Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4344
EURO
38,1661
IMKB
9.662,000
ALTIN
3.457,130
 
Hava Durumu ANKARA
-9 / -2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LİCE'DE YOL KESEN PKK'LILARA MÜDAHALE
LİCE DE YOL KESEN PKK LILARA MÜDAHALE
 
6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere Jandarma ekiplere bu sabah saatlerinde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi
 
30.5.2014 - 09:59

.6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere Jandarma ekiplere bu Sabah saatlerinde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan göstericilere jandarma ekip biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

 Öte yandan PKK ile Hizbullah arasındaki gerilim de tırmanıyor. Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan, PKK tarafından kaçırıldı. Mardin’in Dargeçit ilçesinde Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen ve birçok köy yakma eyleminde adı geçen “kızıl sakal” lakaplı korucubaşı Mehmet Uğurtay da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Karakol inşaatlarını protesto eden göstericilerin geçen cumartesi günü Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatması nedeniyle başlayan gerilim sürüyor. Göstericiler önceki gece Fisovası mevkiinde durdurdukları bir araçta bulunan 2 baz istasyonu görevlisini rehin aldı, dün öğle saatlerinde de görevlileri bıraktı. Yol kesme eylemleri nedeniyle sık sık kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşım dün sabah güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Diyarbakır-Bingöl karayolunda güvenlik önlemleri artırılırken Lice yol ayrımından itibaren Bingöl yönüne araç geçişine izin verilmedi. Bingöl tarafından da Diyarbakır yönüne araçların gönderilmediği belirtildi.

BDP: Her yer Lice olur!

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hükümeti Lice’deki halkın başlattığı direnişi anlamlandırmaya ve askerlerin bu süreçte başlattığı anlamsız ve kaygı verici operasyonları durdurup normal yaşamın tekrardan hayat bulması için askeri güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde Lice’de halkın başlattığı anlamlı direnişin her tarafa yayılacağını belirtmek istiyoruz” denildi.

PKK, Hüda-Par ilçe başkanını kaçırdı

Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, kendisine ait minibüs ile seyir halindeyken Yokuşlu mevkisinde bir grup silahlı PKK militanı tarafından kaçırıldı. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “BDP’ye çağrım; ilçe başkanımızı bir an önce kılına zarar gelmeden serbest bıraksınlar. Aksi takdirde bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır” dedi.

Öğrencilerin önünde infaz

Dargeçit’te Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen ve birçok köy yakma eyleminde adı geçen “kızıl sakal” lakaplı korucubaşı Uğurtay, önceki gün saat 15.15 sıralarında işlettiği öğrenci servisiyle Misakı Milli İlkokulu bahçesinden öğrencileri alırken, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Öğrencilerin gözü önünde vurulan Uğurtay, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, kimliği belirsiz bir kişinin saldırıyı düzenledikten sonra, okulun dışında motosikletle bekleyen diğer kimliği belirsiz kişilerle kaçtığını belirledi. Uğurtay için dün Gera Cafer köyünde düzenlenen cenaze töreninde yol kenarına dizilen silahlı kişiler tarafından havaya ateş açıldı. Bir grup, “Dişe diş kana kan intikam intikam” sloganları attı. Cizre’de olaylı gece Cizre’de Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde önceki gece yüzleri maskeli bazı gruplar yürüyüşe geçti. Gruptakiler, mahalle çıkışında yolu kapatan polis ekiplerine ses bombaları, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bazı polis araçları alev aldı. Polis de gruba gaz bombası atıp tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Cizre’de olaylı gece

Cizre’de Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde önceki gece yüzleri maskeli bazı gruplar yürüyüşe geçti. Gruptakiler, mahalle çıkışında yolu kapatan polis ekiplerine ses bombaları, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Bazı polis araçları alev aldı. Polis de gruba gaz bombası atıp tazyikli su sıkarak müdahale etti.  Cumhuriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KENAN VE BEREN EVLENİYOR!

GAZETECİ İNTİHAR ETTİ!

18 YAŞ'A MİLLETVEKİLLİĞİ MÜJDESİ!
»  ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ!
»  AYM'DEN FLAŞ YOUTUBE KARARI!
»  FLAŞ...YHT İSTASYON BİNASINDA ÇÖKME
»  KILIÇDAROĞLU'NA THY ŞOKU
»  ERDOĞAN'DAN MADENCİLERE PİDE-AYRAN
»  KAÇIRILAN ÇOCUKLAR İÇİN GÖZLER ÖCALAN'DA
»  KILIÇDAROĞLU: "GÜNDEMİMİZDE GÜL YOK"!
»  MADENCİLER İÇİN FLAŞ DÜZENLEME
»  UĞUR KURT'U VURAN SİLAH BELLİ OLDU
»  CHP'DEN ENGİN ALAN ÖNERGESİ!
»  VEKİL KİLİSE YAZDI, MECLİS 'PORNO' DEDİ!
»  O ENGELLİYE YİNE SEÇMEN KAĞIDI GİTMİŞ!
»  ESKİ DOSYALARI YENİDEN İNCELEMEDE
»  ANZAKLARA BİRA VE AYİN YASAKLANIYOR!
»  3. KÖPRÜ GÜZERGAHINDAN HAZİNE ÇIKTI
»  PKK'DA KAÇ ÇOCUK VAR?
»  PKK YOL KESTİ, KONTAK ANAHTARI TOPLADI!
»  ''BAŞBAKAN'A ŞAKA YAPMIŞLAR''!
»  DEMİRTAŞ'TAN SÜRPRİZ ÇIKIŞ!
»  ERDOĞAN'DAN YENİ KASET İDDİASI!
»  DEPREMDE TELEFON ÇEKMEZSE BAKANLIĞI...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.