Kuzey Kore ulusunun ABD'yle mücadele etmekteki kararlılığını gösterdiğini belirten Kim Jong-un, silah programlarının asla pazarlık masasında olmayacağını söyledi.
Kuzey Kore devlet medyasında yer alan haberlerde, Kim Jong-un füze denemesini bizzat izlediği ve denemelerde görev alan bilimadamlarına, 'Yankilere sık sık büyük ve küçük 'hediye paketleri' yollamaları' talimatını verdiği belirtildi.
Kim Jong-un ayrıca denenen füzelerin nükleer başlıklar taşıyabildiğini ve Kuzey Kore'nin dünyadaki her yeri vurabilecek nükleer bir devlet olmak için son adımlarını attığını belirtti.
KUZEY KORE, DÜNYADAKİ HERHANGİ BİR YERİ VURABİLİR
Salı günü Japon Denizine kıtalararası balistik füze fırlatan Kuzey Korenin dünyada vurabileceği alan genişledi. İnternet haber sitesi Paggal Parrot Kuzey Kore'nin son fırlattığı Hwasong-14 adlı balistik füzesinin dünyanın herhangi bir noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu duyurdu.
Kuzey Kore'nin askeri kapasitesinin artmasının dünyada nükleer silahlar konusundaki gerginliği, en önemlisi de nükleer savaş riskini arttırdığını öne sürülen haberde dünyada çoğunluğu ABD ve Rusya'nın elinde olmak üzere yaklaşık 15 bin nükleer başlıklı füze olduğu belirtildi.
Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşmasını imzalamış olan nükleer silahlara sahip ABD, Rusya, Çin, Fransa ve Birleşik Krallık'ın yanısıra anlaşmayı imzalamayan Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore gibi ülkelerin de yaklaşık 340 nükleer silaha sahip olduğu tahmin ediliyor.
BMGK TOPLANIYOR
ABD'li yetkililerin, Kuzey Kore'nin ilk kez başarılı bir şekilde kıtalararası füze denemesi yaptığını kabul ettikleri bildirildi. Ayrıca ABD, son füze denemesini görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil kapalı toplantıya çağırdı.
ABD yönetimi, kıtalararası füze denemesi yaptığı kaydedilen Kuzey Kore ile ilgili yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.
Amerikan medyasında yer alan, isminin açıklanmasını istemeyen bazı ABD'li yetkililer ve konunun uzmanlarına dayandırılan haberlerde, Kuzey Kore'nin son füze denemesinin, bu ülkenin "ilk başarılı kıtalararası füze denemesi" olduğunun kabul edildiği belirtildi /HÜRRİYET