Hürriyet'in haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece kabul edilen yasa ile birlikte park ücreti, yetki ve sorumluluk alanına göre park yerini tespite yetkili idarece veya bu idarelerce işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce yapılabilecek.
Bunlar dışında hiçbir kişi, park ücreti alamayacak. Erişme kontrollü karayolu (otoyol-ekspres yol) hariç büyükşehirlerde yetkili idare büyükşehir belediyesi oldu.
Yetkisi olmadan park ücreti alan veya almaya teşebbüs edenlere 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası uygulanacak.
Belediyeden izin veya ruhsat almadan, belediye sınırları içinde ticari amaçla yolcu taşıyan kişiye ve araç sahibine, yasadaki idari para cezasının 3 katı, 1 yıl içinde tekrarlanması halinde ise 5 katı ceza uygulanacak. Daha önce 15 gün trafikten men edilen bu araçlar, artık 60 gün süreyle trafiğe çıkamayacak. Korsan taksilerden yararlananlara da 216 lira para cezası kesilecek.
Yasanın görüşmelerinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri, kentlerdeki park zorbalığından yakındılar. Teklif sahibi Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Değnekçilik nice canların darülbekaya (ahirete) göçmesine neden olmuştur. Otopark mafyası diye tanımlanan bu kişi ve gruplara karşı vatandaş korumasız ve çaresiz bırakılmıştır” dedi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da değnekçilik olarak adlandırılan oluşumların bazen yasadışı örgütlere para aktarmak amacıyla kullanıldığını da söyledi.