Van- Bahçesaray Karayolu üzerinde bulunan Karapet Geçidi, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kent merkezinden ilçeye giden 6 araç içerisinde bulunan yaklaşık 40 kişi, 3 saat boyunca bölgede mahsur kaldı. Van'dan 3 iş makinesi, ilçeden de İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri bölgeye hareket etti. Her iki ekip de saat 21.00 sıralarında bölgeye ulaşarak mahsur kalanları kurtardı.
Erciyes'e kar yağdı
Erciyes Dağı ve Aladağlar’ın yüksek kesimlerine kar yağdı.Edinilen bilgiye göre, Erciyes Dağı’nın 2500 metreden yüksek kesimlerinde bulunan Şeytanderesi, Aksuyurdu, Sütdonduran Yaylası, Çobanini ve Lifos Tepesi bölgelerine kar yağdı. Kar yağışı nedeniyle Erciyes Kayak merkezi’nde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü.
Pınarbaşı ilçesi yakınlarındaki Şirvan Dağı ve çevresindeki tepelere de bu gece kar yağdı. Kar yağışı dolayısıyla hava sıcaklığı Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 2 dereceye kadar düştü. Niğde yakınlarındaki Aladağlar’a da gece kar yağdı. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğu, Çamardı Dağevi’nde hava sıcaklığının eksi 1 dereceye düştüğü belirtildi.
Ardahan'da kar kalınlığı 3cm
Ardahanda gece etkili olan kar yağışının ardından kentte kar kalınlığı 3 santimetre, gecenin en düşük hava
sıcaklığı eksi 3 derece ölçüldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan’da eksi 3, Kars’ta 0, Erzurum’da 1 ve Bayburt’ta 2 derece kaydedildi. Ardahan’da gece etkili olan yağışın ardından kentte kar kalındığı 3 santimetre ölçüldü. Yetkililer, bölgede 16 Mayısa kadar aralıklarla sağanak yağışların devam edeceğini ve Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkisiyle yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışı olabileceğini bildirdi.