Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0505
EURO
37,9774
IMKB
9.949,000
ALTIN
2.825,610
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'ndan Dikkat Çeken Çıkışlar
Kılıçdaroğlu ndan Dikkat Çeken Çıkışlar
 
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'e konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu. "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak geldiği taktirde Adalet Yürüyüşü yapar mısınız?" sorusuna "endişeniz olmasın" cevabını veren Kılıçdaroğlu, CHP'deki tüzük kurultayıyla ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu: Benim tüzüğe evet dediğim doğru değil.
 
19.9.2024 - 00:09

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tv100'de Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, programda Gürkan Hacır ve Kübra Par'ın sorularını yanıtladı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI
- İYİ Parti başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yarın bir görüşme yapacağınızı öğrendik doğru mu?

"Genel başkan olarak seçildikten sonra kendisini ziyaret etmemiştim, o nedenle ziyaret edeceğim."

- Geçtiğimiz hafta tv100'de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 'Anayasa'nın 4. maddesi demokrasi açısından sakıncalıdır, tartışılabilmeli' şeklinde konuşma yaptı. Siz bu ifadelerle ilgili ne diyorsunuz?

"Zekeriya Bey'in şöyle bir ifadesi var: 'Ahmaklara anlatır gibi anlatıyorum.' diyor. İlk 4 madde tartışmaları yeni değil. HÜDA Par Meclis'te olmadan önce de tartışılıyordu. Benim TOBB Genel Kurulu'nda yaptığım bir konuşma var. Bu talep daha önce AK Parti cenahından gelmişti. Kime söylüyor 'Ahmaklara anlatır gibi.' diye? İttifakın diğer aktörlerine söylüyor. Onlar da 'Nasıl dersin?' diyemiyorlar.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ" YEMİNİ
- Teğmenlerin yemin töreninde kılıçla yaptıkları "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yemini çok tartışıldı. İktidardan tepkiler, muhalefetten destek geldi. Siz ne diyorsunuz?

O genç teğmenlerin pırıl pırıl evlatlarımızın ettikleri yemin var. Bunun hangi sözcüğünden rahatsızlar? Öğrenmek isterim. Erdoğan'ın oturduğu odada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı yok mu?

Her asker kendisini Atatürk'ün devrimlerine bağlı hisseder. Ne diyecek bu askerler? Kural şu, siz ülkenizin bağımsızlığı için mücadele eden ve o bağımsızlık için 7 düvelle savaşan bir kahramanı dillendirdi diye kimseden rahastzılık duymayacaksınız. Rahatsız olursanız başka yere gideceksiniz.

Altı ok tartışması var. Saygı Öztürk'ün yazısında geçiyor. Yeni parti programında da altı okun yeni yorumunun yer alması lazım demişsiniz. Bu sözler size mi ait?

CHP'nin her programında altı ok yeniden yorumlanmıştır. İlkelerinden ödün vermeksizin yeniden yorumlanmalı. Ben bunu konulduğu gibi alacağım derseniz dünyadaki değişimi kaçırmış olursunuz.

KURULTAYA NEDEN KATILMADIĞINI AÇIKLADI
-Tüzük kurultayına neden gitmediniz?

- Özgür bey ile yediğimiz yemekte Mansur Bey’de vardı il başkanı da vardı. Özgür Bey tüzük ile ilgili bilgi verdi. Yazılı metin olmadan fikir beyan etmem doğru olmaz değil dedim. Son şekil aldıktan sonra size göndeririz, düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz dedi. Bana kurultaydan bir gün önce akşam 19 civarında geldi. Dolayısıyla bir görüş hazırlama fırsatım olmadı. Kurultay da yapılan açıklamalar, benim tüzüğe karşı olumlu düşündüğüm anlamına gelmiyor.

-Oldubitti mi oldu o zaman?

- Benim tüzüğe evet dediğim, hatta ben de şaşkınlıkla izledim ama doğru değil.
Gittiğiniz zaman bu tartışmaların birinde olmak zorundasınız. Yanlış olduğunu söylemek zorundaysanız ben de bu tartışmaların içinde olmamak için gitmedim.

-3 dönem kuralını Özgür Bey'e iletmiş miydiniz?

Bunu özel bir tartışma konusu yapmak istemem ama verilen sözler varsa o sözlerin tutulması gerekir. İşin özeti budur.

-Tüzük Kurultayı'nda sizin fotoğrafa girmek istemediğiniz öne sürüldü. Kurultaya gitmediniz. Neden fotoğraflara girmediniz?

Önceden çok fotoğraflarım var. Yeni dönemde yok. CHP'de genel başkanlık yapanlara her zaman saygı gösteririz.

GAZETECİLERLE TARTIŞMALARI: GAZETECİLİĞİN DE BİR ONURU VARDIR
-Son dönemde bazı gazetecilerle çok sert tartışmalara giriyorsunuz. Genel Merkez'in sizi savunmakta biraz ihmal ettiklerini düşünüyor musunuz?

Hayır. Bir siyasetçi eleştiriye açık olmak zorundadır. Hiç olmayan şeylerin eleştiri gibi sunulması ve bunları yapanların da bir dönem gazetecilik yapmış olmaları beni rahatsız eden o. Gazeteciliğin de bir onuru vardır. Kalemini satmaz, parayla pulla yazı yazmaz. Hem bunu hem başka şeyleri yapacaksınız. Sonra da iftira üstüne iftira atacaksınız. Ben de onun anlayacağı dilden yanıt veriyorum.

-Seçim kazanamadınız, kurultayda da genel başkanlık yarışını kaybettiniz. Torunlarınıza vakit ayırmanızı bekleyenler oldu. Siz ofis açarak siyasete devam etme kararı aldınız. Kemal Bey ne planlıyor sorusu tartışma konusu oldu. Yeni bir siyasi oluşum kurmadınız ama çekilmediniz de. Kılıçdaroğlu'nun planı nedir?

- Önce CHP'yi tanımak gerekiyor. CHP'li olmak demek hangi düzeyde olursanız olun ülkenin sorunlarına kilitlenmek ve çözüm üretmek demektir. Bütün önceki genel başkanların hepsinin ofisleri var, ben açınca neden haber oluyor? CHP'nin kimliği sıradan bir kimlik değildir. CHP, devlet kurmuş bir partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği söz çok önemlidir: 'Benim iki büyük eserim var biri Türkiye Cumhuriyeti, biri de CHP.'

Neden biliyor musunuz? Eğer Türkiye Cumhuriyeti bir sorun yaşayacaksa bunu çözecek olan CHP'dir. Uyuşturucu baronları geziyorlar, küçücük bir kızın katilini bulamıyorlar. Faili meçhul cinayetler. Fuhuş 13-14 yaşına indir. Kara paracılar hapse atılıyor, ellerini kollarını sallayarak çıkıyor. Bu ülkede bir savcı yargıda çete oluştu diye yazılar yazıyor. İstediğiniz kişiyi istediğiniz saatte hapisten çıkarabiliyorsunuz. Devlette her şey bir kişinin iki dudağı arasında. Rüşvet alanlardan büyükelçi atandı. Üniversitelere çöküldü, bilgi üretemez oldu. Gencecik çocuklar, yaşlılar intihar ediyorlar.

Kim düzeltecek? Partiye büyük görevler düşüyor. Ben partinin bir üyesiyim. Sorumlu hissediyorum.

ÇARPICI SİNAN OĞAN ÇIKIŞI
-Haftalardır İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu tartışmaları konuşuyoruz. Sizin bu çıkışlarınız sizce CHP'ye yarar mı? Yoksa tartışmaları mı büyütüyor?

- Benim yaptığım çıkışların hangisi partinin aleyhine?

Özgür Özel'in normalleşme sürecine itiraz etmeniz parti içindeki tartışmaları derinleştirerek CHP'yi tartışılan bir parti haline getirmiyor mu?

Size sayayım. Devlet Bahçeli, normalleşti Erdoğan'la, Numan Kurtulmuş o da normalleşti. Şimdi TBMM Başkanı. Cesaret edip kendi milletvekiline dahi sahip çıkamıyor (Can Atalay hapiste) Süleyman Soylu o da normalleşti. Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti. Bilmiyor muyuz? Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?

"YILLARIN ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜNÜ ALDIK"
-CHP'de yeni yönetim 40 yıl sonra birinci parti yapmışsa sizden farklı bir politika izlendiği için olabilir mi?

- Hayır, CHP halktan yanadır. İlkelerimizden birisi de halkçılıktır. Erdoğan, 'Sivas'ın doğusuna geçemezsiniz.' diyordu. CHP bugün her tarafa gidiyor. Nasıl oldu bu?

-Yerel seçimde yeni yönetimle mi oldu?

- Hayır efendim.

NORMALLEŞME SİYASETİNE NASIL YAKLAŞIYOR?
-İktidarla müzakere olmaz, mücadele olur dediniz. Yerel seçimlerde söylediğiniz söz akamete uğradı mı? Bir Mansur Yavaş örneği çıktı. Yüzde 60 gibi rekor bir oy aldı. İmamoğlu da İstanbul da çok yüksek bir oy oranına kavuştu. Erdoğan'la mücadele ederek AK Parti seçmenini de kırmış oluyor musunuz?

- Normalleşme halkla olur. (Erdoğan'a yakın) o seçmen oy verecek parti arıyor. Yıllardır yaptığımız çalışmalarımızın ürününü aldık. Normalleşme halkla olur, halkı karşınıza alarak olmaz.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ
-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun performansını nasıl buluyorsunuz?

- Belediye başkanlarımızın hepsi başarılı. Ankara, İstanbul da başarılı.

İMAMOĞLU İÇİN DE ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK MI?
-İmamoğlu'na 2 yıl 15 gün hapis cezası verildi. İstinaf Mahkemesi'nde onaylanacağı konuşuluyor. Onanırsa İmamoğlu başkanlıktan ayrılmak zorunda kalacak ve siyasi yasak söz konusu. Gerçekleşirse tepkiniz nasıl olur?

- Vicdanı ve ahlakı olan her kesimin buna itiraz etmesi lazım. Ne demek siyasi yasak? Hangi çağda yaşıyoruz. Siyasetçi elbette eleştirecek. Ekrem Bey bu ifadeyi (ahmak) kimler için kullandığını açıkladı. Yargının parayla iş yaptığını hepimiz biliyoruz. Umarım İstinaf böyle bir karar vermez. Yargıtay'a gittiğinde de bu ucube kararı bozar.

-Partinin tepkisini zayıf bulursanız kişisel bir hareket başlatır mısınız?

Endişeniz olmasın.

-Parti içinde İmamoğlu'na ceza gelsin de yolumuzda çekilsin diyenler var mıdır?

Onlar CHP'li değildir. Artı insan da değildir.

Yavaş tüzük kurultayında geç verilen bir söz hakkıyla ilgili 'Fitne ateşine odun taşımış oluruz.' dedi. Yavaş-İmamoğlu rekabetini nasıl görüyorsunuz?

- Yaşamın her alanında rekabet vardır. Rekabetin iyilikte olması lazım, kötülükte değil. Mansur ve Ekrem beylerin iyilikte yarıştıklarını biliyorum.

İki ismin cumhurbaşkanı yardımcılıkları tartışılıyor.

- Seçimlere ne kadar var? Bunu neden tartışıyoruz? CHP dışındaki bir kesim bunun tartışılmasını istiyor. Memleket ateş yeri. Yeri zamanı gelince partinin yetkili organları var.

İki ismin adı seçim sürecinde de çok geçti. Keşke ben aday olmasaydım diye düşündüğünüz oldu mu?

- Altılı masanın nasıl çalıştığını bilmeniz gerekiyor. Hiçbir yerde cumhurbaşkanı adayı olacağımı söylemedim. Altılı masada kararlar oy birliğiyle alındı.

Kamuoyunda 'Kemal Bey kendi adaylığının yolunu dizdi, aday olmasaydı seçimi alabilirdik.' diye düşünüyor. Belki yanıt vermek istersiniz.

- Hiçbir yerde aday olacağımı söylemedim. Kendi aramızda tartıştık. Ortak Mutabakat Metni hazırladık.

AKŞENER'E TEPKİ: HERKES BİLİYOR NASIL NORMALLEŞTİĞİNİ
‘Özgür Özel'in normalleşme sürecine itiraz etmeniz parti içindeki tartışmaları derinleştirerek CHP'yi tartışılan bir parti haline getirmiyor mu?’ sorusu üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti. Bilmiyor muyuz? Hepimiz biliyoruz. Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor nasıl normalleştiğini. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Politika üretirsiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?”

6'lı masa ve adaylık süreci hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bütün yük benim sırtımda kimse Meral Hanım'a bir şey demiyor. Neden masadan ayrıldı? Hangi gerekçeyle masaya geri geldi? Masaya neden kumar masası dedi? Neden Erdoğan'a gittin?" eleştiriyi yaparken o kadar kolay eleştiri yapıyoruz ki. O masa aslında toplumun barışma masasıdır aslında. O masada değişik görüşler bir araya geldi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'İhanet' kelimesi nedeniyle Akşener'in kendisine dava açacağı sorulması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Yanlış mı? Siz bir masada oturuyorsunuz. Masaya kumar masası diyorsunuz sonra geri dönüyorsunuz. Ve seçim kaybediliyor sorumlusu o değil sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu oluyor. Bunda vicdan var mı? Suçluyanlarda vicdan var mı? Hangi gerekçeyle ayrıldı hangi gerekçeyle geri geldi bunu sormak zorundayım? Gideni daha sonra döneni suçlamıyor kimse beni suçluyorlar. Akıl var mı burada? Vicdan var mı? "

"AKŞENER OY VERİN DEDİ, VEKİLİ VERMEDİ"
Kübra Par'ın 'Akşener masadan kalktıktan sonra yeniden sizin için sahaya çıktı. Kalmasaydı kazanırdık düşünceniz var' sorusu üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Oy vermeyen çok oldu. İYİ Parti'den milletvekili açıkladı zaten. Oy vermedim dedi. Suçlusu kim yine Kılıçdaroğlu. Kimse demiyor ki arkadaş sen suçlusun. Senin liderin oy verelim dedi sen yine oy vermedin. ama suçlu yine benilan edildim. Benim kadar haksızlığa uğrayan ikinci bir siyasi lider görmüyorum" ifadelerine yer verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan HÜDA PAR'a Anayasa yanıtı

Narin'in Ölüm Nedeni Belli Oldu

Beştepe'den HÜDA PAR'a Anayasa Yanıtı
»  Hakim ve Savcılarda Görevde Yükselme
»  CHP Seçim Beyannamesini Yazmaya Başlıyor
»  İmam'a Grup Seks Soruşturması
»  İsrail'den Akıl Almaz Dijital Saldırı
»  Ehliyetini Yenilemeyene Rekor Ceza
»  MHP'den Hüda Par'a Tepki :Boş Yapma
»  Kılıçdaroğlu Hakkında 4 Yıl Hapis Talebi
»  Altın'a Dolar Darbesi,Zirveden Düştü
»  Yapıcıoğlu'ndan 'Yıkıcı' Sözler
»  Bakan Şimşek'ten İddialı Sözler!
»  "Asıl Hedef İmamoğlu'na YASAK"
»  Beşiktaş'a Şenol Güneş Çelmesi1-1
»  Özgür Özel'e 100 Bin Liralık Dava
»  17 ilde FETÖ Operasyonu: 39 Gözaltı
»  Üç Bakan Yardımcısı Görevden Alındı
»  ABD'den Türkiye'yi Kızdıran Destek!
»  Putin'den Türkiye Ziyareti İçin İki Şart
»  AK Parti'de Erdoğanı Kızdıran Tartışma
»   Bahçeli’nin Hayatı Kitap Oluyor
»   2 Yaşındaki Bebeğe Cinsel İstismar!
»   Yusuf Yerkel'in Yeni Görevi Belli Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.