Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2124
EURO
37,5485
IMKB
9.107,000
ALTIN
2.875,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kiralar Yüz Bin Liraya Çıkabilirmiş!
Kiralar Yüz Bin Liraya Çıkabilirmiş!
 
Türkiye’de konut maliyetleri her geçen gün artarken bu noktada ekonominin gidişatı belirleyici rol oynuyor. Uzmanlar arz ve talep arasında dengesizlik olduğu için konut fiyatlarının ve kiralarının hızlı artış göstereceğini belirtirken; Bahçelievler, Bayrampaşa, Bakırköy, Küçükçekmece ve Eyüp gibi bölgelerde 3+1 yeni konutların kiralarının 100 bin liraya çıkacağını öngörüyor.
 
10.10.2024 - 07:47

Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın aktardığına göre, artan fiyatlar karşısında satış yapamama riskiyle karşılaşan ve durgunluk içinde olan konut sektörünün başrol oyuncusu müteahhitler beklemeye geçti. Sıfır ya da ikinci el konut fiyatları gerilemiş durumdayken uzmanların değerlendirmeleri şöyle:

“Özel bankalar da elini daha fazla taşın altına koymalı”
Reportage Türkiye CEO'su Kemal Alamo, “Türkiye’nin nüfusu her yıl artmaya devam etmektedir. Özellikle İstanbul’daki yoğun nüfus, konut talebinin artmasına neden olacak önemli bir faktördür. Son dönemde yüksek faizli mevduatlardan elde edilen getiriler cazip olsa da mülk sahipliği ile elde edilecek değer artışının, faiz getirilerini aşacağını öngörüyoruz. Gayrimenkul yatırımı ayrıca yatırımcıya kiralama yoluyla da gelir elde etme fırsatı sunan bir yatırım ürünü olması sebebiyle de yatırımcıların gözünde her zaman ön planda kalan bir yatırım aracıdır” dedi.

Alamo, sektörün beklentilerini şöyle aktardı:

“Gayrimenkul sektörünün şu an en büyük beklentisi vatandaşın krediye erişiminin kolaylaşması yönünde. Bu nedenle kamu bankaları dışında özel bankalar da elini daha fazla taşın altına koymalı. Özel bankaların da tekrar adım atmaya başlaması sektörümüz adına olumlu buluyoruz. Ve krediye erişim şartlarının konut almak isteyen vatandaşlar için daha kapsayıcı olmasını bekliyoruz.”

Alamo, “Konut kredisine erişim kolaylaşırsa ve faiz oranları düşerse krediyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar farklı arayışlara girmeden kolaylıkla kredilerini ödeyebilir hale geleceklerdir” dedi.

Ev almak için doğru zaman ne?
EgeYapı GYO Genel Müdürü Didem Güneş de, “Ev almak için doğru zamanın şimdi olduğunu düşünüyorum. Yılın ilk 7 ayında konutta reel bir değer kaybı yaşanmıştı, ancak Ağustos’ta %1 seviyesinde artıya geçildiğini gördük. Artık ivme kazanacağını tahmin ediyorum. Sadece, ödeme seçeneklerinde zorlanan bazı müşteriler beklemeye geçti. Onlar için şimdi tam zamanı; mümkünse, üretici ile karşılıklı anlaşılarak bir ödeme planı belirlemek en doğru seçenek olacaktır” görüşünü ifade etti.

"Yüksek faiz oranları aslında konut alımı için en uygun dönem"
AS YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert de, “Yüksek faiz oranlarının aslında konut alımı için en uygun dönem olduğunu düşünüyorum. Çünkü kredi faizleri yüksek olduğunda, konut talebi azalıyor ve bu da konut fiyatlarının diğer yatırım araçlarına kıyasla daha yavaş artmasına, hatta dip seviyelere yaklaşmasına neden oluyor. Ancak faiz oranları düştüğünde, konut fiyatları hızla yükseliyor. Bu yüzden, şu anda konut almayı planlayanlar için doğru zamanın bu olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Benzin ve Motorine Zam Geliyor!

Altında İbre Tersine Döndü

KDV'den Kaçmanın Yolunu da Buldular!
»  Market Zinciri BİM Banka Kuruyor!
»  Elektrik ve Doğalgaz'a Zam Gelecek mi?
»  Benzin 50 TL'ye Çıkabilir!
»  Marketlerde Yeni Zam Dalgası
»  Kredi Kartlarında Faizler Artıyor
»  Kiracının Enflasyonu İkiye Katlandı
»  Biden Konuştu Petrol Fiyatları Yükseldi
»  Benzin ve Motorinde Tabela Değişti
»  Altın ve Petrole Füze Dopingi
»  Araplar Ünlü Bankayı Satın Alıyor
»  Üçüncü Büyük Kriz Kapıda!
»  Bakan Şimşek Yine 'Sabır' İstedi
»  Harç Zamları Geliyor
»  Fahiş Zamda Müteahhit Oyunu!
»  Çalışan Emekliye Kötü Haber
»  Motorine Zam Kapıda!
»  Gayrimenkul Alım Satımına Yeni Düzenleme
»   Çeyrek Altın 5 Bin Lirayı Aştı
»  Türk İş Başkanı'ndan Asgari Ücret Çıkışı
»  Fitch'ten Türkiye Açıklaması
»  Altında Yeni Zirve!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.