Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde kaybolan 5 kişilik aileden birinin cesedine ulaşıldı.
KAYIPLARIN KİMLİKLERİ
Kayıpların, Saray İlçesi'ne bağlı Güngörmez Köyü'nde Ahmet Topaloğlu'na ait çiftlikte çalışan 40 yaşındaki Fatih Çakar, eşi 30 yaşındaki Handan Çakar, çocukları 12 yaşındaki Büşra Çakar, 8 yaşındaki Berna Çakar ve 6 yaşındaki Afra Çakar oldukları belirlendi. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda 6 yaşındaki Afra Çakar'ın cesedine ulaşıldı.
İKİ KÖY, ÇOK SAYIDA EV SULAR ALTINDA
Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu.
TEM OTOYOLU EDİRNE İSTİKAMETİNDE ULAŞIMA KAPANDI
Aşırı yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne yönünde ulaşıma kapandı. Kapanan yolda araçlar mahsur kaldı.
İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA EVİ SU BASTI
Dün akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu.
Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye ediliyor.
Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi'nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi.
PENDİK'TE 5 KATLI BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ
Bu arada, Pendik'te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.
Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü.
ŞİDDETLİ POYRAZ NEDENİYLE ADA SEFERLERİ İPTAL
Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00'de Gökçeada'dan Kabetepe'ye yapılması gereken sefer iptal edildi. Geyikli'den ise sabah 07.30'da Bozcaada'ya ulaşan araba vapurunun ardından, 10.00'daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.