Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0751
EURO
38,0573
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.834,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADIKÖY'DE HÜSRAN GECESİ, MİLLİ HEYECAN,MİLLİ HEZİMET OLDU 0-3...
KADIKÖY DE HÜSRAN GECESİ, MİLLİ HEYECAN,MİLLİ HEZİMET OLDU 0-3...
 
Şükrü Saraçoğlu stadına büyük umutlarla çıkan A Milli Takımının hatalarını affetmeyen Ukrayna Milli Takımı kalemize gol yağdırdı. İşte maçın ayrıntıları...
 
17.11.2004 - 21:35


     İstanbul, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda muhteşem bir görüntü var. İstanbul'un soğuğuna aldırmayan 45 bin kişi millilerimizi desteklemek için ellerindeki ayyıldızlı bayraklarla Saraçoğlu Stadı'na koştu.           
     Karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da protokolde kendisine ayrılan yere geldi. Stadı dolduran 45 bin kişi ve ekranları başındaki milyorlar gibi o da hüsrana uğradı.

Kaleci Rüştü farkı önledi. Emre'nin çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi.
     
     İşte maçın ayrıntıları: 
     
     1. dakika millilerimiz karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlk taç atışını millilerimiz kullandı.
     
     2. dakika millilerimiz bu dakikada top çeviriyor ve rakip takımı üstüne çekmek istiyor. Milli takım şu an rakip defansına soldan yükleniyor. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda muhteşem bir atmosfer var. Tribünler milli takımımızı coşkulu bir şekilde destekliyor.
     
     3. dakika millilerimiz ikinci taç atışını kullandı. Şimdi Ukrayna Milli Takımı, soldan bir serbest vuruşu kullanacak. Rüştü kalede dikkatli.
     
     4. Ukrayna'nın kullandığı serbest vuruş defansımızdan geri döndü. Nihat'la çıkmaya çalışıyoruz.
     
     5. dakika top Rüştü'de. Şimdi millilerimiz yine sol taraftan Ukrayna yarı alanına sarkmaya çalışıyor. Top şimdi rakip kaleciye geldi.
     
     5. dakikada Fatih Tekke, çok eleverişli bir pozisyon üreterek topu Nihat Kahveci'ye çıkarıyor. Kahveci topu boşta bulunan arkadaşına vermek yerine kendi vurunca inanılmaz bir gol pozisyonu kaçıyor.
     
     7. dakikada Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kıran kıran bir mücadele seyrediyoruz. Fatih Tekke'nin ceza sahasından biraz dışarıdan vuruşu dışarı çıkıyor.
     
     8. dakika Millilerimiz Ukrayna'nın çok açık verdiği soldan yüklenmeye devam ediyor. Ukrayna kalecisiyle şimdi bir degajman yapıyor.
     
     9. dakikada millilerimizin savunmadaki büyük hatayı affetmiyorlar ve Hussiev'in attığı golle Ukrayna 1-0 öne geçiyor.
     
     12. dakika millilerimiz Deniz'le, rakip yarı alanına girerken top kornere çıkıyor. Ukrayna'nın savunması oldukça ağır. Millilerimiz bu dakikalarda baskılarını arttırabilirse beraberlik golünü bulmamız işten bile değil.
     
     13. dakika Emre, orta sahadan aldığı topla çok elverişli bir pozisyona giririyor, ancak pas vermek yerine kendi gitmek isteyince rakip defansı tarafından bu tehlikeli atak önleniyor.
     
     14. dakika Ukrayna ikinci kez tehlikeli geldi. Soldan gelen oyuncu kesti ancak orada kimse olmayınca tehlikeli atak geçmiş oldu. Şimdi millilerimiz yeni bir atak hazırlığında.
     
     15. dakikada Fatih Tekke hafif bir sakatlık geçiriyor. Tekke'nin sakatlığı saha dışında yapılıyor.
     
     Karşılaşmanın ilk çeyreği Ukrayna'nın 1-0 galibiyetiyle devam ediyor. Ukrayna ilerleyen dakikalarda zamana oynayacağının işaretlerini veriyor.
     
     17. Shevchengo orta sahadaki hatayı affetmiyor ve birebir kaldığı Rüştü'yü mağlup ediyor: Türkiye: 0 - Ukrayna: 2...
     
     20. dakikaya rakip takım Ukrayna'nın 2-0 galibiyetiyle girildi. Tuncay ve Yıldıray şu anda oyun kenarında ısınmaya başladı. Ersun Yanal çok eken bir değişikliğe gidecek.
     
     23. dakikada sol tarafta çok boş kalan Varobey'le Ukrayna çok tehlikeli geliyor. Ancak savunma oyuncumuz Servet bu önemli pozisyona izin vermeyerek bir üçüncü golü önlüyor.
     
     24. dakikada Emre'nin uzaktan vuruşu kalecide kalıyor. Şimdi Ukrayna bir taç atışı kullanacak.
     
     25. dakika rakip takım Ukrayna stresli çıktığı karşılaşmada artık çok rahat haraketler ediyor ve kendine güveni gelmiş bir ekip görüntüsü veriyor. Bu dakika Emre orta sahadan aldığı topu Nihat'a çıkarıyor. Ancak gurbetçi futbolcumuz açısını kaybedince pozisyondan faydalanamıyor.
     
     26. dakikada Ukraynalı futbolcu Yezersky, Portekizli hakemden sarı kart görüyor. Millilerimiz cezasahasının çok yakınından sağ çaprazdan bir serbest vuruş kullanacak. Bütün oyuncularımız cezasahasının içinde toplanıyor. Nihat'ın sert vuruşuna son anda kaleci dokunuyor ve kornere çıkıyor.
     
     27. dakikada Emre Belözoğlu'yla köşe vuruşu kullanıyoruz. Bu arada karşılaşmanın Portekizli hakemi kendisine verilen bir yabancı cismi yan hakeme veriyor.
     
     28. dakika şu anda A Milli Futbol takımımızda ilk değişiklik yapılacak. Tuncay Şanlı saha kenarına geliyor. Servet oyundan alınıyor. Yerine Tuncay giriyor.
     
     Servet'in bu karşılaşmada yaptığı iki hata da milli takımımıza faturası ağır oldu.
     
     29. dakika Ukrayna, Türkiye A Milli Futbol takımı karşısında oyunu 2-0 üstün sürdürüyor. Ukrayna şimdi bir taç atışı kullanacak.
     
     30. dakikada tribünlerden milli takımımıza destek veren taraftarlardan müthiş bir coşku yeniden başlıyor. Milli takımımız soldan taç atışı kullandı. Tuncay'ın pasını değerlendiren Gökdeniz yere düşürülünce Portekizli hakem faulü verdi. Şimdi milli takımımız soldan bir serbest vuruş kullanacak. Topun arkasında Emre Belözoğlu var. Ukrayna Milli Takımı'mın cezasahasının ana-baba gibi. Emre'nin kullandığı top rakip defansından döndü. Şimdi tekrar bir serbest vuruş kullanacağız.
     
     31. dakikada Emre'nin şutu Ukrayna savunması tarafından uzaklaştırılıyor.
     
     32. dakikada Emre'nin derinlemesine verdiği pasla Tuncay buluşuyor ama top çok hızlı olduğundan Tuncay kontrolünü kaybediyor.
     
     33. dakikada Gökdeniz'in soldan kestiği top rakip defansı tarafından karşılanıyor. Millilerimiz cezasahasında bir türlü istediği organizasyonu gerçekleştiremiyor. O alanda sürekli pas hataları ve top kaybı yaşanıyor.
     
     34. dakika Ukrayna kalecisi her degajman öncesinde bir 15-20 saniyeyi çalıyor.
     
     35. dakikada Deniz inanılmaz bir hata yapıyor. Pozisyona hızla müdahale eden Rüştü mutlak bir üçüncü gole izin vermiyor.
     
     36. dakikada millilerimizin uzun süre hakim oldukları ortasahadaki avantajlı pozisyonunu kaybediyoruz. Millilerimizin bu dakikalarda soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri gerekiyor.
     
     37. dakikaya kadar bir oyun planı oturtamadık. Attığımız her şut ve top rakibin ayağına ve kafasına gidiyor.
     
     37. dakikada millilerimiz mutlak bir gol pozisyonu kaçırıyor. Ümit çok elverişli bir pozisyonda topu Fatih'e çıkarıyor, ondan Tuncay'a geliyor ancak son vuruş bir türlü gerçekleşmeyince farkı bire indirme şansımız bu dakikada harcanıyor.
     
     38. dakika millilerimizin bir atağı taçla kesiliyor. Şimdi millilerimiz yeniden rakip cezaalanına girmek istiyor. Ancak başından beri belirttiğimiz gibi millilerimiz bir türlü rakip cezaalanında organize olamıyor ve sürekli top kaybediyor.
     
     Karşılaşmanın ilk yarısının son 6 dakikasına girdi. Türkiye: 0 - Ukrayna: 2.
     
     40. dakikada millilerimiz bir köşe vuruşu kullanacak. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'nda karşılaşmanın son 5 dakikaya girdik.
     
     41. dakikada kontratakla çıkan Ukrayna milli takımının tehlikeli pozisyonu Emre tarafından önleniyor.
     
     42. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca Türkiye A Milli Takımı'nın çok yavaş oynadığı dikkatlerden kaçmıyor. Hal böyle olunca rakip defansı anında kapanıyor ve muhtemel tehlikenin oluşmasında izin vermiyor. Ukrayna, milli takımımızın aksine tam bir takım oyunu sergiliyor. Millilerimiz bir türlü hızlı olamıyor. Bu dakikada millilerimiz büyük bir risk alarak geri alanı boş bırakıyor.
     
     44. dakikada A Milli Futbol Takımımız taç atışı kullanıyor. Şimdi Hüseyin'le ortasahadan çıkma düşüncesindeyiz. O topu Emre'e, Emre Nihat'a kazandırıyor. Ancak Ukrayna milli takımı yine zamanında kapanıyor ve top auta çıkıyor.
     
     Karşılaşmanın normal süresinin bitimine bir dakikadan az bir zaman kaldı. Şimdi yardımcı hakem kayıp zamanı işaret edecek.
     
     Artık ilk yarıda son saniyeler. Yardımcı hakem ekstra zamanı 1 dakika olarak belirledi. Ve işte o zaman başladı. Nihat'ın sert vuruşu üstten dışarı çıkıyor.
     
     Ve karşılaşmanın Portekizli hakemi ilk yarının son düdüğünü çalıyor: Türkiye: 0 - Ukrayna: 2...
     
     İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız...
     
     Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı. Millilerimiz ikinci yarıya çok hızlı girdi ve mutlak bir gol pozisyonunu bu dakikada değerlendiremedi.
     
     51. dakikada orta sahada kaptırdığımız topu rakip takım çok iyi değerlendirdi ve savunmamızı az adamla yakaladı. Son anda top dışarı çıkarıldı.
     
     52. dakikada Şükrü Saraçoğlu'nu tıka-basa dolduran taraftarlar kulakları ıslık edercesine tezahüratlarda bulunuyor.
     
     54. dakika Milli takımımızda ikinci değişiklik yapılıyor. Gökdeniz Karadeniz çıkıyor ve yerine Yıldıray Baştürk giriyor. Şimdi bir köşe vuruşu kullanacağız. Ve kullanılan köşe vuruşunu rakip kaleci tek yumrukla uzaklaştırıyor.
     
     55. dakikada Yıldıray'ın oyuna girmesi etkesini hemen hissettiyor. Yıldıray'ın başlattığı bir pozisyon Ukrayna kalesinde çok tehlikeli oluyor. Yıldıray'ın vuruşu defanstan geri dönüyor. Dönen topa Hüseyin sert vuruyor ancak kaleci tarafından kurtarılıyor.
     
     56. dakikada Milli Takımımız Nihat Kahveci'yle çok tehlikeli olabilecek bir noktadan şimdi serbest vuruş kullanacak. Nihat'ın sert vuruşunda sonuç yok.
     
     58.dakikada Nihat'ın hazırladığı bir pozisyon yine Ukrayna defansı tarafından engelleniyor. Dakikalar hızla ilerliyor ve milli takımımız bir türlü istediği şablonu gerçekleştiremiyor. Milli Takım Teknik Direktörü oldukça endişeli.
     
     59. dakikada seyircinin desteği milli takımımıza karşı kesilmedi. Hemen bu dakikada çol elverişli bir pozisyon vuran Fatih şutunu atıyor ancak kaleci yine başarılı.
     
     60. dakikada millilerimiz bir serbest vuruş daha kullanıyor. Ancak Ukrayna son derece düzenli bir defans anlayışına sahip olduğundan bu pozisyondan sonuç alamıyoruz.
     
     61. dakikada Ukrayna futbolcusu Voronin oyundan çıkıyor ve yerine Rykun giriyor. Ukrayna artık yavaş yavaş defans ağırlıklı bir oyuna dönme sinyali veriyor.
     
     62. dakikada top tekrar bize geçti. Şimdi Yıldıray, Emre ve Nihat Kahveci rakip yarı alanında pozisyon üretmeye çalışıyor. Bu dakikada Hüseyin'in ceza alanı dışından vurduğu top kalenin yanından dışarıya çıkıyor.
     
     64. dakikada millilerimiz ortasahasında sürekli top kaybediyor. Tuncay, Yıldıray ve Emre arasında sürekli bir anlaşmazlık var.
     
     65. dakikada Yıldıray çok sert bir şekilde düşürülünce Portekizli hakem önce tereddüt ediyor sonra faülü veriyor. Kullandığımız atış Ukrayna defansı tarafından taç çıkarılarak uzaklaştırılıyor.
     
     66. dakikada Milli Takımımız üçüncü ve son değişiklik hakkını kullanıyor. Necati Ateş oyuna dahil oluyor ve Hüseyin oyunu terkediyor.
     
     67. dakikada Tuncay çok elverişli bir pozisyonu yavaş kaldığı için değerlendiremiyor. Şimdi bir köşe vuruşu kullanıyoruz. Ancak karşılaşmanın başından bu yana Ukrayna milli takımı o kadar başarılı bir defans anlayışı uyguluyor ki, millilerimiz adeta kaleyi görmekte güçlük çekiyor.
     
     71. dakikada Ukrayna'nın millilerimiz karşısında 2-0 üstünlüğü devam ediyor. Artık karşılaşmanın bitmesine 20 dakikalık bir süre kaldı. Kadıköy'de seyircinin desteği hakikatten her türlü övgüye değer.
     
     73. dakikada artık ümitler dakikalar azaldıkça yavaş yavaş tükenmeye başlıyor. Rakip yarı alanına giren Tuncay topla fazla oynayınca millilerimiz bir gol pozisyonundan daha oluyor.
     
     74. dakikada Yıldıray'la yine mutlak bir gol kaçırıyoruz. Ceza alanında bir türlü organize olamıyor. Maç başından beri sert faüllere maruz kalan Emre yine bir sakatlık geçiriyor.
     
     75. dakikada Necati'nin uzaktan vurduğu sert top kalenin üstünden çıkıyor. Ukrayna bir oyoncu daha değiştiriyor Vorabey çıkıyor yerine Dmytrulin giriyor.
     
     Artık karşılaşmanın son çeyreğine girdik. Ukrayna'nın Tükiye Milli Takımı'na karşı 2-0 üstünlüğü sürüyor. Kadıköy'de milli takımı desteklemeye gelen 45 bin seyirci harşeye rağmen verdiği destekten vazgeçmiyor ve kulakları ıslık edercesine tezahürat yapıyor.
     
     76. dakikada Ukrayna savunmasının dönen top Necati'yle buluşuyor, Necati çok sert vuruyor ancak kaleci yine bu gole izin vermiyor.
     
     Zaman gittikçe azalıyor. Karşılaşmanın normal süresi son 13 dakikaya 2-0 mağlup olarak giriyoruz. Çok enterasandır ki, Kadıköy'deki seyirci destekten biraz olsun vazgeçmiyor: Kırmızı, beyaz, en büyük Türkiye tezahüratıyla stadı inletiyor. Seyirciler gerçekten bu soğuk havaya rağmen millilerimize verdikleri sıcak destekle övgüye değer bir tablo oluşturuyor.
     
     79. dakikada Yıldıray'ın oyuna girmesi hiç şüphe yok ki, milli takımımıza bir renk ve tempo getirdi ancak neticeye bir türlü gidemedik.
     
     Dakika 80. Artık karşılaşmanın normal süresi olarak son 10 dakikası oynanıyor. Ümitlerimiz yavaş yavaş tükeniyor. Bu dakikalardan sonra bu karşılaşmayı çevirmek gerçekten çok zor. Tuncay bir pozisyonu daha harcıyor. Şimdi köşe vuruşu için topun arkasında Emre var. Ve Emre'nin kullandığı köşe vuruşuna kimse dokunamıyor ve top sahayı terkediyor.
     
     Avrupa Şampiyonu Yunanistan'a Pire'de kafa tutan ve hatta galibiyeti kaçıran, Danimarka karşısında mutlak galibiyeti kaçıran milli takımımız kendi sahasında şu anda Ukrayna karşısında maçı 2-0 yenik sürdürüyor.
     
     82. dakikada Ukraynalı futbolcu Rüştü'yle karşı karşıya kalıyor. Çok ağır hareket ediyor ve 2-0'ın getirdiği alibiyetle rahat hareketler ederek mutlak bir golü kaçırıyor.
     
     84. dakikada Ümit Özat'ın yaptığı orta Necati'nin kafasıyla ağlarla buluşuyor ama Portekizli hakem çok doğru olarak bu pozisyonu ofsayt olarak değerlendiriyor.
     
     Gürcistan karşısında Trabzon'da olumlu bir futbol oynamayan milli takımımız aynı oyununu bu kez Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda tekrarlıyor.
     
     87. dakikada bir köşe vuruşu kullanacağız.
     
     Sol taraftan gelen köşe vuruşu kaleci elinden kaçırıyor ama top cezasahasını terkediyor.
     
     Artık karşılaşmanın son dakikası. Grup liderliğini elimize geçirme fırsatı bu maçla çok zora giriyor. Millilerimiz bu maçla birlikte 6 puanda kalıyor. Ukrayna ise çok büyük bir avantaj elde ediyor.
     
     88. dakikada karşılaşmanın son dakikasında yine bir hata ve yine Ukrayna affetmiyor ve Shevchengo topu ağlarımızla buluşturuyor: Türkiye: 0 - Ukrayna: 3...
     
     Karşılaşmanın kayıp zamanı 3 dakika olarak oynanancak.
     
     Bu dakikada sahaya yabancı bir cisim atılıyor. Portekizli hakem uyarıyor ve bu görüntüler bize hiç yakışmıyor.
     
     Ve Tükiye A Milli Takımı Ukrayna'yla oynadığı bu çok kritik karşılaşmayı 3-0 mağlup bitiriyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞÜKRÜ SARACOĞLU'DA ŞOK!!! İLK YARI TÜRKİYE 0 UKRAYNA 2, GÖZLER 2. DEVRE'DE

KADIKÖY'DE FİNAL GECESİ...

TÜRKİYE FAVORİ...
»  ERSUN YANAL, 3 GÜN ŞEKER,4.GÜN MİLLİ TAKIMIN BAYRAMI OLACAK...
»  AURELLİO’NUN YENİ İMAJI ...
»  DAUM:ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRMAMIZ SÜRPRİZ OLUR
»  FATİH AKYEL BOCHUM İLE ANLAŞTI...
»  MİLLİ MAÇTA HER SEYİRCİYE BİR BAYRAK...
»  FUTBOLSEVERLER ÜZÜLECEK....HANGİ BREZİLYALI GOLCÜ FUTBOLU BIRAKTI ?
»  BEŞİKTAŞ'IN ESKİ HOCASI TOSHACK HANGİ TAKIMLA ANLAŞTI ?...
»  BEŞİKTAŞ HANGİ OYUNCUSUNU YENİDEN GETİRMEYE HAZIRLANIYOR ?
»  AYIN FUTBOL HAKEMİ KİM ŞEÇİLDİ ?
»  FATİH TERİM'E TALİP OLAN İTALYA'NIN ÜNLÜ TAKIMI HANGİSİ ?...
»  FUTBOL FEDERASYONU'NDA TRİLYONLUK HARCAMALAR, ŞAŞIRTICI ÜCRETLER...
»  BU SEZON EN ÇOK PARA CEZASI HANGİ TAKIMA VERİLDİ ?
»  İNTER'Lİ EMRE'YE SÜPER TEKLİF...
»  LUCESCU, BEŞİKTAŞ'A HANGİ FUTBOLCUYU ÖNERDİ?
»  SERGEN, ALEKS İLE STİLİMİZ FARKLI"...
»  TÜRK MİLLİ TAKIMI DÜNYA KLASMANINDA YÜKSELDİ
»  İZMİR ARTIK OLİMPİYAT ŞEHRİ
»  SÜREYYA AYHAN'IN KADERİ BAYRAM SONRASI
»  AZİZ YILDIRIM, PİERRE VAN HOOİJDONK'A SAHİP ÇIKTI...
»  BJK'Lİ EMRE'YE TACİZ CEZASI
»  DAVİD BECKHAM ŞİMDİ DE BEYAZ PERDE'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.