Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LEZBİYEN ÇİFT'İN ÇOCUKLARI BABALARINI BİLEMEYECEK
LEZBİYEN ÇİFT İN ÇOCUKLARI BABALARINI BİLEMEYECEK
 
Lezbiyen çift'in kimliği açıklanmayan bir babadan alınan spermlerle sun'î döllenme yoluyla dünyaya gelen Oliver ve Charlie,isimli çocukları babalarını hiçbir zaman bilemeyecekler
 
29.5.2007 - 02:28

Anna Lloyd ve Jane Harvey isimli iki ortadirek annesi, diğer anneler gibi parklarda çocuklarının arkasından koşturuyor olabilir. Fakat görüntülerinin arkasında, sıra dışı bir kimlik yatıyor. Lezbiyen ilişki içersinde olan bu çiftin iki yaşındaki ikizlerinin adları Oliver ve Charlie.
Diğer çocuklar babalarıyla futbol topunun peşinden koşarken, kimliği açıklanmayan bir babadan alınan spermlerle sun'î döllenme yoluyla dünyaya gelen Oliver ve Charlie, babalarını hiçbir zaman bilemeyecekler. Modern bir ailenin dünyasına, gittikçe daha da sıradan bir duruma gelen bu tür ailelerin dünyasına hoş geldiniz.
Yeni açıklanan yasa değişikliği önerisine göre, bu tür işlemleri yapan kliniklerin artık doğacak çocuğun bir babaya yada bir anneye gereksinim duyup duymayacağı yönünde sorunları olmayacak. Böylelikle homoseksüel bir kadın, bu tür işlemleri yapan kliniklerde heteroseksüel bir kadın kadar aynı haklara sahip olacak. Öneri içersinde aynı zamanda, bebeğin taşıyıcı annesinin eşi olan kadın da yasal eş olarak kabul edilecek. Yalnızca 10 yıl öncesinde ise, böyle bir şeyi düşünmek olanaksızdı. Hatta bugün bile, böylesi bir durum tartışmaya yol açyor ve birçokları tarafından bir sorun kaynağı olarak görülüyor.
Konuya yönelik karışık ahlaki ve toplumsal sorunlar ne olursa olsun, 33 yaşındaki radyografi uzmanı Anna ve onun eşi 39 yaşındaki tıp öğretim üyesi Jane, oğullarını dünyaya bir baba olmadan getirmek konusunda doğru şeyi yaptıklarından kuşku duymuyorlar. Aynı zamanda döllenme tedavileri geçtiğimiz yılın Mart ayından öncesine kadar sürdüğü için, ki bu süreçte sperm bağışlayanların kimliğinin gizli kalması kesinleşti. İkizler hiçbir zaman yasal olarak “baba” diye adlandırabilecekleri erkeğin izini süremeyecekler.
Çocuklarına bir gün onları dünyaya neden bu yolla getirdiklerini anlatmak zorunda kalacaklarını dile getiren taşıyıcı anne Anna; “Bir erkek arkadaşımıza spermini bağışlamasını sormayı düşünmüştük. Böylelikler babanın kim olduğunu bilecektik. Fakat böylelikle o da bebeğin yaşamında yer almak isteyebilecekti. Biz ise bunu istemedik. Babaya ilişkin sorular olmadan çocuklarımızı yalnız büyütmeyi istedik. Kaldı ki babalarını özleyeceklerini düşünmüyoruz. Bugünlerde, ayrılık yaşayan evlerdeki birçok çocuk babasız büyüyorlar. En azından Oliver ve Charlie’nin kendilerini çok seven, sabit bir ilişki içersinde bulunan ebeveyinleri var” dedi.
Elbette ki, boşanmadan sonra duruma bağlı anlaşmalı yapılan evliliklerde büyüyen bir çocuk ile kimliğini hiçbir zaman bilemeyecek bir çocuk arasında bir farklılıklar dünyası bulunuyor.
Yaptıkları üzerinde değerlendirme yapacak insanların her zaman olacağını, ikizlerinin kendisini “anne”, Jane’i ise “anne Jane” diye çağırdıklarını dile getiren Anna; “İnanıyoruz ki çocuklarımıza bir babanın verebileceği ancak bizim veremeyeceğimiz hiçbirşey yoktur. Erkeklerden nefret edenlerden değiliz. Birçok erkek arkadaşımız var. Fakat biz de bir futbol topunu herhangibir insan gibi tekmeleyebiliriz. Taç çizgisinde herhangibir baba gibi oğullarımıza tezahürat yapabiliriz” şeklinde konuştu.
Fakat, “anne” ve “baba” olmaktan öteye yaşanan bu çifte roller, “ebeveyinlik” kavramları gerçekten işe yarıyor mu? Gelecekte bu küçük erkekleri, dünyaya hangi tür yolla geldiklerini bilmekten uzak-ki bazılarının tanımına göre mucizevi- bu çocukları ne tür yalanlar bekliyor? Jane ve Anna, arkadaşları ve ailelerine çocukları için deli olduklarını ve hiçbir kimsenin kendilerinin bu sıra dışı aile kurma şekillerine çomak sokmamasını söylüyorlar. Ve Jane de, çocukların daha iki yaşında olmalarına karşın, eşiyle beraber kendilerini düzenli olarak yakışıksız toplumsal durumlarla karşılaştıklarını ve gelecekte durumlarına yönelik “bazı konular” yaşayabileceklerini kabul ettiklerini söylüyor.
Kendisini tanımayan insanların büyük olasılıkla, çocukların kreşten alırken kendisini çocukların genetik annesi olarak düşündüklerini anlatan Jane’de; “Ama çocukları doğuran Jane idi. Yabancılarla detaylara girmiyoruz. Şöyle konuşabilirdim: ‘Çocuklar eşimin izinden yürüyor’ Fakat eşimin bir kadın olduğunu söylemeyeceğim. Ve heteroseksüel bir çiftin aksine dışarıda dokunaklı hislerimiz olmamasına özen gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki bazı insanlar bundan rahatsızlık duyabilir. Çocukların iki annelerinin olmasından nasıl etkileneceklerinden endişeleniyorum. Gelecek üzerinde fazla endişelenmek istemiyorum. Çünkü, sorunlar çıktığı zaman üzerlerine gideceğiz. Fakat daha sonraları, çocuklar büyüdükçe, dürüst olmak ve çıkacak engellerle yüzleşmek zorunda kalacağız. Ve hepsinden de ötesi, çocuklar okula başlayınca kendilerini arkadaşlarından farklı hissedebilirler” dedi.
Ebeveyinlik konusunda da görüşlerine başvurulan Jane; “Ebeveyinlik sorumluluğunu eşit olarak paylaşıyoruz. Çocuklar hasta olduklarında ya da düşünce “anne” olarak çoğunlukla Anna’ya gidiyorlar. Fakat biz kendimizi cinsiyetimizle tanımlamıyoruz. Bizimkisi bir arkadaşlık. Ve her ikimiz de kendimizi “anne” ve “baba” olarak hissediyoruz. Aileye her kimiz de değişik kaliteler getiriyoruz” şeklinde konuştu.

BBC



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FRANSA'DAN TÜRKLERE DİLENCİ MUAMELESİ

"PUTİN, GERÇEK BİR DEMOKRAT DIŞINDA HERŞEY"

İSTİFA EDEN WQLFOWİTZ, MEDYAYI SUÇLADI
»  IRAK'TAN TÜRKİYE'YE SOĞUK DUŞ!
»  ABD'Yİ DOLANDIRAN TÜRK HACKER'E 56 YIL HAPİS İSTENDİ
»  İSPANYA'DA ANA MUHALEFET İKTŞİDAR PARTİSİNİ EZDİ
»  İNSAN BEYNİ İLK AŞKI HİÇ UNUTMUYOR
»  DÜNYA'NIN EN BÜYÜK DOMUZUNU 11 YAŞINDAKİ ÇOCUK VURDU
»  İSTANBUL'U KURTARILMAMIŞ VATAN TOPRAĞI GÖRÜYORLAR
»  İNTERNETTEKİ CANLI İNTİHARI İZLEYENLERE DAVA AÇILMAYACAK
»  FIRAT NEHRİNDE BUNAN CESET AMERİKALI KAYIP ASKER ÇIKTI
»  TÜRK TANKLARININ IRAK'A GİRMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ
»  AZERİLER, EZAN SESİNİ KISTILAR
»  SONY KAĞIT KADAR İNCE TELEVİZYON EKRANI YAPTI
»  AMERİKA'NIN FÜZE KALKANI DENEMESİ FOS ÇIKTI
»   RİCE, GÜL'Ü ARADI VE "BU KONUDA YANINIZDAYIZ"DEDİ.
»  NASA'DA AŞK SKANDALI, İKİ ASTRONOT KOVULDU
»  HAPİSHANE'YE KADIN SERVİSİ
»  İNANILMAZ OLAY, KEDİ'DE KANAT ÇIKTI BİLİM DÜNYASI ŞOKTA
»  AMERİKA KUZEY IRAK'A MÜDAHALEYE KARŞI ÇIKTI
»  BAŞKAN CHAVEZ'E PEMBE İSYAN
»  BUSH IRAK'TAN KAÇMAK İÇİN BAHANE ARIYOR
»  TÜRKİYE KÜRT MİLİTANLARI IRAK'A KADAR TAKİBE YEMİN ETTİ
»  SARKOZY; "TÜRKİYE'NİN AVRUPADA YERİ YOK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.