Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KORKULU GECENİN ARDINDAN SORGUN SAKİN
KORKULU GECENİN ARDINDAN SORGUN SAKİN
 
YOZGAT'ın Sorgun İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan olaylarda 12 kişi yaralanırken, 12 kişi gözaltına alındı. Gece yarısına kadar devam eden olayların ardından ilçe merkezinde yaşam normale döndü.
 
21.5.2007 - 13:35
Sorgun'da ‘kadın ticareti' yaptığı ileri sürülen bir kişi dün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde alkollü olarak çevredekilere küfür edince, çevredeki gençler kendisine müdahale etti. Esnaf bu kişiye saldırmak isterken, polislerin yardımıyla kurtarıldı. Bu kişi müdahale üzerin bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra, kalabalık galeyana geldi. Hızla büyüyen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu öfkeli grup, ilçede kadın satıcıları olduğu öne sürülen kişilere ait Yenidoğan Mahallesi'ndeki bir otomobili ateşe verdi. Sayıları bir süre sonra 2 bine yaklaşan göstericiler, daha sonra Agâh Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen biri 3 katlı, 5 ayrı eve tekbir getirip taş ve sopalarla saldırıp ateşe verdi. Saldırılar sırasında evlerde bulunanlar kaçtı. Olaylar sırasında itfaiye ekipleri de kalabalık tarafından engellendi ve araçların hortumları kesildi. Agâh Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen 5 ev ile 1 otomobilin tamamen yandığı belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri sabah saatlerinde yakılan evlerde inceleme yaptı.
     
      İLÇEYE TAKVİYE EKİPLER SEVKEDİLDİ

      Sorgun'da olayların tırmandığı saatlerde, Yozgat ve ilçeleriyle çevre iller Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Çorum ve Ankara'dan istenen takviye Emniyet güçleri, gece yarısından itibaren ilçeye geldi. Ayrıca ilçeye 2 zırhlı araç ile Ankara'dan Özel Harekat ekibi geldi. Olayların bastırılması için jandarma da polise destek verdi. Takviye ekiplerin gelmesi ile öncelikle Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde önlemler artırılırken, güvenlik güçleri gece boyunca cadde ve sokaklarda devriye gezdi. İlçede sakin bir gecenin ardından halk normal yaşantısına döndü.
     
      12 YARALI, 12 GÖZALTI

      Akşam saatlerinde Sorgun İlçesi'nde, Agâh Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen 5 ayrı ev ile 1 otomobilin tamamen yakılmasının ardından 12 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylar sırasında ise 12 kişi yaralandı. Yaralananlardan 3’ünün yakılan evlerden birisinden av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu saçma ile yaralandığı, diğerlerinin ise evleri ateşe veren ve camları kıran kalabalık arasından elini, ayağını kestiren ve vücudunda hafif yanıklar oluşan kişiler olduğu öğrenildi.
      Olaylarla ilgili 12 kişinin gözaltına alınması ardından kamera kayıtlarını izleyen polis, belirlediği saldırganları gözaltına almaya devam ediyor. Bu arada gözaltına alınan 12 kişinin sorgusu da sürüyor.
     
      VALİ: GERGİNLİK SONA ERDİ

      Yozgat Valisi Amir Çiçek, dün gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, bir fuhuş olayı zanlısının çevredeki bir kişiye küfretmesi sonucu infial oluştuğunu söyledi. Vali Çiçek, şöyle dedi:
      “Üzücü bir olay yaşandı ve can kaybı olmadan herkes evlerine dağıldı. Hafif yaralananlar var. Buradaki bir fuhuş olayının failinin vatandaşa küfretmesi sonucu bir infial oluşmuş ve vatandaş bu tip insanları linç etmek istemiştir. Emniyet güçlerimiz anında olaya hakim olmuştur. Tabii ki bu işin provokatörleri var. Bir protesto yapmaya kalkışıldı ve yine vatandaşlarımızın sağduyusu, ileri gelenlerimizin uyarıları sonucu ortam sakinleşti, herkes evindedir. Adli kovuşturma devam ediyor. Soruşturma devam ederken daha fazla bilgi vermem mümkün değil.'' Sorgun Devlet Hastanesi'ne götürülen 12 yaralının tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiği belirtildi.
     
MİLLİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FUHUŞ ÇETESİ İÇİNDE BİRDE SAVCI ÇIKTI

YARGITAY; PKK 'LI CENAZESİNE KATILMAK SUÇ

MALATYA CANİSİ:'40 YILI GÖZE ALDIM'
»  VATANDAŞLAR, FUHUŞ YAPILAN 4 EVİ YAKTI!
»  KAYIP KIZIN CESEDİ BODRUMDAN ÇIKTI
»  "TÜRK MAFYASI UYUŞTURUCUDAN SORUMLU"
»  ISPARTA'DA BİR KADIN, KURU SIKI İLE KUYUMCU SOYMAYA KALKTI
»  "KARIM MAFY'YA KARIŞMIŞ ŞİKAYETÇİYİM"
»  ÇORUM'DA MERA KAVGASI, 1 ÖLÜ 3 YARALI
»  YAYINEVİ CİNAYETİ ZANLISI TUTUKLANDI
»  KAMERALI RÖNTGENCİYİ POLİS SUÇ ÜSTÜ YAKALADI
»  E.G " TANRI TÜRKÜ KORUSUN"DİYE BAĞIRDI
»   DİYARBAKIR'DA TERÖR OPERASYONU 21 GÖZ ALTI
»  İLAÇ FİYATLARINI ARTTIRANLARIN MAHKEMESİ BAŞLADI
»  İCRAYA GİTTİKLERİ EV HÜCERE EVİ ÇIKTI
»  CHP BİNASINDA BOMBA PANİĞİ
»  EMNİYET'TE 406 MÜDÜRE TERFİ
»  BECERİKSİZ BAKAN AKSU DÖNEMİNDE SUÇLARDAKİ MÜTHİŞ ARTIŞ
»  HATAY'DA TRAFİK KAZALARI: 4 ÖLÜ 8 YARALI
»  TEM'DE BARİYER KAZASI:6 ÖLÜ 1 YARALI
»  MSN CHAT'I ÖLÜM GETİRDİ
»  İDDİALARI DOĞRULAYACAK BELGE VE BİLGİ BULUNAMADI
»  MSN'DEKİ AŞK ÜÇGENİ CİNAYETLE BİTTİ
»  POLİS OLAYLARA ANINDA MÜDAHALE EDECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.