Kocaman karşılaşmanın ilk yarısını şu şekilde değerlendirdi:
"Maçın ilk yarısında işler hiçbir şekilde istediğimiz gibi gitmedi. Karabük takımı ilk 15-20 dakikalık periyotta fazlasıyla istekli bir şekilde sert kontrataklar yaptı. Sonrasında nispeten oyun dengelendi, devrenin son bölümünde de bize doğru geldi.
Ama buna rağmen üçüncü bölgede pozisyon yaratma anlamında çok zayıf kaldık. İkinci yarı için ne yapacağımızı düşünürken bir dakika içinde arka arkaya gelen iki gol umutlarımız anlamında her şeyi ama her şeyi tersine çevirdi."
"2. YARI FENERBAHÇE'YE YAKIŞIR OYNADIK"
Kocaman ikinci yarı için ise şunları söyledi:
"İkinci yarı hızlı kontrataklar yapan bir takım karşısında üçüncü golü yemeden atacağımız bir golle oyuna tutunmak ve ritmin bize dönmesini sağlamaya çalışma hedefiyle çıktık.
Her şey istediğimiz şekilde gelişti aslında. Golü bulduk. Eşitliği sağlayacak pozisyonları da yakaladık ama eşitliği bulamayınca rakibin direnci arttı.
İkinci yarı en azından oyun kalitesi anlamında olmasa da şampiyonluk hedefleyen bir takımın oynaması gereken bir şekilde Fenerbahçe takımına yakışır derecede yüksek arzuyla oynadık. İki gol yedikten sonra kazanmak kolay değildi ama..."
"DEPLASMANLARDA İRADEMİZİ SAHAYA YANSITAMIYORUZ"
Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı takımın istek yönünden sıkıntısı olup olmadığı yolundaki bir soruya, "İstemek bir şey, yapabilmek, yapmaya çalışacak iradeyi göstermek ikinci bir şey.
İstekli olma anlamında sıkıntı yok ama özellikle deplasman maçlarında irademizi devreye sokacak şartlar oluşmadığı zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz.
Bu kimi taraftar desteği anlamında da oluyor. Buna rakiplerin kırılgan halimizi yakalayıp oyunu sertleştirmelerini de ekleyebiliriz. Öyle olunca isteğin sahaya yansıması anlamında sıkıntılarımız olduğu bir gerçek" ifadesini kullandı.
"GEMİLERİ YAKTIK"
Aykut Kocaman, takımın zaman zaman yaratıcılık sıkıntısı çekip çekmediğinin sorulması üzerine ise; "Bu sezon birinci günden bugüne kadarki süreci değerlendirdiğimizde, "Yaratıcılıktan son derece memnunum" demek doğru olmaz. Ama yetersiz olduğunu da söylemek doğru değil.
Yıpranmanın bireysel ve grup olarak yüksek olduğunu görüyoruz. Bugün bunu aşabilirdik ama 45 dakika içinde çok basit hatalarla iki farklı geriye düşmek yaratıcılıkla bezenmiş istekli hali getiren bir ortam sağlamadı.
İkinci yarı gemileri yakarak rakip kaleye gitme dönemiydi. Bunun sayesinde bir gol de geldi. Maçın ilk bölümlerinde bulamadığımız kadar fırsat bulduk. Ama beraberliği yakalayamayınca basının isteklilik, yaratıcılık gibi konularda olumsuz konuşması kolaylaşıyor" dedi.
Basın toplantısı
Kocaman, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında ise son dönemlerde deplasman maçlarında zaafları olduğunu, istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi.
Kardemir Karabükspor maçı öncesi deplasmanda yaşadıkları sıkıntıları tersine çevirmek istediklerini anlatan Kocaman, şöyle devam etti:
''Maçı isteyen bir takım havası vardı. İlk 20 dakikalık periyot Kardemir Karabükspor'un maçı isteme konusunda daha canlı olduğu bölüm olarak gerçekleşti. Özellikle orta sahada kaptırdığımız toplarla kalemizi tehdit ettiler. Daha sonra oyun hakimiyetini ele aldık ama ilk yarı atak açısından kısır geçti. Art arda gelen 2 gol her şeyi alt üst etti. Topun kontrolünü ele aldığımız dönemde goller geldi. İkinci yarıda öncelikle pozisyon yaratmaya çalıştık. Beraberliği elde edecek ve galibiyet getirecek pozisyonlardan yararlanamadık. Önümüzdeki rakibimizle puanımız açıldı. Deplasmandaki sıkıntılarımızı biraz daha büyüten akşam oldu. Önümüzdeki hafta Sivasspor maçıyla seri yakalamak zorundayız.''
Alex'in çift forvete dönülmesi konusundaki önerisiyle ilgili soruyu Kocaman, ''Alex, Fenerbahçe'yi çok iyi tanıyor. Görüşlerine saygı duyuyorum. Buna cevap vermek pek doğru değil. Alex'in bunları söylemesi ne kadar yanlışsa, benim cevap vermem de o kadar yanlış olur'' diye cevapladı.
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/78781/kocaman_yenilgi_icin_ne_dedi#ixzz1mCzJzU8c