Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2566
EURO
37,4716
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.901,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KORUMALAR BİRBİRİNE GİRDİ
KORUMALAR BİRBİRİNE GİRDİ
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı'nın açılış oturumu için Madrid'deki Kongre Merkezi'ne girdiği sırada Türk korumalarla İspanyol güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.
 
15.1.2008 - 13:15

Erdoğan'ın arkasından salona girmek isteyen Türk korumalara izin vermeyen İspanyol yetkililer arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Çevredeki yetkililerin araya girmesiyle olay büyümeden sona erdirildi.

Erdoğan'ın konuşma yaptığı açılış oturumunun diğer katılımcıları ise İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez  Zapatero, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampiao oldu.

MEDENİYETLER İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİYLE GERÇEKLEŞECEK

Zapatero’nun ardından forumda söz alan Başbakan Erdoğan, forumla birlikte, Medeniyetler İttifakı projesinin önemli kilometre taşlarından birine daha ulaştıklarını söyledi. İki yıl içinde projenin önemli bir olgunluğa eriştiğini belirten Erdoğan, “Ön yargı ve çatışmaların derinleşmesi tehditiyle karşı karşıya bulunuyoruz. Bilginin bu kadar kolay ulaşılabilir olduğu dünyada, kültürler ve dinler arasındaki mesafenin de daralması gerekir, ancak tersine daha da açılıyor. Dünya birbirine yaklaşırken, huzur ve barış aynı ölçüde sağlanamıyor. İnsanlığın müşterek değerleri yerine ayrılıklar ön plana çıkıyor” dedi.

‘Yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini’ vurgulayan Erdoğan, “Barış, hoşgörü, sevgi ve saygıyı geçerli kılmalıyız. Farklılıkları ‘öteki’ olarak görmek çatışmanın başlangıcıdır. Aslolan bütün yaratılmışlara bir nazarla bakmak, çokluk içinde birliği tesis etmektedir. İnsanlığın su kadar, ekmek kadar, hava kadar ihtiyaç duyduğu sevgi, şefkat merhamet ve adaletin eksikliği can yakıcı şekilde hissediliyor” diye konuştu.

Medeniyetler İttifakı projesinin bu acılara son vermek umudu ile başlatıldığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Medeniyetler İttifakı kürsel bir soruna verdiğimiz yine küresel bir cevaptır. Ancak uzun vadeli planlı ve kararlı bir çaba ile bu sınavın üstesinden gelebiliriz. Böylelikle sadece görünen sorunları değil, bunlara neden olan temel unsurları ortadan kaldırmaya yönelik adımları atabiliriz. Bu hedeflerin hiçbirini kendi kendimize başaramayacağımız gibi, yeterli dayanışmayı sağlayamadığımız taktirde istediğimiz noktya ulaşamayacağımız da açıktır.”

Giderek daha küresel bir nitelik kazanana girişimin eyleme ve sonuca yönelik projeler ile birlikte kapsama alanını daha da genişlettiğini söyleyen Erdoğan, ileriki dönemlerde medya ve gençlere yönelik projelerle önemli bir boşluğu dolduracaklarını kaydetti. Erdoğan, “Yanlış algılamaların doğruya çevrilmesinde medyaya önemli görevler düşüyor. Birinci hedef, kitlesel olarak gençler ve bunları izleyen gelecek kuşakları oluşturuyor. Genç nesiller de kültürel farklılıklar arasındaki uyum duyarlılığını artırmak önemli bir husus. Önümüzdeki dönemde bu projeleri yenilerinin izlemesi gerekecekti” diye konuştu.

Katılımcı ülkelerin ulusal stratejilerinin projenin başarısında önemli birer gösterge teşkil edeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin de ulusal stratejisini forum sırasında sunacağını söyleyerek, bu stratejinin çoğulculuk farklılıklara saygı, işbirliği, diyalog, insan haysiyetine saygı ve kadın- erkek eşitliğine dayandığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, bu strateji çerçevesinde hükümet dışı kuruluşlarla da işbirliğine gidileceğini ve çeşitli konferanslara ev sahipliği yapılacağını dile getirdi.

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’nin serbest pazar ekonomisini dinamik şekilde uygulayan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliği ile medeniyetler çatışması tezlerine en güzel cevaplardan birini oluşturduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin AB’ye uyum açısından üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirme konusunda kararlılığında hiçbir sapma yoktur. Türkiye, AB’den hiçbir özel muamele beklememektedir. TR’nin AB’ye üyeliği Medeniyetler İttifakı’nın mümkün olduğunu tüm dünyaya göstererek küresel barış ve refaha eşsiz katkılar sunacaktır. Bu kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsattır. Dini ve kültürel olarak Türkiye’nin önüne çıkarılan her türlü engel, aydınlığa ve höşgörüye karşı örülen duvarın taşları olacaktır.”

Muhtemel risk ve tehlikelerin ortadan kaldırılması için külttür ve inanç temelinde tedbirler geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin de bu yönde her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, konuşmasının sonunda Medeniyetler İttifakı Forumu’nun ikincisinin önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacağını sözlerine ekledi.


 
 
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KUZEY IRAK'A ÖĞRENCİ GÖÇÜ MİLLİ EĞİTİMİN AYIBI DEĞİL Mİ?

TÜRKÜ PAPAZ YAPTILAR KİLİSEYLE PAPAZ OLDULAR

ORDUYA " VUR " EMRİ
»  TÜRK AİLE'NİN KAN DAVASI FRANSIZ MAHKEMESİ'NDE
»  50 SENE NEZARETTE UNUTULDU
»  FİRAR ETMEYE ÇALIŞAN MAHKUM İDAREYİ MAHKEMEYE VERDİ
»  YÜZÜNDE SADECE TEK GÖZ OLAN BEBEK DOĞDU!
»  KOHL, TEKERLEKLİ SANDALYEYE DÜŞTÜ
»  ÇIPLAK AYAĞA HAPİS CEZASI
»  PETER PAN'IN BABASI'NIN EVİ SATILIK
»  ERKEK TERZİLER KADINLARDAN ÖLÇÜ ALAMAYACAK!
»  HASANKEYF PANELİNDE KÜRDİSTAN HARİTASI
»  KOMŞUYU SARSAN GÖRÜNTÜ
»  İNTİKAM İÇİN 100 SAATLİK SEX KASETİ ÇEKTİ
»  İNGİLTERE'DE ELEKTRONİK PRANGALI CEZA DÖNEMİ
»  BÖBREĞİNİ ÇALAN KOCASINI DAVA ETTİ..!
»  TERÖRİSTLERİN HEDEFİ BU KEZ EYFEL KULESİ
»  BUSH KUDÜSTE'DE ÇAM DEVİRDİ...
»  EL KAİDE' DEN BOMBALI SALDIRI PLANI
»  ÖLENLERİN ORGANLARINA EL KONULACAK!
»  TÜRK JETLERİ MALİKİ'Yİ SARSTI
»  BUSH'A ŞİİR YAZAN KUVEYTLİ, ONA "ÇÖL KURDU" DİYE HİTAP ETTİ
»  HİLLARY'NİN ARKASINDA ABD'NİN DERİN DEVLETİ Mİ VAR?
»  ALMAN FÜZE SİSTEMİ TÜRKİYE'DE DENENECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.