Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADINA YÖNELİK ŞİDDET İÇİN BELGESEL
KADINA YÖNELİK ŞİDDET İÇİN BELGESEL
 
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 28 bin 500 özürlü öğrencinin okullarına taşınması için 21 milyon 375 bin YTL ödenek ayrıldığını belirterek, 1 Temmuz 2007 itibariyle 327 bin 212 özürlüye, yaklaşık 318 milyon 173 bin YTL ödeme yapıldığını kaydetti.
 
31.10.2007 - 14:58
      TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM) ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün 2008 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çubukçu, son yıllarda, korunmaya muhtaç çocuklar başta olmak üzere, yaşlılar ve özürlülere yönelik hizmetler ile kadınların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda önemli açılımlar yaptıklarını bildirdi.
      Bakan Çubukçu, sosyal hizmetlerde meydana gelen değişimleri anlatarak, çocuğun, öz ailesi yanında bakımını esas alan modeli oluşturduklarını, bunun olmaması halinde ise akrabası ya da koruyucu aileye verilmesini sağladıklarını belirtti.
      Aileye dönüş ve aile yanında destek projesi çerçevesinde, bugüne kadar 4 bin 866 çocuğun, ailelerine kavuşturulduğunu anlatan Nimet Çubukçu, 2005’ten bu güne kadar 30 bin 125 çocuğun, ailesi ve yakınları yanında
      desteklendiğini vurguladı.
     
     "KADIN KONUKEVİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ"
      Bakan Çubukçu, sevgi evleri projesine hız verdiklerini, devam eden projelerin sonuçlanmasıyla 488 sevgi evine ulaşılacağını, bu evlerden 4 bin 916 çocuğun barınmasının sağlanacağını kaydetti.
      Halen 59 çocuk evinin hizmet verdiğini, çocuklara yönelik İstanbul, İzmir, Kocaeli, Adana, Şanlıurfa ve Mardin’de sosyal rehabilitasyon merkezleri açıldığını ifade eden Çubukçu, her bir özürlü için evde bakımda ailesi ve akrabalarına ödenecek aylık bakım ücretinin bir net asgari ücret, özel bakım merkezlerine ödenecek en yüksek aylık bakım ücretinin ise iki net asgari ücret olarak belirlendiğini söyledi.
      Çubukçu, huzurevlerinde 6 bin 222 yaşlıya hizmet verildiğini, Türkiye’de yaşlıların durumu ve yaşlanma ulusal eylem planı hazırlandığını da ifade etti.
      71 toplum merkezinde ihtiyaç sahiplerine yerinde hizmet sunulduğunu, 39
      aile danışma merkezinde ise aile içi iletişim sorunlarından kaynaklanan sorunların giderilmesine çalışıldığını belirten Çubukçu, halen 20 olan kadın konukevi sayısını artırmayı amaçladıklarını bildirdi. Nimet Çubukçu, 2002’de 121 milyon 589 bin YTL olan SHÇEK bütçesi için 2008’de öngörülen ödeneğin 8 milyon 152 bin YTL olduğunu anımsattı. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçesi hakkında da bilgi veren Devlet Bakanı Çubukçu, AB mali işbirliği programı çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması projesinin yürütüldüğünü vurguladı. Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara sunulan sağlık hizmetleri prosedürlerinin belirlenmesi amacıyla, "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Protokolü"nün hazırlık çalışmalarına başlandığını anlatan Çubukçu, sürdürülen çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan kadın çalışmalarının bölgeye kazandırdığı değerlerin anlatılması amacıyla 6 bölümden oluşan belgesel film için TRT ile protokol imzalandığını söyledi. Bakan Çubukçu, 2008’de Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü için 3 milyon 592 bin YTL ödenek ayrıldığını bildirdi.
     
     REHABİLİTASYON DESTEĞİ ALAN ÇOCUK SAYISINDA ARTIŞ
      ASAGEM’in çalışmaları ve bütçesiyle ilgili bilgi de veren Nimet Çubukçu, ASAGEM’in, bu yıl gerçekleştirmeyi planladığı projelerden birinin, kamu kaynaklarından sosyal yardım alan aile bireylerinin devlet algısının belirlenmesine yönelik araştırma projesi olduğunu söyledi.
      Çubukçu, ASAGEM’in 2008 yılı bütçe ödeneğinin ise 4 milyon 720 bin YTL olacağını kaydetti.
      Özürlüler İdaresi Başkanlığının yaptığı hizmetleri de anlatan Çubukçu, özellikle sağlık, eğitim, istihdam, bakım ve sosyal yardım alanlarındaki düzenlemeler ile hayatın hemen her alanında etkisini hissettiren bir dönüşüm süreci başlatıldığını dile getirdi.
      Bakan Çubukçu, geçen yıl özel eğitim ve rehabilitasyon desteği alan çocuk sayısının yüzde 100 artarak, 160 bine ulaştığını, bu hizmet için Milli Eğitim Bakanlığınca çocuk başına her ay 388 YTL ödendiğini bildirdi.
      Devlet Bakanı Çubukçu, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin, okullara erişiminin sağlanması için ücretsiz taşınması projesi kapsamında 2004-2005 yılında 6 bin 901 öğrencinin, 2005-2006 yılında ise 16 bin 171 öğrencinin, ücretsiz olarak okullara taşındığını anlattı.
      2006-2007 yılında 27 bin öğrencinin taşınması için 18 milyon 900 bin YTL
      ödeme yapıldığını belirten Çubukçu, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ise 28 bin 500 özürlü öğrencinin taşınması için 21 milyon 375 bin YTL ödenek
      ayrıldığını söyledi.
      Nimet Çubukçu, ağır özürlü çalıştıran işyerlerinin, korumalı işyeri statüsü verilerek desteklendiğini anlattı.
     
     "ÖZÜR AYLIĞI 230 YTL’YE ÇIKARILDI"
      Sosyal yardım alanında özürlülere bağlanan aylıkların, zaman içinde artırıldığını anımsatan Çubukçu, daha önce 67 YTL olan özürlü aylığının, 2007’de özür derecesi yüzde 40-69 olanlar için aylık 1 YTL’ye, özür
      derecesi yüzde 70’in üzerinde olanlar için ise aylık 230 YTL’ye çıkarıldığını hatırlattı. Çubukçu, ilk kez 18 yaşından küçük özürlü çocuğu olan muhtaç ailelere ve her ikisi de özürlü olan çiftlerin her birine özürleri oranında maaş bağlandığını da ifade ederek, 1 Temmuz 2007 itibariyle 327 bin 212 özürlüye yaklaşık 318 milyon 173 bin YTL ödeme yapıldığını ifade etti. Özürlüler İdaresi Başkanlığınca yapılması planlanan projeler konusunda bilgi de veren Bakan Çubukçu, kurumun 2008 bütçesinin 4 milyon 255 bin YTL olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL'DAN ERDAL İNÖNÜ AÇIKLAMASI

TOPKAPI SARAYI'NIN PAPAĞANLARINI İÇ ETTİLER

CEM UZAN MAHKEMEYE POLİS ZORUYLA GETİRİLECEK
»  CUDİ'DE 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  "ZOR BİR DÖNEMDE BERABER SİYASETTE BULUNDUK"
»  İNÖNÜ'DEN ANILAR... (VİDEO)
»  AKP'DE TOPTAN'A KARŞI GÖRÜŞ
»  DTP KONGRESİ VE ZANA'YA SORUŞTURMA
»  ASKER ÜZERİNDEN OYNANAN OYUNLAR
»  ANILARDA KALAN ERDAL İNÖNÜ FOTOĞRAFLARI...
»  SOSYAL DEMOKRATLAR İNÖNÜ İÇİN AĞLIYOR
»  ERDAL İNÖNÜ'YÜ KAYBETTİK
»  ESKİ PKK ŞEFİ, ŞİMDİ PEŞMERGE ALBAYI
»  ERDOĞAN, BUSH'A HANGİ DOSYALARI GÖTÜRECEK?
»  DOĞU'DA GÖREVLİ ASKERLERE YENİ SİLAHLAR
»  ÖCALAN'IN AVUKATLARINA BAYRAKLI PROTESTO
»  ŞEHİT KIZI BABASINDAN BAYRAĞI DEVRALDI
»  PAŞALARDAN ERDOĞAN'A SERT TEPKİ
»  ASIL ÖNEMLİSİ YENİ HARİTA NASIL ÇİZİLECEK?
»  DAĞLICA'DA KURTULDU, CUDİ'DE ŞEHİT OLDU
»  DAĞLICA KATLİAMININ EMRİNİ VEREN ESKİ ASTEĞMEN ÇIKTI
»  ''BU SEFER DE FATMA TATİLE ÇIKAR''
»  PKK LİDERLERİNDEN, 'KAÇMAYIN'ANONSU
»  TÜRSAB YEMEĞİNDE KAVGA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.