Türkiye’nin tüm bu değerlerini bir araya getiren Pecya, kullanıcılarına da web üzerinden kütüphane oluşturma imkanı sağlıyor. Tamamen Türk sermayesi ve Türk mühendisliğiyle hayata geçirilen Pecya’nın sunucu altyapısı da kendisine ait. Hiçbir yazılım ve donanım yardımı almadan internette yayın yapan Pecya, Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefliyor. Ailesine kattığını ve katacağı yeni yayınlarla en büyük dijital kütüphaneye sahip olmayı amaçlayan Pecya, kullanıcılarına kütüphanede tam metin arama imkanı da sunuyor. Yayınlar içerisinde görsel arama yapması, sanal kütüphane ve dijital not tutma gibi özellikleriyle de ön plana çıkan Pecya, sadece Türkçe bilgi birikimini arayan web arama motoruyla da hizmet veriyor.
Sayfa anlamına gelen Pecya, sadece dijital olarak kitapları değil dergi arşivlerinden tiyatro film senaryolarına, kullanım kılavuzlarından görsel koleksiyonlara, basın arşivlerinden ansiklopedilere, el kitaplarından el broşürlerine kadar yazılı üretilen ve Pecya’nın yayın felsefesine uygun olan her türlü yazılı materyali dijital olarak tam metin arama şeklinde aranmasına ve ulaşılmasına olanak sağlıyor.
Okuyuculara ve yayıncılara en üst düzeyde güvenlik imkanları sağlayan Pecya, aynı zamanda yayıncılara istedikleri yayınlarını okurlarla buluşturma olanağı da sunuyor. Pecya’da, yayınlanan bir esere sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan ulaşılabilir, satın alınabilir ve okunabilir. Böylelikle Pecya’da eser yayınlayan kurum ya da bireysel yayıncı tüm dünyaya açılma fırsatı bulur.
Ailesine Varlık, Akis, Büyükdoğu, Ağaç, Borazan, Kim Dergisi, Nokta, Yeni Türkiye, Karaoğlan ve Suat Yalaz arşivi, Bilim ve Ütopya, Efsane Yön, Yeni Form, Çağdaş Gazeteciler Derneği arşivi ve Devrim gibi birçok yayının katan Pecya, ailesini büyütmeye devam edecek.
Kaybettiğini sandığınız tüm bilgiler www.pecya.com da