Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2029
EURO
35,0355
IMKB
10.726,000
ALTIN
2.531,980
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'ndan Başkanlara Talimat
Kılıçdaroğlu ndan Başkanlara Talimat
 
CHP’nin yerel yönetim politikalarını belirlemek amacıyla Sandıklı’da gerçekleştireceği çalıştay başladı. "Martın Sonu Güzel oldu" sloganı ile toplanan çalıştayda Kılıçdaroğlu başkanlardan 7 ilkeyi temel almalarını istedi.
 
26.7.2019 - 11:11

CHP’nin yerel yönetim politikalarını belirlemek amacıyla Sandıklı’da gerçekleştireceği çalıştay başladı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un konuşması ile başlayan çalıştay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile devam etti. Kılıçdaroğlu belediyelerde liyakatın esas alınmasını istedi.

Tek adam rejiminin ülkede yarattığı tahribata dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarından belirledikleri 7 ilkeyi belediyeye asmalarını istedi.

BAŞARI CHP'NİN DEĞİL HALKIN BAŞARISIDIR
Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Tek başına bizim değil, halkın demokrasiye olan bağlılığının başarısıdır. Biz onlara bir söz verdik, dert anlatmak yetmez. Biz vatandaşı bu girdaptan nasıl kurtaracağız? Çözüm üretme zorunluluğumuz var." dedi.

Kılıçdaroğlu başkanlardan daha önce açıkladıkları 7 kuralı belediyenin görünen yerlerine ve makamlarına asmalarını ve bu ilkeye göre hareket etmelerini istedi.

Sorunu sağlıklı tespit etmeden çözüm üretemezsiniz. Bazı temel konularda ortak hareket etmemiz lazım. Bütün belediyelerimiz ortak hedef yürütecekler.

Kılıçdaroğlu şu kuralları anımsattı;

Belediye başkanları için 7 ilke şöyle;

1 - Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibariyle ötekileştirmeyiniz. Tüm vatandaşları kucaklayınız...

2 - Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil, halk için üretiniz. Sizi, bulunduğunuz makama taşıyanın belde halkı olduğunu asla unutmayınız.

3 - Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Yatırımlarınızda bu mahallelere öncelik veriniz... Hizmet programınızda özellikle engelli - dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyunuz...

4 - Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyiniz. Yani halkçılığın temel ilkelerinden olan "sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" anlayışına uygun davranınız...

5 - Harcamalarınızı, yatırımlarınızı mali disiplin içerisinde planlayınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz. Bütçe kullanımlarınızla ilgili olarak belli aralıklarla belde sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendiriniz. Bu aynı zamanda "israfla mücadele" demektir. Hiç kimse unutmasın "kul hakkı" halkçılığın temel ilkelerinden biridir...

 
6 - Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan "işi ehline verme" kuralını, her atamada göz önünde bulundurunuz. Kamu yararına uygun olması şartıyla sizden önce başlatılmış projeleri sürdürünüz...

7 - Belediyeyi "adaletle" yönetiniz... Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savununuz ve gereğini yapınız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyunuz, kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayınız. Böylece size oy vermeyenlerin dahi size saygı duymasını sağlarsınız...

GENEL BAŞKANIN AKRABASIYMIŞ DİNLEMEYİN GÖNDERİN
Kılıçdaroğlu sözlerine çok konuşulacak ifadelerle devam etti. Belediyede siyaset yapacak kişi sadece Belediye Başkanıdır. Yardımcılarınız yapacak ise onu kapının önüne bırakabilirsiniz. Onlar o makamlara halka hizmet için geldiler. Neymiş efendim sizin söylediklerinizi değil de başka bir projeyi yapacakmış. Neden? Vekil adayı olacakmış. Hiç dinlemeyin. CHP'li vekilin akrabasıymış, Genel Başkanın yakınıymış dinlemeyin koyun kapının önüne!

İşi ehline verelim diyoruz.

Uzun bir adalet yürüyüşü yaptık. Mısır'daki sağır sultana dahi adaleti anlattık. Adalet içinde yöneteceğiz. Hakkı hukuka dikkat ediniz. Kimsenin işi ve aşıyla uğraşmayın. Size oy vermeyenlerin dahi hakkını ve hukukunu koruyun.

-Mutlaka kreşler açılmalı. Eğitim sistemi felayet. Her çocuk anne ve babanın gurur kaynağıdır.

-Baskılar da gelecek üzerinize. Ancak bizim bir felsefemiz var. Baskılar bizi yıldıramaz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Herkesi kucaklaşacağız. Demonkrasiyi anlatacağız. Beldede demokratik bir ortam yaratacağız. İşimiz zor ama işimiz çok güzel.

Hepinize başarılar diliyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Nijerya'da Kaçırılan 4 Türk Kurtarıldı

Erdoğan: Hain Olan Bedelini Ağır Öder

Kadrolaşmanın Böylesi Görülmedi
»  AYM'den, Bakana,Vekile Çite Maaş'a Vize!
»  Soylu'dan Suriyeliler İçin Flaş Sözler
»  Mesut Özil’e Bıçaklı Saldırı
»  Binali Yıldırım'a Yeni Görev
»  Şahin: Yeni Partilere İhtiyaç Yok
»  Erdoğan’dan Flaş Hakan Atilla Açıklaması
»   Önce Azerbaycan sonra Rusya
»  Fırat’ın Doğusuna Harekat Masada
»  Günde Siber 500 Saldırı
»  Milli Piyango İdaresi Kandırıldı mı?"
»  CHP’de Kurultay Tartışmaları
»  TSK YAŞ'a Hazırlanıyor
»   Johnson İlk Kabinesini Açıkladı
»  Boris Johnson: Benim Türk Yanım Zayıf
»  Ankara'da Diplomata Silahlı Saldırı
»  Hakan Atilla 32 Ay Sonra Türkiye'de
»  Skandal Sözlere İlginç Savunma!
»  Emekliliğe Yeni Model!
»  Emniyet, Rürbe Terfilerini Açıkladı
»  Hakan Atilla Türkiye'ye Gönderildi
»  Alinur Aktaş'a Bir tepki de MHP'den
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.