Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADIN VEKİL MECLİS'İ DAĞITTI
KADIN VEKİL MECLİS İ DAĞITTI
 
AKP'li milletvekili Ayşenur Bahçekapılı CHP'li vekilin üzerine yürüdü!
 
21.11.2008 - 15:50
Kamu İhale Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda sinirler gerildi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal’ın, AKP milletvekillerine yönelik “iş takipçiliği ve ihale takipçiliği" sözleri AKP ve CHP milletvekilleri arasında sert tartışmalara ve kavgaya yol açtı.
AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, kürsüye yürürken, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Koçal’a “Yoklamalarda bulunmayan milletvekillerini İş takipçiliği ve ihale takipçiliği ile suçlamak bırakın bir milletvekiline insan olana bile yakışmaz" karşılığını verdi.


TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve CHP milletvekilleri arasında “ihale takipçiliği" kavgası yaşandı. Kamu İhale Kanunu’nun 30. maddesi üzerindeki görüşmeler sürerken, verdiği önerge ile ilgili söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, dün Meclis Genel Kurulu’nun, toplantı yeter sayısı bulunamadığı için 4 saat az çalıştığını belirterek “Yoklamaya katılan AKP milletvekillerine teşekkür ediyorum. Ancak katılmayan AKP milletvekillerinin herhalde Genel Kurul çalışmalarından daha önemli çalışmaları vardı" dedi.

Koçal’ın AKP’lilere yönelik “ihale takipçiliği" yaptıkları için Genel Kurul’u çalıştıramadıkları şeklindeki sözleri ise AKP milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı.

AKP milletvekilleri Koçal’ın sözlerini sıra kapaklarına vurarak protesto ederken, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi de Meclis kürsüsüne yürüdü.



CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu AKP’lilere “İstediğini konuşur, çoğunluğunuz var mı diye böyle mi yapacaksınız?" diye bağırırken birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar da CHP’li Koçal’ı “Hiçbir milletvekilini bu şekilde itham edemezsiniz" diye uyardı.

“BAYAN MİLLETVEKİLİNE YAKIŞIYOR MU?"

Yaşanan gerginlik nedeniyle Gülpınar birleşime ara verirken, AKP ve CHP’liler arasındaki gerginlik verilen arada da devam etti.

AKP İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, CHP’li milletvekillerine tepki gösterirken CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız da Bahçekapılı’ya “Bayan milletvekiline yakışıyor mu? Sen kim oluyorsun, bir milletvekiline hakaret etme hakkını kim veriyor sana" diye bağırdı.

“4 SAATLİK ZAMAN BOŞA HARCANDI"

AKP ve CHP’liler arasındaki kavga verilen aranın ardından da devam etti. Gülpınar Koçal’ı “Konuşmanız bu Meclis’e uymadı, kimseyi itham edemezsiniz. Yoklamaya katılmamak herkesin kendi sorunu. Meclis tarihinde böyle itham olmamıştır" diyerek sözlerini düzeltmesi konusunda uyardı.

Koçal ise Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Genel Kurul çalışmalarına katılmayanları halka şikayet ettim. Buraya hepimiz yetimin, garibanın hakkını korumaya geldi. Başbakan da yetimin hakkını yedirmeyeceğiz demiyor muydu? Dün 4 saatlik zaman boşa harcandı"dedi.

AKP’Lİ ELİTAŞ’IN SÖZLERİ YENİDEN GERDİ

Koçal’ın ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Koçal’ın AKP milletvekillerini yoklamaya katılmadıkları için “iş takipçiliği ve ihale takipçiliği" ile suçladığını belirterek, “Bu bırakın bir milletvekilini insan olana bile yakışmayan bir itham" dedi.



Elitaş Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın belediye meclis üyelerine yönelik “yamyam" sözünü hatırlatarak “Kendi belediye başkanınız kendi belediye meclis üyelerinizi yamyamlıkla suçlarken sesiniz çıkmıyor. Kimsenin burada çamur atmaya hakkı ve haddi yoktur" dedi.

Elitaş’ın bu sözleri Genel Kurul’un yeniden gerilmesine yol açarken CHP milletvekilleri Elitaş’ı sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler. AKP milletvekilleri ise Elitaş’ı alkışladı.

AĞYÜZ’E “ANTEP’İN YÜZKARASI" DEDİ

Elitaş’ın konuşmasının ardından Genel Kurul’da CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ile AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır arasında da tartışma yaşandı. AKP’li Hıdır, Elitaş’a “Hem Meclis’te olmayacaksın hem de böyle konuşacaksın" diye tepki gösteren Ağyüz’e “Sen konuşma, Antep’in yüzkarasısın" diye bağırdı.
Ağyüz ise Hıdır’a “Ukala, yardakçı. Edepsiz o lafı sana yedireceğim" karşılığını verdi. Ağyüz ve Hıdır arasındaki gerginlik de idare amirlerinin ve milletvekillerinin araya girmesi ile yatıştırıldı. Yaşanan gerginliğin ardından Genel Kurul’a yeniden ara verildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ.. ÖCALAN'IN YALNIZLIĞINA SON VERİLİYOR

YOUTUBE YASAĞINI BİZZAT BAŞBAKAN DELDİ

BABACAN'IN İRAN ENDİŞESİ
»  GENELKURMAY'IN, SORULMASINI İSTEMEDİĞİ SORU!
»  KILIÇDAROĞLU, YOZGAT'IN ÇİÇEK RANTÇILARINI AÇIKLADI
»  ŞAİRLERİ KARIŞTIRAN DANIŞMANA KIZAK CEZASI
»  ŞEHİT BİNBAŞI DUALARLA UĞURLANDI
»  KAMER GENÇ'İN RESTORANI OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ?
»  GENELKURMAY: LİCE SALDIRISI BOMBALI ARAÇLA YAPILDI
»  KESSELER BİLE CHP'YE OY VERMEZMİŞ!
»  FLAŞ.. REKTÖR OKUDAN TUTUKLANDI
»  ÖCALAN'IN YANINA YENİ HÜKÜMLÜ GELİYOR
»  DENİZALTI İLE GEZMEYE ÇIKAN KOMUTANA DAVA
»  "BİR SÜLEYMAN ÖLÜR, BİNİ GELİR""
»  "AMAN DAHA FAZLA AÇILMAYALIM"
»  SARIGÜL, DSP'YE KATILIYOR
»  'ORDU GÖREVE' İÇİN İLGİNÇ KARAR
»  "BAKANIN KAFASI İYİYDİ HER HALDDE"
»  ERDOĞAN, CHP'NİN KARA ÇARŞAFI İÇİN NE DEDİ?
»  CUMHURİYET 52 MİLYARA ATATÜRK'Ü FEDAMI ETTİ?
»  TÜRK YAZILIMCILAR DÜNYA'DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
»  DÜŞMANI DIŞARIDA ARAMAYIN İŞTE O DÜŞMAN
»  "FÜZELERİMİZİN MENZİLİ ORTADOĞU İLE SINIRLI"
»  GÜRCİHAN: DANIŞTAYA SALDIRININ NEDENİ TÜRBAN DEĞİL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.