Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 50 bin kişi hayatını kaybetmiş, 100 bin kişi de yaralanmıştı. Depremin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, eleştirilerin odağı haline gelmişti.
BirGün'den Onur Durmuş'un haberine göre Kızılay'ın topladığı kıyafet yardımları, Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait yurtlarda tutuluyor.
Haberde vakfın İsmailağa Cemaati’ne bağlı, yurdun da kaçak olduğu öne sürüldü.
Kızılay yardımları bir kişi tarafından görüntülendi. Kolilerin açıldığı, kıyafetlerin etrafa dağıldığı da belirlendi.
'Yeni depoya bütçemiz yok'
Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, 'depoyu hatır gönül ilişkisiyle kullandıklarını ve herhangi bir sözleşmelerinin olmadığını' ifade etti.
Keskin, şunları kaydetti: “Kızılay’a ait düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak orası kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Yeni bir depoya verecek bütçemiz olmadığı için bu depoyu kullanmak zorunda kaldık. TIR ile gelen yardım malzemeleri ıslandığı için kıyafetler küflenmesin diye kutulardan çıkarıldı."
'Bizce sakıncası yok'
Kızılay yöneticisi, "Kaçak cemaat yurdunu neden tercih ettiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı: “Kızılay’ın bütçesinin bu bölgede bir depo satın almamıza yeterli olmadığı için burayı seçtik. Küçük yerlerde bu işler rica minnetle yürüyor genelde. Buranın yurt olduğunu biliyorduk ama bizce bu durumun bir sakıncası yok.”
Sorulara yanıtsız
Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yurdun resmi statüde olup olmadığını dair soruya “Söz konusu yurtla ilgili bir bilgiye sahip değiliz, biz denetlemiyoruz” yanıtını verdi.
Fatsa Kaymakamlığı da yurtla ilgili gizlilik kararı olduğunu, bu sebeple konuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini belirtti.
Kaymakamlık yetkilileri, ayrıca Yavuz Selim Vakfı’na ait olan yurdun kim tarafından denetlendiği sorusunu ise yanıtsız bıraktı