Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2634
EURO
37,6113
IMKB
9.138,000
ALTIN
2.914,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAYINLI ARAZİLERİN TEMİZLENME İŞİNDEKİ BÜYÜK OYUN.
MAYINLI ARAZİLERİN TEMİZLENME İŞİNDEKİ BÜYÜK OYUN.
 
Mayınlı alanları TSK temizleme kabiliyetine sahipken AKP hükümeti nin Maliye Bakanlığı temizleme işini hizmet satın alınmak suretiyle yaptıracak?. Mayın temizleme işi 5 yılı, tarımsal faaliyetlerde kullandırılması süresi 44 yılı geçemeyecek.
 
18.6.2008 - 07:35
Türkiye'nin en verimli ve organik tarım yapılabilecek tarımsal toprakları olan mayınlı araziler AKP Hükümeti tarafından birilerine peşkeş çekilecek. Mayın temizleme işini TSK yapabilecek güçteyken hükümetin aldığı bir kararla bu topraklar 44 yıllığına birilerine verilecek.Buradaki oyun şu: Araplar geçtiğimiz günlerde Türkiye'de tarım yapabilecek l00 bin dönümün üzerinde araziler aradıklarını açıkladılar ve bunun için girişimlere başladılar.TPAO Başkanının açıkladığına göre mayınlı arazinin altı petrol denizi. Yapılan açıklamada orada açılan her iki kuyudada üstün vasıflı petrol bulunduğu belirtilmişti. Bu açıklamayı yaptıktan sonra TPAO genel müdürünün bu konuda konuşması da yasaklandı ve halka bu olay unutturuldu.
İşte bu nedenle bu tarım arazileri 44 yıl gibi uzun bir süre için neyin ne olacağı meçhul bir zaman diliminde  paravan şirketler vasıtasıyla yabancılara adeta bedava olarak peşkeş çekilecek. Çıkartılacak petrol yabancı petrol şirketleri tarafından yine bize istedikleri fiyattan satılacak. Bu petrol şirketlerine büyük imtiyazlar tanıyan kanun yine bu hükümet tarafından yasallaştırılmıştı. Üzerinde eğer tarım yapacakları bölgeler olacaksa orada yetiştirileceklerde yine bizim topraklarımızda bizle onların biçtiği fiyattan verilecek. O topraklar belkide hiç bir zaman geri alınamayacak. Bunun doğruluk göstergeside BOP planı içerisinde Amerika'nın ortadoğudaki coğrafi haritalar değişecek denilmesidir. Yapılmak istenen budur. topraklarımızı kendi ellerimizle teslim edeceğiz.
Uyanın ey millet artık topraklarda elden bu yolla gider oldu. 
Uzun süredir gündemde olan ve tartışmalara yol açan Türkiye ile Suriye Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarıya göre, mayın temizleme işi öncelikle Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre Maliye Bakanlığı tarafından hizmet satın alınmak suretiyle yaptırılacak. Mayın temizleme süresi taşınmazların yükleniciye tesliminden itibaren 5 yılı, tarımsal faaliyetlerde kullandırılması süresi ise 44 yılı geçemeyecek.

Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün önergesi ile yaptığı 1.5 saatlik kapalı oturumun ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam edildi.
MHP: ARDAHAN'DAKİ MAYINLARI KİM TEMİZLEYECEK
Tasarı da, AK Parti’nin verdiği önergelerle değişiklik yapılırken, MHP ve CHP’li komisyon üyeleri, önergeye karşı çıktı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal tasarıya “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapar, niye acele ediyorsunuz, Ottowa Sözleşmesi sadece Suriye sınırındaki mayınları mı temizleyin diyor. İstatistiklere göre 920 bin küsür mayın var, bunları kim temizleyecek? Ardahan’daki mayınları kim temizleyecek? Eğer hem temizleme hem tarım arazisi olarak kullanılmasını ayrı ayrı getirirseniz destek veririz, yoksa Allah işinizi rast getirsin” sözleriyle karşı çıktı.
 
MALİYE BAKANI UNAKITAN: ŞAİBELİ DURUM YOK
Komisyonda, milletvekillerinin sorularına yanıt veren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan kendileri için önemli olanın mayınları temizletmek, temizlettikten sonra da ekonomiye kazandırmak olduğunu söyledi. Milletvekillerinin, mayın temizleme işinin maliyeti ile ilgili ısrarlı sorularına “ihaleye çıkmadan maliyeti tespit etmenin imkanı yok” karşılığını veren Bakan Unakıtan, “Kafalarda sorular var. Art niyet aramayın. Kim ucuz fiyat verdi, işi yaparız. Biz burayı işletmek istiyoruz, boş tutmak istemiyoruz. Gerekirse ihaleye de sizi davet ederiz. Kimse bizi sıkıştırmıyor, şaibeli durumlara getirmeyin” dedi.

TASARI NE GETİRİYOR?
Komisyonda verilen önergelerle değiştirilerek kabul edilen tasarıya göre, mayın temizleme işi öncelikle 4732 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre Maliye Bakanlığınca hizmet satın alınmak suretiyle yaptırılacak. Gerektiğinde mayın temizleme işi, 2888 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı kanuna tabi olmaksızın Hazine’ye ait ya da Maliye Bakanlığı'nca idare edilen mayından temizlenecek alanlar ile müstakil kullanımı mümkün olmayan ve bu taşınmazlarla bütünlük teşkil eden Hazine’ye ait diğer taşınmazların, tarımsal faaliyetlerde kullandırılması karşılığında, kullanım süresinden en fazla indirimi teklif edene ihale edilmek suretiyle yaptırılacak. Sözkonusu alanda bulunan ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan taşınmazlar da aynı yöntemle Maliye Bakanlığı tarafından ihale edilecek.

Mayınlı alanda bulunmakla birlikte Bakanlar Kurulu kararı gereğince belirlenen askeri yasak bölge ile sınır hattı boyunca tesis edilecek sınır fiziki güvenlik sistemi için ihtiyaç duyulacak alanlar temizletilmekle birlikte, yüklenicinin kullanımına bırakılmayacak. Temizlenecek mayınlı alanların öncelik sırası, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın mutabakatı ile belirlenecek. İhale komisyonlarının oluşumu ve çalışmasına ilişkin esas ve usuller Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Maliye Bakanlığı gerekli gördüğü hallerde, taşınmazları bir bütün olarak ya da kısımlara ayırarak ihale edebilecek. Mayınlı alanda bulunan maden ve petrol gibi her türlü yer altı zenginlikleri hakkında Petrol Kanunu, Maden Kanunu, Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü Teşkilat ve Vazifeleri Hakkında Kanun ile diğer ilgili mevzuat hükümleri saklı olacak. Mayın temizleme işi ve ihalesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'nca Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın danışmanlık hizmeti alınabilecek. Maliye Bakanlığı'nca yapılacak kullanım karşılığı temizleme ihalesinde, mayın temizleme süresi taşınmazların yükleniciye tesliminden itibaren 5 yılı, taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullandırılması süresi ise kabul işlemlerinin yapılmasından itibaren 44 yılı geçemeyecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TATBİKAT DEĞİL GERÇEK OPERASYON

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI BU VİLLANIN HESABINI VEREMİYOR.

BAHÇELİ: "SENDE DEVRİLEN TRENDEN KAÇTIN"
»  AKP'DE İSTİFA VE AYRI OLUŞUM İDDİASI
»  GÜLE ATATÜRK POSTERLİ MESAJ
»  CHP'DEN, GÜL'ÜN YARGILANAMAMASINA JET İTİRAZ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL HAKKINDA FLAŞ KARAR
»  DTP, 26 HAZİRAN'DA SAVUNMA YAPACAK
»  "YARGI VE TSK'YA KARŞI FİTNE SİYASETİ İZLENİYOR"
»  HUMEYNİ HAYRANI BEZİRGAN'DAN GECİKEN ÇARK!
»  'ERGENEKON' ORTADA KALDI!
»  "ASLA MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAKSINIZ"
»  BİLKENT'TE GÜL'ÜN ÖNÜNDE POSTERLİ MESAJ
»  AKP'NİN SAVUNMASI DA DAVALIK OLDU
»  NİHAT KAHVECİ'NİN TERLİ FORMASI ERDOĞAN'DA
»  MECLİS'TE İNTİHAR SÖYLENTİSİ
»  MİLLİ TAKIM ÜZERİNDEN SİYASİ MESAJ
»  VEKİLİN GİZLİ KAYITLARI
»  ERDOĞAN İLE TERİM'İN İLGİNÇ SOHBETİ
»  DÖRT AKP MİLLETVEKİLİ AYRILIK YOLUNDA İDDİASI
»  VATİKAN'DAN BABACAN'A DOLAYLI DESTEK
»  AFLA OLMAZ BİRDE NİŞAN VERİN
»  GÜL'ÜN GİZLİ KAYITLARI
»  O TARAF İÇİN BAŞBUĞ NEDEN HEDEF ÇÜNKÜ...!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.