Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1443
EURO
37,9856
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.885,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KKTC YENİ TÖREN DÜZENLEMESİNE GİDİYOR
KKTC  YENİ TÖREN DÜZENLEMESİNE GİDİYOR
 
KKTC'de 15 Kasım törenlerinde program dışı yapılan konuşma dan sonra törenlerle ilgili yeni bir düzenleme çalışmaları başlatıldı
 
18.11.2006 - 04:35

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, KKTC'nin kuruluşunu kutlama törenleriyle ilgili mevzuatın yeniden gözden geçirilerek, günün ihtiyaçlarına göre yeniden biçimlendirilmesi amacıyla Başbakanlık'ta çalışma başlatıldığını söyledi.

Erçakıca, “Amaç hem tartışmalara neden olan törenlerle ilgili hukuku gözden geçirmek, hem de törenleri siyasal iktidarların kamuoyuna vermek istediği mesajlara uygun şekillendirmek” dedi.

Hasan Erçakıca, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, KKTC'nin 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 15 Kasım'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'da düzenlenen törendeki, program dışı etkinliğe tepkisiyle ilgili sorusuna yanıtında, konunun spekülasyona açık olduğunu, ancak kendileri için oldukça “açık ve sarih” bir konu olduğunu söyledi.

Tören alanında, Cumhurbaşkanı Talat'a sunulan programın dışında bazı etkinliklerin yer aldığını kaydeden Erçakıca, “Cumhurbaşkanımız, tören olsun, KKTC'deki diğer uygulamalar olsun, öngörüldüğü şekilde ve hukuk kuralları çerçevesinde hayata geçirilmesi konusunda çok titizdir” dedi.

Bunun, bir hukuk devleti titizliğinin yansıması olduğunu vurgulayan Erçakıca, Cumhurbaşkanı Talat'ın, belirlenen program dışındaki etkinlikleri kabul etmediğini ve gerekli girişimleri başlattığını anlattı.

Hükümetin de törenlerle ilgili yasal mevzuatın yeniden saptanacağı bir çalışma başlattığını kaydeden Erçakıca, Cumhurbaşkanlığı'nın bu çalışmayla ilgili olarak, “Hukuk kuralları çerçevesi içinde kalınacak ve dünyaya vermek istediğimiz mesaja uygun olacak” biçiminde görüş belirttiğini dile getirdi.
Erçakıca, şunları söyledi:

“Hukuki zemin yoktur demiyorum ancak biz ne olduğunun araştırılmasını ve belirlenmesini istedik. Mevcut uygulamaların hukuki dayanağı nedir, bunlar gözden geçiriliyor. Başbakanlık'ta bunun taraması yapılıyor. Önümüzdeki hafta içinde bunlar şekillenecek.”

GKK KOMUTANIYLA GÖRÜŞME

Erçakıca, konuyla ilgili bir başka soruya yanıtında, Cumhurbaşkanı Talat'ın, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz ile dün yaptığı görüşmenin de başlatılan bu çalışmalar çerçevesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Talat'ın bu amaçla hükümet, özellikle Başbakanlık ile çeşitli düzeylerde temaslarda bulunduğunu ifade eden Erçakıca, “Zaten çalışmaları hükümet yürütecek. Onları ilgilendiren bir konudur bu” dedi.
Erçakıca, bir başka soru üzerine, Tümgeneral Eröz ile görüşmenin Cumhurbaşkanı Talat'ın isteği üzerine yapıldığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Talat'ın, kutlamalar sırasında yabancı gazeteciler için düzenlediği basın toplanatısında dile getirdiği, “Asker, Kıbrıs Türkü'nün güvenliği için görev yapıyor. Siyasi bir işlevi yok” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Erçakıca, “Cumhurbaşkanı Talat'ın söyledikleriyle tören alanında yaşananların pek uyuşmadığı ortada. Cumhurbaşkanı'nın tepkisi de bu uyumsuzluğadır” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada KKTC Başbakanlık Müsteşarı Öntaç Düzgün, 15 Kasım törenlerindeki program dışı etkinlikle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Düzgün, KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi'nde Başbakanlık bütçesi görüşülürken yaptığı açıklamada, 15 Kasım törenlerindeki olayların bir daha olmaması için gerekli soruşturma ve yasal düzenlemenin başlatıldığını kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NASA DÜNYA'YI KURTARACAK ADAMI ARIYOR

FRANSA'DA TÜRK DÜŞMANI SEGOLENE SEÇİMİN GALİBİ

WİNDOWS'TA YOUTUBE VİRÜSÜ ALARMI
»  BUSH:"VİETNAM'DA DERS ALDIK"
»  FRANSA HİÇ BU KADAR ONURSUZ VE YÜZSÜZ OLMAMIŞTI
»  HİLLARY CLİNTON BAŞKANLIK YOLUNDA
»  ÖLEN TECAVÜZCÜSÜNDEN TAZMİNAT ALDI
»  "CAMİLERDE TERÖRİST EĞİTİM VERİLİYOR" İDDİASI
»  HİNDİSTAN'DA YÜZ BİN KİŞİ SADDAM İÇİN YÜRÜDÜ
»  BBC'DE DİN VE LAİKLİK EKSENİNDE MODA TATIŞMASI
»  ABD VE IRAK GÜÇLERİNDEN KERKÜK OPERASYONU
»  ABD'NİN TÜRBAN JESTİ NE ANLAM İFADE EDİYOR?
»  IRAK'TA KAÇIRILAN TÜM REHİNELER KURTARILDI
»  PAKİSTAN'DA TECAVÜZ YASALARINA ONAY
»  JAPONYA'DA 8.1 ŞİDDETİNDE DEPREM
»  ALMAN BAŞBAKANI MERKEL DE ŞOV YAPMAYI ÖĞRENDİ!
»  MİDESİNDEN 1.8 KG KOKAİN ÇIKTI
»  İSRAİLLİLER OLMERT'İ İSTEMİYOR
»  ÜNLÜ CASUS BİR ÇOK SIRLARIYLA ÖLDÜ
»  TECAVÜZCÜ CUMHURBAŞKANI YENİDEN YARGILANACAK
»  IRAKLI KÜRTLER AMERİKALILARA UŞAKLIK İÇİN YALVARDI
»  ARABİSTAN'DA KADIN SÜRÜCÜ TARTIŞMASI
»  CEZAYİR, FRANSA'YA " ÖNCE SİZ KENDİ TARİHİNİZLE YÜZLEŞİN"
»  TÜRKİYE'DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK DİYENLERE BAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.