Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,6573
IMKB
9.121,000
ALTIN
2.910,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAYMUNLARLA İNSANLARIN TAŞLI SOPALI MEYDAN KAVGASI
MAYMUNLARLA İNSANLARIN TAŞLI SOPALI MEYDAN KAVGASI
 
14 milyonluk sürekli büyüyen bir kent olan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de belediye başkan yardımcısının maymunlarla balkonunda kavga ettikten sonra düşüp ölmesinin ardından başlayan olaylar sürüyor.
 
13.11.2007 - 12:05
Olaylar, geçen hafta başkenti birbirine katan tek bir maymunun 25 kişiyi ısırması ve sakatlaması ile devam etti. Bunu bazı çocukları kaçırmaya çalışan maymunlar ile mahalle sakinleri arasındaki taşlı sopalı kavgalar izledi.
 
Bunun üzerine ülkenin önde gelen gazetelerinden Hindustan Times, artık "Maymun İstilası" manşetini atmak zorunda kaldı.
 
Uzmanlar, kentin hızla büyümesi nedeniyle maymunların, kentin yuttuğu ormanlardan yerleşim alanlarına sürüldüğünü ve buralarda zorunlu olarak insanlarla karşılaşmak durumunda kaldıklarını belirtiyor.
 
Bu aslında bütün Hindistan boyunca, ekonomik büyüme ile birlikte görülen bir gelişme. Kentler doğal yaşam alanlarını işgal ettikçe, filler, leoparlar ve kaplanlar da insanlarla yüz yüze gelmek zorunda kalıyor.
 
Maymunlar her yerde
 
Yeni Delhi'de her yerde ve her zaman maymunlara rastlamak mümkün. Gruplar halinde bakanlıkların binalarına tırmandıklarını görebilirsiniz ya da etraflarındaki trafik karmaşasına aldırmaksızın kaldırımlarda dolaşırken. Ama maymunlardan kurtulmak için itlaf asla bir yöntem olarak gündeme gelmedi. Çünkü birçok Hindu, güç, azim ve bağlılığın sembolü olarak görülen maymun tanrı Hanuman'a tapıyor.
 
Bu nedenle Yeni Delhi maymunları kent sınırları dışına sürmeye çalışınca, bu kez de istilayla yüz yüze gelen komşu iller şikayetçi oluyor. Kent yetkilileri bu yıl soruna çözüm olarak, maymunları yakalayıp kent dışındaki özel bir koruma alanına göndermeye başladı. Koruma alanında halen bin 900 civarında maymun bulunuyor. Bir maymun nüfus sayımı yapılmış olmasa da, kentte halen binlerce maymunun yaşamaya devam ettiği belirtiliyor.
 
Son saldırılar bardağı taşırdı
 
Ama "benzeri görülmemiş" son saldırılar bardağı taşırdı. Uzmanlar maymunların genel olarak gruplar halinde hareket ettiğini belirtiyorlar ve bazı maymunların tek başına kentte dolaşıp insanlara saldırması endişe veriyor.
 
Hayvanları Koruma ve Yardım İçin Vatandaşlar grubunun kurucusu Sonya Ghose, "Tek başına dolaşan maymunların saldırıları son zamanlara kadar neredeyse hiç bilinmeyen bir şeydi. Korkarım maymunlar tehlikeli bir tuzağın içine düştüler. Maymun toplayıcılar maymun ailelerini parçalayınca, bazı maymunları ailesiz yalnız başına bırakıyorlar. O zaman da maymunların kaybedecek bir şeyleri kalmıyor ve saldırganlaşıyorlar" dedi.
 
Kadrolu maymunlar iş başında
 
Bu yıl bir maymun Yeni Delhi Uluslararası Havaalanı'na sızdı ve uluslararası kalkış bölümünde koşturarak bölümün bir saat kapanmasına neden oldu.

Kent yönetimi ise çareyi küçük maymunlara karşı büyük maymunları kadrolu olarak işe almakta buldu. Delhi Metro İdaresi geçen bir maymunun metro vagonuna dalıp 3 durak boyunca sert sert bakarak yolcuları korkutmasından sonra, maymunları ürküterek metrodan uzak tutması için büyük bir uzun kuyruklu maymunu "işe aldı".

Delhi'deki eyalet hükümeti binalarından küçük maymunları uzak tutmak için de başka bir büyük maymun federal hükümetin "kadrolu, maaşlı elemanı" olarak çalıştırılıyor.

Yetkililer, yakaladıkları maymun başına 450 rupe (11.5 dolar) ödenen maymun yakalayıcıların ise bazen ormanda yakaladıkları maymunları Yeni Delhi içinde yakaladıklarını iddia ederek para kazandıklarını da itiraf ediyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İRAN POLİSİ'NİN KÖTÜLÜK LİSTESİ

TALABANİ'DEN MÜTHİŞ DÖNÜŞ

ABD'DEN SEKS VE ŞİDDETE ÖZEL VİZE
»  NAPOLYON'UN SEVGİLİSİNİN SAATİ 900 BİN AVRO
»  ARAFAT'I ANMA TÖRENİNDE 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  FLAŞ FLAŞ LONDRA'DA ÇOK BÜYÜK BİR PATLAMA
»  KÜRESEL ISINMA BÜYÜK BİR PALAVRA
»  BİR TEK ÇİN DENİZALTISI ABD'Yİ ŞOKA SOKTU
»  JİRİNOVSKİ: MOSKOVA'DA EZAN SESİ ŞART
»  PAPANDREU PASOK'TA YENİ DÖNEMDE DE LİDER
»  PERU'DA 4 BİN YILLIK TAPINAK BULUNDU
»  TUVALET EVİN GECELİĞİ 50 BİN DOLAR
»  KULAKLARINI ÇEKME HALATI GİBİ KULLANIP OTOBÜS ÇEKTİ
»  PAKİSTAN'DA BBC VE CNN'İN YAYINLARI KESİLDİ
»  ÖPÜŞÜRKEN SEVGİLİSİ'NİN DUDAĞINI KOPARTTI
»  ABD İRAN'A SALDIRI İŞARETLERİNİ VERMEYE BAŞLADI
»  İTALYAN MAFYA'SININ 10 KURALI ELE GEÇİRİLDİ
»  RUMLARIN BAŞI YTL İLE DERTTE
»  GÜRCİSTAN'DA SIKIYÖNETİM'E NATO'DAN TEPKİ
»  "AYETLER CEP MELODİSİ OLUR MU" YA CEVAP MEKKE'DEN
»  PARİS'DEKİ TÜRK MAHALLESİ'NDE YANGIN 3 ÖLÜ
»  PAKİSTAN'DAN DÜNYAYA SON ÇIĞLIK
»  LOS ANGELES TİMES: AMERİKA SÖZ VERMEDİ
»  DEJAVU'NUN SIRRI ÇÖ ZÜLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.