Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KIYAK ZAM AKP'Lİ VEKİLLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
KIYAK ZAM AKP Lİ VEKİLLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
 
Milletvekili maaşları ve sağlık harcamalarıyla ilgili alt komisyon raporuna korsan bir şekilde düzenleme konulmasına ilişkin tartışmalar, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasında değişiklik öngören tasarı için toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’na damgasını vurdu.
 
27.2.2008 - 18:03
 CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin’in, Komisyon Başkanı Sait Açba ve alt komisyon üyelerine “Alt komisyon başkanı günlerdir basın toplantısı yapıyor, ‘korsan madde eklendi’ diyor. Bu beni rencide ediyor, yaralıyor. Sizin bizden fazla yaralanması lazım. Eğer o düzenleme korsan olarak girmişse bu hepimiz için ayıptır” şeklindeki sözleri, alt komisyon üyelerinin itirazlarına yol açtı. Alt komisyon üyeleri DTP’li Kışanak, CHP’li Aslanoğlu ve MHP’li Kalaycı ise sözkonusu düzenlemenin kendilerinin bilgisi dışında komisyon raporuna eklendiğini belirttiler. AKP Isparta Milletvekili Sadi Süreyya Bilgiç ise alt komisyon Başkanı Zekai Özcan’ı suçladı. Bilgiç, “emekli milletvekili maaşlarında düzenleme yapılması konusu her platformda konuşuluyor. Alt komisyon çalışmasını yeterince yapmadığı, rapor düzgün şekilde reaileze edilmediği için bu tür konuşmalar yapılıyor. Alt komisyon başkanını bunun için kınıyorum. Kendisi popülist politikalarla hareket etmeyelim diyor ama bu konuyu sürekli kendisi tartışıyor.”dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısını görüşmek üzere toplandı. Toplantıya, alt komisyon başkanı AKP Ankara Milletvekili Tasarının tümü üzerinde söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin’in, alt komisyon raporuna korsan bir şekilde eklenen milletvekili maaş artışları ve sağlık harcamalarıyla ilgili düzenlemeye yönelik tartışmaları gündeme getirmesi ve alt komisyon üyelerine yönelik sözleri, komisyonda gerginliğe yol açtı. Alt komisyon Başkanı Zekai Özcan’ın günlerdir yaptığı açıklamalarda, ‘komisyon raporuna korsan madde ekleniyor’ dediğini belirten Ergin, “Bu açıklamalar beni rencide ediyor. Korsan madde ekleniyor mu eklenmiyor mu bilemem ama buna açıklık kazandırılması lazım. Komisyon başkanı olarak, alt komisyon üyeleri olarak yaralanmıyorsanız ben yaralanıyorum. Sizlerin hepimizden fazla yaralanması lazım. 6 yıldır komisyonda görev alıyorum, böyle bir olaya şahit olmadım. Eğer o düzenleme korsan olarak rapora girmişse, biz milletvekillerine üstünlük sağlıyorsa hepimiz için büyük ayıptır. Halk neye sahipse bizim de aynı haklara sahip olmamız gerekir, bir gram fazla olmamalı” diye konuştu.

ALT KOMİSYON ÜYELERİ: BİLGİMİZ YOK
Ergin’in sözlerinin ardından, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bulunan alt komisyon üyeleri tek tek söz alarak, sözkonusu düzenleme hakkında bilgilerinin olmadığını dile getirdiler. DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, kendilerine gönderilen alt komisyon raporunun 75’nci sayfasının yırtılmış olduğunu ancak dün verilen alt komisyon raporunda, sözkonusu düzenlemenin yer almadığını gördüklerini belirterek “bu korsan madde nasıl girdi ortaya çıksın. Bizim üzerimizde şaibe yaratılmasın” dedi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, korsan bir şekilde komisyon raporuna giren ancak daha sonra geri çıkarılan düzenlemenin milletvekillerinin itibarını zedelediğini ve bu nedenle üzüntülü olduklarını söyledi. Kalaycı, “alt komisyon olarak biz bu düzenlemeyi yapmadık. Biz görevimizi yaptık” dedi. Alt komisyonun CHP’li üyesi Mevlüt Aslanoğlu da “alt komisyona katılan üyeler olarak milletvekili sorumluluğumuzla hareket ettik, görüşlerimiz dikkate alınmadı ”diye konuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba ise alt komisyon raporlarının oylamaya tabi olmadığını belirterek esas olanın üst komisyonun çalışmaları olduğunu söyledi.

AKP’Lİ BİLGİÇ, AKP’Lİ ALT KOMİSYON BAŞKANI’NA TEPKİ GÖSTERDİ
Komisyon toplantısında söz alan AKP Isparta Milletvekili Sadi Süreyya Bilgiç ise yaptığı açıklamalar nedeniyle alt komisyon başkanı Zekai Özcan’ı eleştirdi. Bilgiç “emekli milletvekili maaşlarında düzenleme yapılması konusu her platformda konuşuluyor. Alt komisyon çalışmasını yeterince yapmadığı, rapor düzgün şekilde realize edilmediği için bu tür konuşmalar yapılıyor. Alt komisyon başkanını bunun için kınıyorum. Kendisi popülist politikalarla hareket etmeyelim diyor ama bu konuyu sürekli kendisi tartışıyor. Böyle bir düzenleme raporda var mıdır yok mudur, bu konular henüz görüşülmedi. Ayrıca metinde de olabilirdi, önergeyle de verilebilirdi, ama kimse milletvekilinin yükünün ağırlığından, yapacağı işlerden bahsetmiyor. Hiçbir dönemde milletvekilinin haysiyeti, onuru bu şekilde ayaklar altına alınmamıştır. Alt komisyon başkanı komisyonda yapması gereken tartışmayı medya üzerinden yapıyor.” diye konuştu.

ERGİN: SIKMA BAŞLAR DUDAKLARINI DİKKAT ÇEKİCİ BOYAMASINLAR
CHP’li Ergin, konuşması sırasında gazetecilerin yıpranma payı ile ilgili düzenlemeyi de gündeme getirdi. Ergin, AKP’lilere “gazetecilerle alıp veremediğiniz ne? İktidarınız süresince o basın arkanızda yer aldı” dedi. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin Başbakan Erdoğan’ın gazetelerin arka sayfalarındaki fotoğraflarla ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Ergin “sizi o arka sayfalardaki fotoğraflar rahatsız ediyorsa, başlarını sımsıkı bağlayan, sıkma başlı kardeşlerimize söyleyin, dudaklarını, yanaklarını, gözlerini dikkat çekici bir şekilde bağlamasınlar” dedi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE ÇARKI

ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A 40 BİN YTL’LİK DAVA

"TÜRBAN'I OPERASYON GÜNÜ ONAYLAMAM TESADÜF"
»  230 TERÖRİST İMHA EDİLDİ 24 MEHMETCİK ŞEHİT
»  O HAİN LAYIK OLDUĞU GİBİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  MECLİS'TE KAPATILAN BELEDİYELER GERGİNLİĞİ
»  İŞTE KÖY OLACAK BELEDİYELER
»  CHP'DE SARIGÜL DEVRİ KAPANDI
»   CUMHURBAŞKANI GÜL: BİZİM İŞGAL NİYETİMİZ YOK
»  DTP'LİLER, BUGÜN DE TERÖR ESTİRDİ
»  TALABANİ, DAVETİ KABUL ETTİ
»  TOBB BAŞKANI TÜRBAN PAZARLIĞINI ANLATTI
»  "ŞARKILI TÜRKÜLÜ PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRIN"
»  OPERASYON'DA 5 ŞEHİT DAHA
»  BAKAN ÇELİK'TEN TUZLA EYLEMCİLERİNE TEPKİ
»  AKP'Lİ AKGÜN'DEN 17. MADDE TEKLİFİ
»  ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATAN KARELER...
»  MSN'DEKİ SON TUZAĞA DİKKAT
»  CHP'NİN BAŞVURUSU, ANAYASA MAHKEMESİ'NDE
»  KARDEŞ ÖCALAN'IN AŞK TRAFİĞİ
»  MEHMETÇİĞİN KAR ÜSTÜNDE KAHVALTISI
»  BAYKAL'IN TÜRBAN'I ÇÖZME FORMULÜ
»  400 TERÖRİSTİN YARISI İMHA EDİLDİ
»  GARİH CİNAYETİ BELGELERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.