Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1426
EURO
38,1377
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.881,870
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KESİK BAŞ CİNAYETİNİN ANATOMİSİ
KESİK BAŞ CİNAYETİNİN ANATOMİSİ
 
Annesinin "Bu kız evden kaçıp duruyor, başına bir iş gelmesin diye" erkek gibi giydirdiği Elmas, 22 yaşındayken katil oldu. Kendisi hakkında kötü söz söyleyen Tevfik Korkmaz'ın kafasını kesti. Sonra elinde poşet düştü yollara. "Yaktın beni Mehmet" diye kızıyordu... Mehmet cinayet sırasında yanındaydı. Ve "Evleneceğim" diye kandırdığı için bıçakladığı da oydu 1 yıl önce...
 
21.12.2007 - 10:08
Yalpalayarak döndü sokağın köşesinden. Üstü başı kan içindeydi... Elinde beyaz bir torba... İçinde belli belirsiz yuvarlak bir cisim... Kanlı bir cisim...
11 Aralık saat 07.19'du, Basmane'ye yağmur yağıyordu. Elmas ne yaptığını bilmez bir şekilde torbayı savura savura ilerleyip Tan Otel'in önüne geldi. Yıllar önce annesiyle birlikte kaldığı oteldi bu. Soğuktan otelin girişine sığınmış çocukları gördü.

'Bakın torbada ne var?'

Arka sokaklardan tanıdığıydı çocuklar. Yanlarına gitti, elindeki torbayı önlerine koydu:
"Bak ne var elimdeki torbada. Al sana bir kafa."
Çocuklardan biri "Keçi kafası mı buldun?" diyecek olunca, çıkarıverdi torbadaki yuvarlak cismi: Bir erkek kafasıydı bu.
Kanlar içinde, gözleri açık bir kafa. 63 yaşındaki Tevfik Korkmaz'ın kafası. "Bakın bakalım tanıyabilecek misiniz?" diye sordu, çocukların dili tutulmuştu.

'Tevfik'i öldürdüm'

Kafayı alıp duvara vurmaya başladı. "Bunun dönüşü yok. Bana yardım edin. Aklım başımda değil. Nereye gömeyim?" diyordu bir yandan. Çocuklardan 1.5 YTL ve sigara aldı, elinde Tevfik Korkmaz'ın kesik başını koyduğu poşetle bir süre yürüdü öylece.
Sonra bir taksiye bindi ve Tepecik'te boya tezgâhını önüne açtığı Kardelen Çayevi'nin yolunu tuttu. İçeri girdi, oturdu, çay istedi. Çayevi'nin sahibi, Elmas'ın etrafındakilere 'dayım' dediği K.Z. çayı götürünce üzerindeki kanları gördü. "Ne oldu kaza mı geçirdin?" diye sordu, cevap tüyler ürperticiydi: "Tevfik'i öldürdüm."

'Kimse inanamıyor'

"Sivil ekiplere haber verdik" diye anlatıyor o sabahı K.Z.:
"Onlar da tanıyordu Elmas'ı buralardan. Hemen geldiler. Sordular, anlatmaya başladı. Önce 'Bacağını bıçakladım' dedi. Polisler soru sormaya devam edince ağladı. 'Yaktın beni Mehmet. Ben nasıl bir insan öldürdüm' diye ağlıyordu. Yakınındaki poşet dikkat çekince polisler ne olduğunu sordu. 'Tevfik'in kafası var' dedi."
Onu tanıyanlar inanamıyor böyle bir cinayet işleyebileceğine Elmas'ın... 22 yaşındaki 'Erkek Elmas'ın...

***

Çocukluğu İzmir'in Kapılar semtinde yoksulluk içinde geçmişti Elmas Gem'in. Su tesisatçısı babası, hasta annesi ve ağabeyiyle Ayvalık'tan gelmişlerdi İzmir'e. Elmas'ın görüntüsü, giyimi kuşamı oğlan çocuğundan farksızdı.
12 yaşındayken bir sabah annesi onu ve ağabeyini alarak Basmane'de Oteller Sokağı'na gitti, Tan Otel'in kapısını çaldı. Evlerini su basmış, sokakta kalmışlardı.
Otelin kâtibi kayıt yapmak için nüfus cüzdanlarını alırken Elmas'ı gösterip "Oğlanınkini de ver" demişti. Anne Fatma utana sıkıla yanıtlamıştı:
"Bu aslında oğlan değil kız. Ama çok evden kaçıyor ağabey. Ben de başına bir iş gelmesin diye böyle erkek gibi giydiriyorum" dedi.

Sırrı ortaya çıkıyor

İlk kez bir 'yabancı' Elmas'ın sırrını öğrenmiş oldu böylece. Kara gözleri, cılız vücudu ve biraz kalın sesiyle hep erkek diye bilindi ama. 'Ferdi' ya da 'Erkek Elmas' diye çağrılırdı.
Basmane, Tepecik'in bitirim delikanlıları gibi giyinip onlar gibi racon kesmeye, argo konuşmaya başladı büyüdükçe. Kız olduğunu bilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.
2002'de babası, 2004'te annesi öldükten sonra karanlık sokakları mesken tuttu Erkek Elmas. Babası gibi su tesisatçısı olan ağabeyinin yanında rahat edememişti. Kimi zaman yıkılmaya yüz tutmuş, metruk binalarda yaşadı, kimi zaman hurdacıların yanına sığındı.

Sesi güzeldi

Kâğıt toplayıcısı arkadaşları Mehmet Aydoğan (43) ve Tevfik Korkmaz (63) o dönemde girdiler hayatına. Onların yanında kaldı çoğu zaman. Parası olduğunda döküntü otellerden birinde bir yatakta uyuduğu da oluyordu.
Etraftakilerin verdiği üç beş kuruşla geçinmeye çalıştı önceleri. Sonra bir sandık alıp ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.
Basmane'de tanıştığı çaycı, Eşrefpaşa Hastanesi'nin karşısına dükkân açınca gündüzleri orada boyacılık yapıp arada bir de çay servisine yardım etti. Saz çalıyordu, sesi de güzeldi aslında. Kimi zaman birahanelerde birkaç bira karşılığında şarkı söylerdi.
Kesik basla böyle dolasti!


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 1  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÖYLE SAHTECİLİK GÖRÜLMEDİ

CAZAEVİ'NDE TECAVÜZ

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ 100 BİN YTL'LİK DOMATES TOHUMU ELE GEÇTİ
»  MHP BİNASINA SALDIRI
»  BAĞKUR'DA BÜYÜK OPERASYON
»  TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAÇAK SİGARALARI ELE GEÇTİ
»  AMBULANS REZALETİ..!
»  DOMATES TOHUMU KAÇAKCISI
»  PARASINI ALAMADIKLARI GENCİ KAÇIRIP DÖVDÜLER
»  RAHİBİ BIÇAKLADIKTAN SONRA İMAMA GİTMİŞ
»  ÇETE LİDERLERİNİN MAL VARLIKLARI POLİSİ ŞOK ETTİ..
»  CHAT YAPAN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
»  HAPİSHANE'NİN ELEKTRİĞİNİ ÇALAN HIRSIZA SUÇ ÜSTÜ
»  TACİZE 39 YIL CEZA
»  CERRAH'A GÖRE HUZURLU KENT İSTANBUL'DA MAFYA HESAPLAŞMASI
»  EVLERİNİN YATAK ODASIN'DA PARA BASIYORLARDI
»  BIÇAKLANAN RAHİP ŞİKAYETÇİ OLMUYOR
»  TACİZCİ MARKO'NUN TAHLİYESİNE İTİRAZ GELDİ..!
»  TEKNE BATTI: KAÇAKLAR YÜZEREK KARAYA ÇIKTI
»  ALMAN KADININ TÜRK ÇETESİ!
»  İŞTE O İNSAN TACİRLERİ.!
»  BU KEZ ÖLMEDEN YAKAYI ELE VERDİLER
»  12 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ ARKADAŞINI BIÇAKLADI
»  İZMİR'DE RAHİP AYİN SIRASINDA BIÇAKLANTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.