Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1524
EURO
38,0006
IMKB
9.902,000
ALTIN
2.878,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MALKİ CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME
MALKİ CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME
 
Bursa'da 12 yıl önce öldürülen Musevi Asıllı işadamı Nesim Malki cinayetinin karar çıkması beklenen davasında herkesi şaşırtan gelişmeler yaşandı.
 
7.12.2007 - 00:26
 
Mahkeme heyetinin çok aceleci davranarak savunma haklarının elinden alındığını ileri süren Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, "Heyetin huzursuz olduğunu gözlemliyoruz. Bu yüzden sayın heyetinizin inisiyatif kullanarak davadan çekilmesini, yargılamanın tarafsız bir mahkeme tarafından yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, taammüden adam  öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan 8 sanıktan sadece Oğuz Işıklı bugünkü duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan ve başka suçtan cezaevinde bulunan Erol Evcil ise bugünkü duruşmaya gelmedi.
 
Mahkemenin daha önceki celsede tevsii tahkikat talebi için süre verdiği savcı, ek mütalaasını hazırlayarak mahkemeye sundu. Savcı mütalaasında, Evcil'e sağlam raporu verdikleri iddiasıyla yargılanan adli tıp doktorlarından F.A.K. ile S.D.'nin üzerine atılı suçun zaman aşımına uğradığı için dosyanın ortadan kaldırılmasını istedi.

Ek mütalaada, sanık Oğuz Işıklı'nın Erol Evcil, Şükrü Elverdi ve Burhanettin Türkeş'in azmettirmesi sonucu sanıklar Emin Menge ve Mücahit Çakal ile birlikte kendisine vaat edilen para karşılığında maktul Nesim Malki'yi tabanca ile nitelikli öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle cezalandırılmasını istedi.
Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, "Dosyanın oluşumundan itibaren hukuka aykırı bir şekilde toplanan delillerle yapılan yargılama sonucu mahkumiyetimiz yönünde kurulan hükme gerekçe teşkil eden kanlı terör örgütü tarafından elde edilmiş deliller de dikkate alınarak yaptığımız temyiz başvurusunda Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin hukukla bağdaşmayan ve benzeri olmayan kararı ile huzurunuza gelen dosyanın yargılama safhasında savunma hakkımızın kullanılmasında gerekli özen ve dikkatin gösterilmediğini,toplanması istenen hukuka uygun lehe ve aleyhe delillerin değerlendirilmesi yönündeki taleplerimizin yeterli ve hukuki gerekçe gösterilmeden heyetinizce yalın cümlelerle reddedilmesi karşısında heyetin dosyadan rahatsız olduğunu düşünüyoruz.
 
Ayrıca, biz de savunma makamında bu dosyaya heyetinizin bakması sırasında huzursuz olup savunma hakkımızın kullanılmasına izin verilmemesi nedeniyle tedirginlik yaşıyoruz. Dosyaya tarafsız bir heyetin bakmasıyla yargılamanın yeni heyet tarafından yürütülmesi yönünde talebimizi sunuyoruz. Mahkemenizce bu husus değerlendirilerek davadan çekilmenizi ve dosyanın yeni bir tarafsız heyet tarafından yargılama yolunun açılmasını talep ediyoruz" dedi.

Diğer sanık avukatları da esas hakkında savunma için süre talebinde bulunurken, Işıklı'nın avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, heyetin reddedilmesi talebini reddederken, duruşmayı erteledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SPOR YORUMCUSUNA SİLAHLI SALDIRI

ZEHİR İÇMEDİ TREN ÖNÜNE ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ

CEZAEVİ'NDE YANGIN VE İSYAN
»  BAŞKENT'TE GENÇLERİN "RUS RULETİ" ÖLÜM GETİRDİ
»  CESETLE CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ
»  DOMUZ KESERKEN YAKALANDI, "SATICI DEĞİL, YİYİCİYİZ "DEDİ
»  KAVGA ETTİĞİ KUZENİNİN KULAĞINI ISIRARAK KOPARTTI
»  CİNAYETİ REFERANS GÖSTERİP İŞ ALDILAR
»  EŞİ HASTA DİYE TECAVÜZ ETMEK İSTEDİ
»  SANIĞIN "İFADESİ İMHA EDİLDİ" Mİ " EDİLMEDİ " Mİ?
»  ÇALACAĞI ARABADA UYUYA KALAN HIRSIZ BÖYLE YAKALANDI
»  65'LİK KAÇAKÇI KADININ VALİZİNDEN 65 MİLYARLIK EŞYA ÇIKTI
»  DİYARBAKIR'DA POLİS KARAKOLUNA BOMBA
»  HEM TECAVÜZ ETTİLER,HEM CEP'E KAYDETTİLER
»  ISIRARAK ÖLDÜRMÜŞ,HEM İÇMİŞ HEM GÖMMÜŞ
»  TRAFİK KAZASI'NDA POLİS BEKLEMEYE SON
»  VİCDANLİ BOMBACI
»  ADANA'DA HIRSIZLAR DERNEK KURDU
»  RAHİBİ KAÇIRANLAR KORUCU ÇIKTI
»  POLİSE SİL BAŞTAN EĞİTİM
»  AKIL ALMAZ KAÇAKÇILIK
»  LOJMAN'DA İNTİHAR DEHŞETİ
»  PKK'NIN ''DAYI KIZI DİLAN GELDİMİ'' ŞİFRESİ
»  PROVOKATÖR BELEDİYE BAŞKANI'NIN ARACINDAN ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.