Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9675
EURO
37,1670
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.306,800
 
Hava Durumu ANKARA
-5 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAHKEME ZORUYLA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR
MAHKEME ZORUYLA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR
 
Almanya'nın Hamburg kentinde üniversiteye alınmayan öğrenciler Müge Ören (20), Yeliz Eriş (24) ve Can Yavuz Yörenç (22) avukat aracılığıyla mahkemeye başvurdular ve mahkemenin verdiği kararla üniversiteye başladılar.
 
7.9.2008 - 22:55
HAMBURG - - Konuyla ilgili avukat Erinç Ercan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında hiç bir zaman ve hiç bir yerde hak verilmediğini ve alındığını hatırlatarak, herkesin haklarını araması tavsiyesinde bulundu.

KONTENJAN BAHANESİ
Avukat Erinç Ercan, 'Hamburg Üniversitesi'nin 'kontenjan dolu' gerekçesiyle üç gencimizin başvurusu üzerine konuyu idari mahkemeye kadar götürdüm. Çünkü mahkemede üniversite kontenjanın dolu olduğunu ispat etmek zorundadır. Üniversite bunu beyan edemeyince mahkeme uzlaşma yolunu gösteren karar veriyor. Sonuç itibariyle üç gencimizde üniversiteye başladılar. İsteyen öğrenciler bireysel olarak da mahkemeye başvurabilirler. Fakat mahkemeden ret cevabı gelince buna bir ay içerisinde karşı çıkmak mümkündür. Kesinlikle bana red cevabı geldi diyerek kimsenin pes etmemesi gerekir' dedi.

DÖRT KEZ BAŞVURDU
Hamburg Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü okumak için dört kez başvuruda bulunduğunu belirten Yeliz Eriş, 'Öğretmen olmak için dört kez üniversiteye başvurdum. Her defasında ‘kontenjan dolu’ denilerek ret cevabı aldım. Avukatımın sayesinde şu anda üniversiteye başladım" derken mahkeme kararıyla üniversite yolu açılan Can Yavuz Yörenç de, 'Ben üç kez eğitimci olmak için üniversiteye başvuruda bulundum. Ben de aynı gerekçelerle reddedildim. Hiçbirimiz lisede başarısız öğrenciler değildik. Azmettik ve sonunda hakkımı kazandık" diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNGİLİZ POLİSİ SUÇLULARI TABANCAYLA YAPIŞTIRACAK

KAZA YAPAN OTOBÜS DİREĞE BÖYLE YAPIŞTI

ABD'NİN İNSANİ YARDIM SÖYLEMLERİ HİKAYE
»  İRAN, ÇİN VE TAYVAN ORTAK ARAŞTIRMA UYDUSU FIRLATILDI
»  MEKSİKA'DA ŞİDDETE KARŞI "BEYAZ" PROTESTO
»  YUNANİSTAN BAKAN EŞLERİ YÜZÜNDEN KARIŞTI
»  İSRAİL POLİSİ PİS KOKULU SİLAHI DEVREYE SOKTU
»  ALMAN İSTİHBARATINDAN TERÖR UYARISI
»  SEKSİ REKLAMLARA YASAK İSTEĞİ
»  "BİZDE SAVAŞ GEMİLERİMİZİ KÜBA'YA YOLLAYALIM"
»  KUTUP AYILARININ RENGİ YEŞİLE DÖNDÜ
»  "BU O..PU'YA ÖYLE BİR CEZA VERELİM Kİ!"
»  "MALEZYA TÜRKİYE GİBİ OLSUN"
»  TALİBAN FRANSA'YI ALDIĞI GANİMETLERLE KARIŞTIRDI
»  ABD'DE EL KONULAN BANKASAYISI 11'E ÇIKTI
»  DAĞ İKİYE YARILDI 100 EV ALTINDA KALDI
»  İÇTİĞİ EGZOTİK İÇKİ ONU BU HALE GETİRDİ
»  GÜL'ÜN GİDİŞİNE EN ÇOK SARKOZY SEVİNDİ
»  BU BEBEK OLAĞAN ÜSTÜ BİR DAHİ
»  ABD YARDIM GEMİLERİNE RUS İZLEMESİ
»  ALMANYA TERÖRİSTLERE BİRER MİLYON DOLAR TEKLİF ETMİŞ
»  "UÇAKLARI KÜRESEL ISINMA DÜŞÜRÜYOR"
»  GÜRCİSTAN BAŞBAKANI REİNA'DA SAVAŞ STRESİ ATTI!
»  PAKİSTAN'DA, 'BAY YÜZDE 10' ZERDARİ DÖNEMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.