Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,1027
EURO
37,5529
IMKB
9.780,000
ALTIN
3.366,690
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 5 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KİRALARA DUR DİYECEK BABAYİĞİT ARANIYOR
KİRALARA DUR DİYECEK BABAYİĞİT ARANIYOR
 
KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu,"Kiralardaki Fahiş artışlar yasa ve engel tanımaz halde devam ediyor" dedi.
 
23.10.2006 - 06:39
Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, kiracıların, son günlerde kiralardaki artışlardan şikâyetçi olduğunu bildirerek, "Fahiş artışlar yasa ve engel tanımaz halde devam ediyor" dedi.
Yasaya göre, kiranın enflasyon oranında yani yüzde 9.8 oranında arttırılması gerekirken yüzde 70-80'lerde arttırıldığını ifade eden Büyüknohutçu, "Enflasyonu ev sahipleri tetikliyor. Kirayı makul miktarda tutsalar sadece kiracıya değil, kendilerine de faydası olacak" diye konuştu.

Bazı ev sahiplerinin kiracısını çıkartarak, evi çok daha fazla kira bedeliyle yeni kiracıya verdiğini belirten Büyüknohutçu, şöyle devam etti:

"Bunların önüne geçmek için bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu'nda bekletilen Borçlar Yasası'nın içindeki kiracı haklarıyla ilgili maddeler yeniden düzenlenmeli ve kiracının lehine yönelik işler hale getirilmelidir. Ancak bu şekilde fahiş kira artışlarının önüne geçilebilir. Ayrıca bir düzenlemeyle nasıl emlak fiyatları belediyeler tarafından binanın bulunduğu semte, metrekaresine ve yeniliğine göre düzenleniyorsa kira ücretleri de aynı komisyon tarafından aynı kriterlere göre belirlemeli."

"İnsanların en büyük ihtiyacı olan barınma ihtiyacı vicdanı olmayanların eline terk edilmemelidir" diyen Büyüknohutçu, "Yüzde 70'i kirada oturan bir milletiz. 70 milyonun en az 50 milyonu kirada oturuyor. Kira sorunu çözülürse Türkiye'de çalışanların önündeki büyük bir engel kalkmış olacak" diye konuştu.

Büyüknohutçu, ayrıca bankalar tarafından verilen konut kredilerinin art niyetli kişiler tarafından başka amaçlarla kullanıldığının belirlendiğine ifade ederek, "Bu insafsızlar yüzünden kredi alarak ev sahibi olmak isteyenler engelleniyor. Kredi kartı borcu veya yeni iş yeri açacaklar bu kredileri kullandığı için bankalar artan talebe faiz oranı artışıyla cevap veriyor. Bu da ev almak isteyen vatandaşı engelliyor" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYRAM'DA SANATÇILARA MALİYE TAKİBİ

EN YÜKSEK VERGİYİ FAKİR ÖDÜYOR

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI TEFTİŞ KURULU'NDA OPERASYON
»  GERÇEK İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 18.8
»  SPK'DEN YİMPAŞZEDELERE UYARI
»  PALAMUT BİR YTL'YE DÜŞTÜ
»  İKİNCİ EL OTO'DA BAYRAM BEREKETİ
»  VERGİ GELİRİ, YİNE BENZİN VE İÇKİ'NİN SIRTINDA
»  MEMURA 3 ARTI 3, PARTİLERE YÜZDE ÜÇYÜZ
»  BANKALARIN YABANCILAŞMASI BBDK BAŞKANINI ÜRKÜTTÜ
»  MECLİS'TE BÜTÇE MARATONU YARIN BAŞLIYOR
»  CHP'Lİ ÖZYÜREK: ''2007, YENİ VERGİLERİN HABERCİSİ''
»  ÖİB'DEN,'ELEKTRİĞE ZAM YAPIN'TALİMATI
»  2007 BÜTÇESİNDE ASLAN PAYI MİLLİ EĞİTİM'E
»  FAKİR FUKARA ,GARİP GURABA ,HAKKI YEMEYİZ DİYENLERE
»  CUMHURBAŞKANI SEZER'DEN MASAK'A ONAY
»  2007 BÜTÇESİ TBMM'YE SUNULDU
»  AKBANK'A YABANCI ORTAK
»  "EMEKLİ, HÜKÜMETTEN, 46.67 YTL ALACAKLI"
»  DERSHANELERDE VERGİ KAÇAĞI ALARMI
»  ŞENER:'2006 BÜTÇE AÇIĞI YÜKSEK DEĞİL'
»  LPG VE OTOGAZ'DA İNDİRİM
»  İŞ BANKASI EN BÜYÜK ELLİNCİ BANKA
»  MEMURA 2007'DE EKSTRA ZAM GÖRÜNDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.