Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü,2 Ölü
Kartal da 8 Katlı Bina Çöktü,2 Ölü
 
Kartal Cevizli'de 8 katlı bir binada çökme meydana geldi... Olayda en az 2 kişi hayatını kaybetti. 6 kişinin de yaralı halde enkazın altında olduğu belirtildi.ALİLİK:
 
6.2.2019 - 18:42

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, binada adrese dayalı nüfus sistemine göre 14 daire ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu söyledi. Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı verdi.
Son dakika haberi!

İstanbul'un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan 8 katlı bir bina saat 16.00 sıralarında çöktü. İlk gelen bilgi ise çöken binanın 6 katlı ve Maltepe ilçesinde olduğu yönündeydi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bursa ve Sakarya'dan da kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarına katılacağı öğrenildi.

Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturulurken, kurtarma ekipleri çalışmalarına başladı.

İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi enkaz altından yaralı kurtarıldı.

VALİ YERLİKAYA: 3 KATI KAÇAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çöken binanın enkazında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, 18 numaradaki apartmanın saat 16.00 civarında yıkıldığını kaydetti.

Bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Öncelikle ilçemize, mahallemize, tüm İstanbulumuza geçmiş olsun diyoruz. Bu enkazın altındaki yaralılarımıza ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz çalışıyor. Bu üzücü olay olur olmaz 3 dakika içerisinde ambulanslarımız 112 acil komutadan, büyükşehirimizden itfaiyelerimiz, arama kurtarma, aynı zamanda AFAD ekiplerimiz buraya geldi. Bir yaralımız daha çıkıyor. Arama kurtarma çalışması çok değerli bir iş. Burada biz komşularımızın, mahallelilerimizin buradaki arama kurtarma çalışmasının sessiz ortamda, sıhhatli ortamda, ulaşılabilir bir ortamda olması için bize yardımcı olması lazım. Emniyetimiz, zabıtamız bu alanında arama kurtarma araçlarına ve özellikle ambulansların ulaşması için gayret sarf ediyor. Biz bu vakte kadar devamlı olay yerine gelen hemşehrilerimiz ki, onlar da bizim gibi sizler gibi çok üzülüyor, onlardan yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda polisimize ve zabıtamıza zorluk çıkarmamalarını istirham ediyoruz. Sizler aracılığıyla tekrar hemşehrilerimden bunu rica ediyorum."

Bu arada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise yayın yasağı kararı verdi.NTV

"Duamız enkaz altında olan kardeşlerimize. İnşallah onları sağlıklı, sıhhatli bir şekilde bu enkaz altından en kısa zamanda çıkarmak en büyük temennimiz ve duamız." diyen Yerlikaya, gazetecilerin "binanın hasarlı olduğu, bu nedenle çökme yaşandığının söylendiği, binada kaç kişinin bulunduğu" şeklindeki soruları üzerine, şunları kaydetti:

"Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7, 14 daire olduğu ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu az önce kaymakamımız bana arz etti. Bildiğimiz bilgi bu. Aynı şekilde Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler."

"OLAYIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR"

Patlama iddialarına ilişkin de Yerlikaya, olayın neden kaynaklandığının araştırıldığını belirterek, "İtfaiye dairesi, enkazla ilgili arama kurtarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz ve bütün mühendisler burada. Olay daha çok sıcak. Şu anda odaklandığımız bir konu var, can. Onları bir an önce oradan almamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, enkazın altında kaç kişi bulunduğuna ilişkin çeşitli rakamların olduğunu ifade ederek, şu anda sayı belirtmesinin doğru olmayacağını, bunu netleştirince kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürünün söylediğine göre, tekstil atölyesinin işletme ruhsatı olmadığını belirten Yerlikaya, "Dakikalar, saniyeler bizim için çok önemli. Oradakiler belki bizim sesimizin çoğunu duyuyor. Onlara ulaşmak için gelin bu alanı güvenli, sıhhatli, teknolojiye uygun bir arama kurtarma atmosferi haline getirelim" diye konuştu.

Öte yandan Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma çalışmalarımızda sessizlik çok önemli. Değerli vatandaşlarımız lütfen olay yerini boşaltalım. Sessizliğe ihtiyacımız var. Tüm arama kurtarma ekiplerimizle birlikte duyarlılığınızı ve desteğinizi bekliyoruz" çağrısında bulundu.

İKİ BAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un olay yerine gittikleri öğrenildi.

CEVİZLİ MUHTARI: BODRUM KATINDA 15-20 ÇALIŞANI OLAN TEKSTİL ATÖLYESİ VAR

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Cevizli Mahallesi Muhtarı Memiş Dikilitaş olayla ilgili bilgi verdi. Binada 24 daire olduğunu iddia eden Dikilitaş, şunları kaydetti:

"Binanın altındaki bodrum katında 15-20 çalışanı olan bir tekstil atölyesi var. Tam sağlıklı bilgi alamadık. Kaç kişi yaşadığını bilmiyorum. Cevizli-Orhantepe sınır olduğu için kesin bilgimiz yok. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Patlama yok, binanın kendi kendine çöktüğü söyleniyor. Binanın çok eski bina olduğu söyleniyor."


Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ ise yaptığı açıklamada, binada 14 daire olduğunu, yaklaşık 27-30 kişinin binada yaşadığını söyledi.

Dağ, binada oturanların yakınlara göre enkaz altında 15 civarında kişinin bulunduğunu ifade ederek, altta bulunan konfeksiyon atölyenin ise boş olduğunu dile getirdi.


BİNA RİSKLİ KATEGORİDE DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kaynaklarına göre çöken binanın riskli kategoride olmadığı kaydedildi. Binanın bulunduğu alanın da kentsel dönüşüm alanı olmadığı bildirildi.


SORUŞTURMA VE YAYIN YASAĞI KARARI

Bu arada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise yayın yasağı kararı verdi.

2 ÖLÜ, 6 YARALI VAR

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Yapılan açıklama şu şekilde;

NTV



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Avukatlardan Feyzioğlu'na Büyük Tepki

Türkiye Yazarından Flaş İddia

Cumhurbaşkanlığı Futbol Kulübü Kuruldu
»  Gezici'den 31 Mart Anketi
»  Kılıçdaroğlu'dan İş Bankası Açıklaması
»  Erdoğan'dan Yeni Askerlik Talimatı
»  Gül'ün Köşk Doktoru Tahliye Edildi
»  74 FETÖ’cü Askerin Başına Ödül Kondu
»  Erdoğan Devlet Bahçeli ile Görüşecek
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Cipras İle Görüştü
»  Sedat Peker Hakkında Soruşturma
»  Erdoğan'dan Flaş İş Bankasıl Açlklaması
»  Akşener: Cumhurbaşkanına Laf Söyletmeyiz
»  İyi Partili Vekil Ak Parti'ye Geçti
»  TBMM Mutfağına Yıldırım Ziyaret
»  G.Saray Maicon'u Gönderdi
»  Sele Kapılan Otomobilden Acı Haber
»  Celal Doğan Resmen DSP Adayı Oldu
»  "Kılıçdaroğlu İstifanın Eşiğinden Döndü"
»  Bahçeli'den İlber Ortaylı'ya Tepki
»  Sedat Peker: İmkânı Olan Silahlansın
»  Aras Bulut İyemli Askere Gidiyor!
»  Kılıçdaroğlu,Aday Tartışmalarına Ne Dedi
»  Sarıgül: "DSP Benim Siyaset Ocağım"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.