Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2541
EURO
37,8075
IMKB
8.921,000
ALTIN
2.930,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KANDIL'DE ERGENEKON ÇATIŞMASI
KANDIL DE ERGENEKON ÇATIŞMASI
 
Ergenekon soruşturması Kandil’e de sıçradı. Terör örgütü PKK içinde baş gösteren “Ergenekoncu” çatışmasında iki terörist öldürüldü. Ergenekon çatlağının PKK’nın dağılmasını da hızlandıracağı belirtiliyor.
 
15.7.2008 - 11:05

Ergenekon operasyonu ve gözaltılar herkesi şaşırtıyor. Akla hayale gelmedik isimlerin gözaltına alınıp sorgulanması “Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” yorumlarına neden oluyor. Bu sarsıntı ve şok, ülke sınırlarıyla sınırlı kalmadı. Ergenekon dalgalanması Kandil’i de sarstı. Terör örgütü PKK’nın içinde “Ergenekon çatlağı” başladığı ve örgütteki grupların birbirlerini ‘ajan’, ‘satılmış’, ‘Ergenekoncu’ olmakla suçlamaya başladığı belirtiliyor.

İstihbarat birimlerine göre Kuzey Irak’ta terör kamplarında başlayan Ergenekon kavgası 2 teröristin ölümüyle sonuçlandı. Ergenekoncu olmakla suçlanan ‘Ankaralı’ grubun kendilerini eleştiren Çekdar ve Avenda kod adlı iki teröristi öldürdüğü aktarılıyor. Ankaralıların talimatıyla öldürülen iki teröristin ölüm fermanını ise Cemil Bayık’ın verdiği belirtiliyor. Ankaralılar “derinci” olarak biliniyor ve PKK’nın Ergenekon bağlantısının da bu grup tarafından sağlandığı ileri sürülüyor. Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan, Duran Kalkan, Sakine Karakoçan, Feride, Zaho gibi isimler bu grupta bulunuyor. Ankaralılar kendilerini eleştiren “ılımlılar veya Tarafsızlar grubu olarak bilinen kişilere yönelik şiddet politikası yürütüyor.

Gerçek isimleri öğrenilemeyen Çekdar ve Avenda kod adlı iki teröristin Tarafsızlar grubundan olduğu belirtiliyor. Bu grup, fırsat yakalanması hâlinde örgütten ayrılarak Kuzey Irak’a sığınmak istiyor; fakat örgütün hışmından dolayı kampları terk edemiyor. Bu grup için ‘Osmancılar’ ismi de kullanılıyor. Çünkü terörist grubun hemen hepsi şu anda Kuzey Irak’ta bulunan Osman Öcalan’ın eski ekibinden.

ÖCALAN’DA ERGENEKON KORKUSU

Ergenekon operasyonu sadece dağdakileri değil şehirdekileri de rahatsız etmişe benziyor. Kendisini Kürtlerin hamisi olarak gören Demokratik Toplum Partisi de (DTP) Ergenekon operasyonunu eleştirdi. Geçtiğimiz hafta partinin grup toplantısında konuşan DTP Genel Başkan Vekili Emine Ayna Ergenekon terör örgütü soruşturmasının demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgisinin olmadığını savundu. Ayna, operasyonu “derin devlete çekidüzen verme” olarak değerlendirdi: “Soruşturma dış güçler tarafından yönlendiriliyor. Arkasında Türkiye’nin İran ve Ortadoğu’da daha etkili kullanılır hâle getirilmesi rolü yatıyor.” Emine Ayna, DTP’deki “şahinlerin başı” olarak biliniyor.

Emine Ayna’dan önce benzer düşünceleri İmralı’da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan dile getirmişti. Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Öcalan, yaşananları hegemonik bir savaş olarak tanımlıyor: “Ne ulusalcıların ağzıyla AKP’yi ne de AKP’nin ağzıyla ulusalcıları eleştirelim. Bugün yaşananlar hegemonik savaştır. Ulusalcılar tasfiye oluyor. Hurşit Tolon burada sorumlu kişiydi. Eski bir kişidir. 1920-30’ların sistemi tasfiye oluyor. Mustafa Kemal’in o gün kurduğu sistem bugün aşılıyor.” Tuhaf bir şekilde Ergenekon operasyonundan rahatsız olan Öcalan, operasyonun ABD ve İsrail’in dayatması olduğunu ileri sürüyor.

Gerek PKK’da gerek DTP ve Öcalan’da başlayan Ergenekon korkusu aslında yersiz değil. Terör örgütü PKK’nın Ergenekon yapılanmasıyla ilişkisinin birtakım belgelerle ispatlandığı belirtiliyor. Bu sebeple geçtiğimiz ay Şemdin Sakık ve Hamili Yıldırım başta olmak üzere üç terörist cezaevinde sorgulanmıştı.

Savcılık soruşturmasında PKK ile Ergenekon yapılanması arasındaki ilişkisi konusunda örgütün en tepesine kadar çıkılıyor. İstihbarat uzmanlarına göre Ergenekon davası aynı zamanda terör örgütünü de ciddi bir biçimde dağılma sürecine sokacak. PKK, tek yol olarak bildiği muhalifleri susturup eleştirileri ortadan kaldırarak örgütteki dağılmayı önlemeye çalışıyor.

aksiyon



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AFGANİSTANDA İKİ TÜRK KAÇIRILDI

VELİ KÜÇÜK DÜŞÜP KAFASINI ÇARPTI

ODTÜ'NÜN YOLSUZLUK DOSYASI
»  HURŞİT TOLON'DAN MESAJ VAR
»  ÖLDÜ, ADI TEMİZE ÇIKTI
»  "^DEVLETE, 14 GÜN MİSAFİR OLDUM"
»  ÖZKÖK PAŞA'NIN SEFER TASI SIRRI
»  SEVDİKLERİNİZİ ÜÇ BOYUTLU GÖREBİLECEKSİNİZ
»  ERGENEKON DOSYASINDAKİ ÇELİŞKİ..!
»  GÜL, ASKERİ BÖLGELERİN YABANCILARA SATIŞINI ONAYLADI
»  AYGÜN: CEZAEVİN'DE 14 GÜN MİSAFİR KALDIM
»  SAVCILAR ŞİMDİDE DARBE GÜNLÜKLERİNİ ELE ALDI
»  DİYARBAKIR'DA "SAÇ KAZITMA" GERGİNLİĞİ
»  KILIÇ: KIYAMET SENARYOM YOK
»  MHP: HİLMİ ÖZKÖK, KAFAMIZI KARIŞTIRDI
»  SP'Lİ MALKOÇ: "ASIL BÜYÜK İDDİANAMEYİ BEKLEYİN"
»  KONSOLOSLUK SALDIRISININ ŞOFÖRÜ DE SALIVERİLDİ
»  İŞTE ERGENEKON'A BAKACAK MAHKEME
»  TÜRK HACKERLAR AB'YE SALDIRIYOR
»  KİRALIK HERON, BATMAN'DA DÜŞTÜ
»  SİNAN AYGÜN SERBEST BIRAKILDI
»  ÖRGÜTÜN KASASI DİYORLARDI ÖLDÜ TEMİZE ÇIKTI
»  ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE ÇOK ÖNEMLİ DEPREM UYARISI
»  AÇIKLAMA TARTIŞMA KONUSU OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.