Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9686
EURO
37,6471
IMKB
9.521,000
ALTIN
2.795,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı
 
KPSS Lisans sınavı 2024 sonuçları ÖSYM son dakika duyurusu ile adayların erişimine açıldı. KPSS oturumları puan durumu, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden görüntülenebiliyor.
 
23.8.2024 - 10:36

Yapılan açıklama ile adaylar KPSS puanlarını aday İşlemleri Şifresi veya E-Devlet girişi ile kolayca öğrenilebiliyor. Ayrıca, ÖSYM AİS KPSS sonuçları aracılığıyla Türkiye genelindeki sıralamaları da görüntülenebilecek. Sınav sonuçlarının ardından da açıklanacak takvim doğrultusunda KPSS tercih süreci gerçekleştirilecek. Peki, KPSS sınav sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? İşte, ÖSYM AİS 2024 KPSS sonuçları sorgulama ekranı bilgileri

KPSS sonuçları için beklenen açıklama ÖSYM tarafından saat 10.00'da yapıldı. Temmuz ayından bu yana büyük bir heyecanla beklenen KPSS sınav sonuçları, memur adayları için tamam ya da devam niteliği taşıyacak. Sınav sonucu istediği gibi gelmeyen adaylar sonraki yıl düzenlenecek olan sınav için hazırlıklarına başlarken, istediği puan gelen adaylar ise tercih dönemlerini bekleyecek. İşte, yüz binlerce adayın merakla araştırdığı KPSS lisans sınavı sonuçları ve detaylı bilgiler

14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 42 numaralı sorunun iptal edilmesine, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 13 numaralı sorunun “A” olarak verilen cevabının “C” olarak düzeltilmesine; 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun "B" olarak girilmiş cevabının "D" olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 23 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınan YDS/e-YDS sonucu (2024 yılında 2024-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2024 e-YDS sonucu) kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS-1/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME
Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmaksuretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirmeişlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynıolması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Okullar Ne Zaman Açılacak?

Akciğer Kanseri Tarih OIabilir

İstanbul’a Yeni Tramvay...
»  Bolu Dağı Geçişinde Korkunç Kaza
»  Ankara'da Maymun Çiçeği İddiası
»  Bolu'ya Sıçrayan Yangında 2. Gün
»  Meteoroloji 18 İl İçin Alarm Verdi!
»  Ekilmeyen Tarım Arazilerine Kira Kararı
»  Yayla Evinde Yangın Faciası
»  Kazdağları'na Giriş Kapatıldı!
»  Sinek ısırığıyla bulaşan Yeni Virüs!
»  Yalı Çapkını Aşkı Gerçek Oldu
»  Ebrar Karakurt Babasıyla Dansı Paylaştı
»  Wilma Elles 'Mücella' Oldu!
»  Dolandırıcıdan Avukata Ahlaksız Teklif
»  Çalışma Saatleri 40 Saate Düşürülecek
»  Türkiye Alevlerle Mücadele Ediyor
»  Bıçaklı Saldırgan Dehşet Saçtı
»  Manisa'daki Orman Yangını 4'üncü Gününde
»  Meteoroloji Uyardı: Pazartesi'ye Dikkat!
»  İzmir'i Piknik Ateşi Yakmış!
»  Aydemir Akbaş Hayatını Kaybetti
»  Oyuncu Aydemir Akbaş Yoğun Bakımda
»  Avrasya Tünel Geçişine Yüzde 40 Zam
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.