GAP uçağının bakımı olduğunu belirterek, GAP uçağının bakımı için 3 milyon 150 bin YTL ayrıldığını bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KADIKÖY'DE SALTANATA SON, F.BAHÇE 2- BJK- 1

FENERBAHÇE :0 BEŞİKTAŞ:1

İSRAİL HARİTASI TÜRKİYE'Yİ NASIL BÖLÜYOR?
»  ANKARA'DA "EŞİTLİKÇİ BİR TÜRKİYE" MİTİNGİ
»  KANADOĞLU, BU KEZ DTP İÇİN KONUŞTU
»  MECLİS'TE CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ TARTIŞMASI
»  MALİYE KAÇAKÇILIĞI KÖRÜKLÜYOR
»  GENEL SEKRETER İSEN:"CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞK'Ü BAKIMSIZ"
»  "MECLİSTE YEMEKLERİN TADI TUZU KALMADI"
»  IRAK SÖZCÜSÜ:"BUGÜNDEN İTİBAREN HER ŞEY DEĞİŞECEK"
»  DTP'Lİ VEKİLLER KAYIP TÜRK ASKERLERİ İÇİN KUZEY IRAK'TA
»  PKK', BÜROLARINI KAPATMA KANDIRMACASI
»  "70 MHP'Lİ 340 AKP'LİDEN DAHA ÇOK SES ÇIKARIYOR"
»  SEZER, AYLAR SONRA İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI
»  VEKİLLERE MESAJLA, 'ISITMA' TEKLİFİ
»  ERDOĞAN:"ATEŞ, SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMAZ"
»  MİLLETVEKİLLERİNE TOKİ’DEN EV
»  MUHALİFLER, İNÖNÜ'NÜN CENAZESİNDE BULUŞTU
»  MALİYE, 130 BİN ESNAFA 'PARDON' DEDİ
»  TBMM BAŞKANI TOPTAN, MECLİS'İN KALABALIĞINDAN YAKINDI
»  HAYRUNNİSA GÜL'E TÜRBAN DAVASI
»  EMEKLİ PAŞA'DAN GECİKEN İTİRAF
»  İNÖNÜ'YÜ ÖLÜMDEN DENİZ KURTARMIŞ
»  İNÖNÜ AİLESİ GÜL'Ü KABUL ETMEDİ Mİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.