Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2014
EURO
38,1490
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.898,140
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KILIÇDAROĞLU, DİŞLİ'NİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
KILIÇDAROĞLU, DİŞLİ NİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP Genel Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında gündeme getirdiği “rüşvet” iddiaları son hızla devam ediyor.
 
17.8.2008 - 19:55
 CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP Genel Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında gündeme getirdiği “rüşvet” iddiaları son hızla devam ediyor. CHP, Dişli hakkındaki iddialarına hafta sonu da mesai ayırdı. Önceki gün hakkında çıkan “rüşvet” iddialarına cevap veren Dişli’nin savunmasını CHP’li Kılıçdaroğlu bu kez, “Sayın Dişli rüşvet aldığını imzasıyla, bankada nüfusunu kullndığını, her konuştuğunda bazı gerçekleri kendi ağzıyla itiraf etmiştir” şeklinde yorumladı.

Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla AKP’li Dişli’nin, “rüşvet” savunmasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, AKP’li Dişli’nin, CHP’nin kendisi hakkında gündeme getirdiği “rüşvet” belgesi ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, “Sorduğum ve belgelediğim hiçbir olaya somut bir yanıt vermediler. Ama siyasetin sorumsuz üslubuyla CHP’ye suçlamalarda bulundular” dedi.

Dişli’nin yaptığı, “Birilerinin AKP ile görülecek hesabı var ise, bu hesap iftira ve çamur atmakla çözülmez, bu hesap milletle görülür” açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim kimseyle bireysel hesabımız yoktur. Biz kimseye iftira ve çamur atmayız. Benim yaptığım açıklamalar belgeye dayanmaktadır. Rüşvet belgesi olarak kamuoyuna açıklanan belgenin altında Şaban Dişli’nin imzası var” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, kamuoyuna açıkladığı rüşvet belgesinin altında Dişli’nin imzası olduğunu bir kez daha hatırlatarak, “Silivri’deki söz konusu parsellerin satışı ile ilgili kredi sağlanması ve imar değişikliklerinin yapılması karşılığında, Şaban Dişli’nin şahsına ya da onun işaret edeceği özel ya da tüzel kişiliğe, brüt 1 milyon ABD doları ödemesi, şahitler huzurunda protokole bağlanmıştır. Şu ana kadar da protokol hiç kimse tarafından yalanlanmamıştır” şeklinde dile getirdi.

-1 MİLYON DOLARIN BANKA DEKONTU NEREDE?-
Kılıçdaroğlu Dişli’ye "Banka dekontu nerede?" sorusuna sorarken, şu sorulara da ceva pvermesini istedi:
“Bu protokol açıkça para karşılığı iş takibi protokolü değil midir, parlamenterlerin para karşılığı iş takibi yapması hangi yasal mevzuata ve ahlaki kurala uygundur? Mehmet Karasu’ya verdiğiniz 1 milyon ABD dolarını niçin Silivri’deki arsaların imar değişikliği ile ilişkilendirdiniz? 1 milyon ABD dolarını Akademi Ofset A.Ş. lehine bloke ettiniz bu blokajla ilgili banka dekontunu niçin kamuoyuna açıklamıyorsunuz?”
Dişli’nin, 1 milyon ABD dolarını ortağı olduğu Akademi Ofset A.Ş’nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiği yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Şaban Dişli’nin bu açıklamaları üzerine hiç bir zaman bu şirketin ortağı olmadığını kanıtladık. Ortağı olmadığı bir şirkete neden 1 milyon dolar para aktardı? Dişli önceki gün yaptığı basın toplantısında, ‘Ben 1 milyon dolar Türkiye’ye getirdim dedim mi? şahsi birikimlerimi getirdim’ diyor. Oysa daha önce bir gazeteye ‘oradaki para yurtdışından getirdiğim mevduatım’ demiştir. Dişli, bu arsa için banka ile üçlü toplantı yaptığını da söylemiştir. Öyle anlaşılıyor ki, Dişli her konuştuğunda bazı gerçekleri kendi ağzı ile itiraf etmektedir.”
-AKP, DİŞLİ’NİN YOLSUZLUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR-
Kılıçdaroğlu, Dişli’ye başta Başbakan olmak üzere tüm AKP’lilerin sahip çıktığını savunarak, “Yolsuzluk, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlıktır. Sayın Başbakan geçmişte söylediklerini unutmuş durumda. Fakir fukaradan bahsedip, milyon dolarları cebe atanlar, açıkça söylüyorum, bunlar halkın düşmanıdırlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dişli'yi bu konuları tarafsız gazetecilerin de katıldığı bir televizyon kanalında canlı olarak tartışmaya, Meclis Başkanı Köksal Toptan’a da, Şaban Dişli’nin mal varlığını kamuoyuna açıklaması çağrısında bulundu. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PUTİN GÜRCİSTAN'DAN İNTİKAM MI ALDI?

SUSURLUK'TA SUSANLAR ŞİMDİ KONUŞACAK

FETULLAH GÜLEN'İ SİLEN BAKAN
»  ŞEHİT ANALARINA ÇAĞRI: "SİZDE 3 KURUŞLUK DAVA AÇIN"
»  DÜNYA BU KADIN KEHANETİNİ KONUŞUYOR!
»  SAVUNMASINI MAHKEMEDE DEĞİL GAZETE İLANIYLA YAPTI
»  GAY HAHAM TUNCAY GÜNEY'İN SES KAYITLARI SAKLANMIŞ
»  BU GECE BİLDİRİLERİNİ KİM DAĞITTIRIYOR
»  VİP TRAFİĞİNE HELİKOPTERLİ BYPASS
»  VAHDETTİN'İN MEZARI ZİYARETÇİLERE KAPATILDI
»  İSTANBUL'DA 90 BİN KİŞİ ÖLECEK!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN DİŞLİYE "CANLI YAYINA GEL"
»  AKP'DE İKİ İSME YA İSTİFA YA İHRAÇ
»  6 GÜN SONRA CHP'YE ANCAK "PİŞKİN" DİYE BİLDİ
»  İŞTE GÜL'ÜN BİR YILLIK KARNESİ
»  EYLEME HAZIRLANAN PKK'YA MAĞARA'DA BASKIN
»  SİNAN ÇETİN: "TÜRK TOPLUMU RECEP İVEDİK'LERLE DOLU"
»  PİPPA BACCA'NIN KATİLİ İÇİN MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
»  KESK, BAŞBAKAN'IN AÇIKLYADIĞI ZAMLARI AZ BULDU
»  MÜHENDİS SEVGİLİYE SEKS ŞANTAJI
»  GÜL, AHMEDİNEJAD'I NE DİYE UYARDI?
»  GÜLEN'İ SİLEN BAKAN
»  ÇELİK:"TUZLA'DA ÖLMEMEK ŞANS"
»  ECEVİT'İN MEZARI TAŞINIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.