Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4600
EURO
34,7694
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.427,790
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Karatay'dan İnsülin Uyarısı
Karatay dan İnsülin Uyarısı
 
Ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, insülini dengede tutarak 20 hastalığı tedavi edebileceğimizi söyledi. Karatay “Bu hastalıkların başında beyne pıhtı atması, kanser geliyor. Çünkü bu hastalıkların hiçbiri genetik değil. Şekerinizi yükseltmeyin, insülininizi dengede tutun yeter diyorum” dedi
 
21.3.2018 - 09:16

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'la sohbetimiz insülinimizi dengelemenin önemiyle devam ediyor… Canan Hoca insülini dengelersek 20 hastalığı tedavi edebileceğimizi söylüyor.

– Kitabınızda, ‘Tek hayalim sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gençlik' demişsiniz. Sağlıklı gelecek için neler yapacağız?

Sağlıklı bir gelecek için mısır şurubu şekerinden uzak duracağız. Müthiş bağımlılık yapıyor ve gençleri hasta ediyor çok üzülüyorum. Pakete girmiş, fabrikasyon yiyecek ve içecekleri yemeyecekler. Hepsini doğal bulmaya çalışacaklar. Sigara içmeyecekler. Bu otu yersen mucizedir, göbek yağın falan gider bunlara inanma.

– İnsülini dengelemenin 20 hastalığı tedavi edeceğini söylüyorsunuz bir de. Bu hastalıklar neler?

Bu hastalıkların başında beyne pıhtı atması, beyin basınç yüksekliği, katarakt, kalp, felç, damar tıkanıklığı, kısırlık, adet düzensizliği, sperm azlığı, kanser geliyor. Çünkü bu hastalıkların hiçbiri genetik değil. İlaç eksikliği sonucunda da bu hastalıklar ortaya çıkmıyor. Diyet diye bir şey de yok. ‘Bunu ye mucize, şunu ye mucize'. Hepsi satışa yönelik. Şekerinizi yükseltmeyin, insülininizi dengede tutun yeter diyorum. Mümkün olduğu kadar doğal yaşayın diyorum.

‘DOĞAL YAŞAYIN DİYORUM'

– İnsülini nasıl dengede tutacağız?

İnsülin hormonunu direkt olarak yükselten yüksek glisemik indeksli, rafine karbonhidratlı yiyecek ve içeceklerdir! Bütün rafine karbonhidratlar iştahımızı açar ve kamçılar. İşte benim senelerden beri “Şeker en tatlı zehirdir” diyerek binlerce bilimsel çalışma ışığında Türk halkını uyaran konuşmalar yapmamın, kitaplar kaleme almamın temel sebeplerinden biri budur! İnsülin hormonunun yükselmesine neden olan yüksek glisemik indeksli karbonhidratlı yiyecek ve içeceklerin bir molekülü, vücutta 190 molekül su tutulmasına neden olmaktadır. Bilinenin aksine, yalnız sodyum klorür (NaCl) içeren rafine sofra tuzu çok fazla su tutmaz. Bir molekül tuz, ancak bir molekül su tutar. Bu bağlamda düşük glisemik indeksli yiyeceklerle beslenmemiz gerekmektedir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlar denilen ‘sağlıklı karbonhidratlar' ve sıfır glisemik indeksli protein ve yağlar uzun süre tokluk hissi sağlayan yiyeceklerdir. Bu tür gıdalarla beslenen kişilerde, en güçlü hislerden biri olan ‘acıkma hissi' oluşmaz. Sonuç olarak, sık sık yemek yeme dürtüsü ortadan kalkar. Reaktif hipoglisemi atakları önlenmiş olur. Sık sık insülin hormonu salgılanmadığı için de doğal olarak insülin ve leptin direnci gelişemez. Gelişmiş olan da yavaş yavaş geriler.

Karatay, ‘Rafine tuz yerine kaya tuzunu tercih edin' diyor.
Karatay, ‘Rafine tuz yerine kaya tuzunu tercih edin' diyor.
 

‘KAYA TUZU MİKROBU ÖLDÜRÜR'

– Gelelim kaya tuzu tartışmalarına. ‘Fransız İhtilali'nin sebebi de tuzdur' yorumunuz epey konuşuldu…


Sofra tuzunun hikayesi son 50-60 yıldır var. O güne kadar tüm dünyada kaya tuzu kullanılıyordu. Avrupa'da da çok önemliydi. Çünkü insanlar yiyeceklerini bozulmasın diye tuzlayarak saklayabiliyorlar. Onun için çok kıymetli. Mikrobu öldürüyor. Çürümesini önlüyor yiyeceğin. Marie Antoinette demiş ya “Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler” diye. Aslında, “Ekmek ve tuz bulamazlarsa, pasta yesinler!“ diyor. Tarihçiler de bunu bilir. O dönemde tuzun vergisi halk için çok yüksek yüzde 40 oranında. Din adamlarına aristokratlara tuz vergisi yok. Bu nedenle halk tuz kaçakçılığına başlıyor. 8 yaşındaki çocukların üstleri kaçakçılık yapıyor diye aranıyor, evler basılıyor kaçak tuz var mı diye. Yakalananlar idam ediliyor. O yüzden “Fransız İhtilali'ni başlatan sebeplerden biri kaya tuzudur!” demiştim.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in Ropörtajının tamamamını Okumak için Lütfen TIKLAYINIZ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Adnan Oktar'ın yanından kaçtılar!

Adresini Yaz Deprem Riskini Öğren

Sayısal Loto'da Dev İkramiye
»  İçme Suyu Şişelerinde Büyük Tehlike
»  Telefonundan Porno İzleyenlereKötü Haber
»  Metrobüste Öpüşme Tartışması
»  Aldatmanın Bilimsel Nedenleri!
»  İşaret Diliyle İstiklal Marşı Rekoru
»  Mars'a Test Yolculukları Başlıyor
»  Muratpaşa'nın 7 Yıllık Sırrı
»  Karatay: Şeker ve Kanser Genetik Değil
»  62 Yaşında Anne Oldu
»  Şeker Hastalarına Diasin Tuzağı
»  Avrupa Eksi 40'ı Gördü
»  Kuran'da Zinaya Değil Aleniyete Ceza Var
»  Karatay'a Kaya Tuzu Şoku
»  Damadın Babası Gelini Dudağından Öptü!
»  Fenomen Selahattin Dayı Ortaya Çıktı
»  Özel Hastanede Baş Döndüren Ücret
»  Mutsuzluk Giderek Artıyor
»  Karatay: Modern Tıp Diye Bir Şey Yok
»  Telefonu Çekmeyen Dayının İsyanı
»  Silinen Mesajları Okumanın Yolu
»   Karatay'dan Ezber Bozan Tuz Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.