Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4335
EURO
39,4551
IMKB
10.225,000
ALTIN
3.405,790
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MALİYE 'SÖZDE PATRONLAR'IN PEŞİNDE
MALİYE  SÖZDE PATRONLAR IN PEŞİNDE
 
Maliye Bakanlığı, finans kesimine yönelik denetimler sırasında kağıt üzerinde şirket sahibi ya da ortağı görünen çaycı, odacı ve şoför gibi "Sözde patronları" da ortaya çıkaracak.
 
12.9.2005 - 11:16
 

Finans sektörüne dönük vergi denetimlerinde, 3 büyük ilde hesaplarında büyük paralar dönen kişi ve kuruluşların incelenmesine de başlandı.

KATRİLYONLUK İŞLEMLER VAR

Maliye Bakanlığı, finans kesimine dönük vergi denetiminde 500 milyar liranın üzerindeki çek, havale ve EFT işlemlerini baz aldı. Önce bankalardan bu tutarın üzerinde çek, havale ve EFT işlemi bulunan kişi ve kuruluşlara ilişkin listeler istendi.

Gelen listelerde 2003 yılında 96 bin gerçek, 68 bin tüzel kişinin, 2004 yılında ise 150 bin gerçek, 86 bin tüzel kişinin 500 milyar liranın üzerinde çek, havale ve EFT işlemi bulunduğu bildirildi.

Değerlendirmeler sırasında bunların bir kısmının kamu kuruluşlarına ait olduğu görülürken, tek bir mükellefe ait 1.3 katrilyon lirayı bulan işlemler olduğu da anlaşıldı.

60 KİŞİ İNLECENİYOR

Bu çalışmalar sürerken hesap uzmanları, risk analizleri sonucunda listedeki trilyonluk işleme sahip olan 6 bin 398 mükellefi ayırdı ve bunların incelemeye alınması için harekete geçti. Bu kişilere ait hesap sayısı 18 bin, bu hesaplardaki işlem hacmi de 100 milyar YTL olarak hesaplandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da, 60 bin dolayında kişi ve kuruluş belirlediği, bunların aşamalı olarak incelenmesi yönünde karar aldığı öğrenildi.

ASIL İNCELEME BAŞLIYOR

3 büyük ildeki hesapların incelenmesine yeni başladığına işaret eten bir üst düzey yetkili, şu değerlendirmede bulundu: “Finans kesimine yönelik incelemeler asıl şimdi başlıyor. Elbette bu incelemeler uzunca sayılacak bir süreci gerektirecektir. Biz, kimsenin parasının, pulunun peşinde değiliz. Belli tutarın üzerinde havale, çek ve EFT işlemi olanların durumuna bakacağız.

Bu incelemelerde kağıt üzerinde patron görünen, şirket sahibi gözüken, çaycı, odacı ve şoförler de ortaya çıkarılacak. Anadoludaki turnelerde şimdiden bu tür kişilerin bir bölümüne ulaşıldı. Ama burada özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'deki denetimler önemli.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İNŞAAT SEKTÖRÜ DOLU DİZGİN

BU BİR DEVLET SOYGUNUDUR AKARYAKITLA MİLLET SOYULUYOR. İŞTE İSPATI!

SONUNDA FARK ATABİLDİK
»  AYGÜN: 133 BİN KİŞİ KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEYEMİYOR, LAMI CİMİ YOK BU BİR KRİZ"
»  "KEMAL ABİ'DEN POMPALI SOYGUN"
»  "IMF BİZE ALIŞTI, GELMEYİNCE CANLARI SIKILIYOR"!
»  UNAKITAN'DAN BANKALARA KREDİ KARTI UYARISI
»  ATO'DAN "TEDAŞ İHALESİNİ DURDURUN" ÇAĞRISI
»  TOBB'DAN HÜKÜMETE 'EKONOMİDEKİ DURGUN' UYARISI...
»  BU MALİYECİLERİN HEPSİNİ BAŞTA BAKAN OLMAK ÜZERE KOVMALI
»  TÜRKİYE'NİN 15 YILLIK KARNESİ
»  BENZİN'E 5 KURUŞ, YANİ 50 BİN LİRA ZAM!
»  SERVİS ÜCRETLERİNİ ARTTIRANLARI DEĞİL, BENZİN'E HER GÜN ZAM YAPANLARA KIZIN
»  MELİH GÖKÇEK : "SERVİS ZAMLARI GEÇERLİ DEĞİL"
»  BENZİN'E YİNE ZAM GELDİ!
»  ÖYK, TEKEL'E AİT ANKARA'DAKİ İKİZ KULELER'İN TOBB'A SATILMASINI ONAYLADI.
»  13 İL'E DAHA KALKINMA PROGRAMI
»  IMF, KONUT KREDİLERİNDEKİ ARTIŞI SORGULADI
»  PİYANGO GENEL MÜDÜRÜ KUMARCILARA YAKALANDI
»  YKB YÖRETİMİ KOÇ'A GEÇİYOR
»  MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARINI İNDİRMEDİ!
»  ELEKTRİĞE ZAM YOK SÖZÜ!
»  2005 YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 7.16'YA ÇIKTI
»  DÖVİZ REZERVİ 1.1 MİLYAR DOLAR AZALDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.