Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7609
EURO
43,5475
IMKB
9.718,000
ALTIN
4.034,960
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KIZILCAHAMAM'DA VEKİLLER KONUŞTU, ERDOĞAN DİNLEDİ
KIZILCAHAMAM DA VEKİLLER KONUŞTU, ERDOĞAN DİNLEDİ
 
Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıda söz isteyen 72 milletvekilinden 60'ı söz alarak konuştu. Milletvekillerine ikişer dakika konuşma süresi veren Başbakan Erdoğan, milletvekillerini dinlerken not aldı. Milletvekilleri, Bakan ve bürokratları Erdoğan'a şikayet etti
 
12.3.2006 - 07:36
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampının ikinci gününde milletvekillerinin şikayet ve önerilerini dinledi.
Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıda söz isteyen 72 milletvekilinden 60'ı söz alarak konuştu. Milletvekillerine ikişer dakika konuşma süresi veren Başbakan Erdoğan, milletvekillerini dinlerken not aldı. Toplantıda gümrüklerden terör olaylarına, parti içi muhalefetten Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konu gündeme geldi. Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın sadece TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Dülger'in konuşmasına cevap verdiği öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu Milletvekilleri de toplantıda söz alarak son dönemde bölgede artan terör olaylarına dikkat çekti. Bölge milletvekilleri, hükümetin artan terör olayları karşısında daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Şemdinli'de yaşanan olayların ardından bölgede terörün azdığını belirterek, PKK'nın yeniden hortlamasının toplumu derinden etkilediğini kaydetti.

Terör olaylarının geçmişe ait korkuları körüklediğini ve endişeleri tetiklediğini belirten Akgün, "Bu nedenle mesajlarımızda terörü lanetleyen ve güvenlik kuvvetlerimize moral depolayan konuşmalar yapmalıyız" dedi. Başbakan Erdoğan'a bir bayramı veya bir özel günü Doğu'da görev yapan Silahlı Kuvvetler mensuplarıyla geçirmesini öneren Akgün, bunun askerlere büyük bir moral olacağını söyledi. Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu ise konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresini hedef aldı. Erdoğan'a 'danışmanlarını gözden geçirmesi' talebinde bulunan Durdu, "Çevrenize devlet adamlığına yakışan insanları getirirseniz ülkenin ve partinin selameti için daha iyi olur" dedi.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Dülger de, AK Parti'nin gündem belirleme sıkıntısı yaşadığını vurguladı. "Gündemi biz değil başkaları belirliyor" diyen Dülger, partinin gündem belirlemedeki sıkıntısını mutlaka aşması gerektiğini dile getirdi. Dülger'in bu sözlerine Başbakan Erdoğan'ın 'Nasıl belirleyeceğiz Mehmet Bey, örnek verin' diye karşılık verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Dülger, "Bu konuda partide bir birim oluşturulsun ve çalışmaya başlasın. Biz de ona katkıda bulunalım" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİNDEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLER"
Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri de cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini aktardı. Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, yeni cumhurbaşkanını mevcut parlamentonun seçmesi gerektiğini söyledi. Albayrak, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda herkesi dikkatli olmaya davet etti. Albayrak, kabine üyelerine de çağrıda bulunarak, "Bakanlarımız suçlamalar karşısında belgeli konuşsun. Kendileri değil bizi zor durumda bırakıyorlar" diye konuştu. Hükümetin yolsuzlukla mücadele yasa tasarısı ile YÖK reformunu bir an önce Meclis gündemine getirmesi gerektiğinin altını çizen Albayrak, bu iki konuda zaman geçirilmeden adım atılmasını talep etti. Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay da, mevcut Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmeden, Cumhurbaşkanı'nı yıpratmadan cumhurbaşkanlığı sisteminin tartışılmasını istedi. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin azaltılmasını, Başbakanın yetkilerinin arttırılmasını talep eden Yarbay, bunun Türkiye için en iyi sistem olacağını kaydetti. Hatay Milletvekili Mehmet Soydan ise, herkesin gönlünde bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu, kendisinin gönlünden geçen ismin ise Başbakan Erdoğan olduğunu açıkladı. Soydan, "Biz sizi her iki makama da layık görüyoruz ancak karar sizin" değerlendirmesini yaptı.


Toplantıda Başbakan Erdoğan ile İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Başbakan Erdoğan, toplantı sürerken Yalçıntaş'a, 'Kulağıma bazı duyumlar geliyor. Sizin de Rauf Denktaş ve Doğu Perinçek ile birlikte 'Talat Paşa Oluşumu' içerisinde yer aldığınız yönünde duyumlar aldım. Nevzat Bey bu doğru mu?" diye sorduğu öğrenildi. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine söz isteyen İstanbul Milletvekili Yalçıntaş, "Sayın Başbakan, Doğu Perinçek ve Rauf Denktaş ile aynı safta yer almıyorum. Ben bu isimlerle birlikte hareket etmiyorum. İsmimi yazmışlar ancak onların hareket tarzına katılmıyorum" diye cevap verdi.
Toplantıda ayrıca İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nu şikayet ettiği bildirildi. Başesgioğlu'nun sıkıntılarını anlamadığını dile getiren Ayva, "Biz sürekli yaptığı şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz" dedi. Konya Milletvekili Özkan Öksüz ise, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i eleştirerek, gümrüklerdeki yolsuzluk iddialarına el atılmasını talep etti. Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu  konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresini hedef aldı. Erdoğan'a 'danışmanlarını gözden geçirmesi' talebinde bulunan Durdu, "Çevrenize devlet adamlığına yakışan insanları getirirseniz ülkenin ve partinin selameti için daha iyi olur" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AĞAR:"YARGI SİYASALLAŞTIRILIYOR"

BAYKAL, YEREL GAZETE MATBAASINI HİZMETE AÇTI

ERDOĞAN:"ACİL EYLEM PLANI'NIN YÜZDE 75 BİTİ, 25'İKALDI"
»  "ÜLKEYİ CEHENNEME ÇEVİRMEK İSTİYORLAR"
»  "ANKETLERE GÜVENİYORLARA SEÇİM YAPSINLAR"
»  ERDOĞAN, KIZILCAHAMAM'DA CHP'Yİ HEDEF TAHTASI YAPTI
»  "TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE HEP İLK BEŞTEYİM"
»  CHP'DEN FETULLAH GÜLEN OKULLARINA MİSİLLEME
»  CHP'DEN SEZER'İN ERBAKAN VETOSUNA DESTEK
»  CHP'DEN SIVACIOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ANAVATAN MİLLETVEKİLLERİ'NDEN MUMCU'YA DESTEK
»  "TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?"
»  AKP'DE “HAŞEMA, KONUŞMA” YASAKLI KAMP
»  ERBAKAN, VELİAHTINI AÇIKLIYOR
»  "BU İDDİANAME SİYASİ BİR MANİFESTODUR"
»  ''TÜRK MİLLETİNİN SABRI TAŞMA NOKTASINA GELMEKTE''
»  DSP'DE ''KADINLAR GÜNÜ''NDE KADIN YÖNETİCİ ATAMASI
»  AKP MİLLETVEKİLİ CAN: "TARTIŞMAYA BEN KARIŞMADIM"
»  AK PARTİ'DE VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ!
»  AKP'NİN KIZILCAHAMAM KAMPI ERTELENEBİLİR
»  BAYKAL'DAN ZEHİR GİBİ SÖZLER
»  BAYKAL AĞIR KONUŞTU
»  MEDYAYI LANETLEDİ, BAYKAL'A "KRİZ MÜTEAHHİDİ" DEDİ
»  ''SİYASİ ETİK YASASI ÇIKARILMALI''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.