Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4260
EURO
43,8515
IMKB
9.348,000
ALTIN
4.094,670
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE EŞCİNSEL DİYALOĞU!
MECLİS TE EŞCİNSEL DİYALOĞU!
 
EŞCİNSELLERİN sorunlarının araştırılması için CHP’nin Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği önerge ilginç tartışmalara neden oldu. Önergenin, günd
 
29.5.2013 - 19:01

EŞCİNSELLERİN sorunlarının araştırılması için CHP’nin Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği önerge ilginç tartışmalara neden oldu. Önergenin, gündeme alınması talebi reddedildi.

Önerge üzerinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Bakın, bugün artık dünyada ‘El Fatiha’ isimli bir örgüt var. Dünyada 20’ye yakın ülkede örgütlü; eşcinsel, cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği farklı olan Müslümanların, onların ailelerinin, arkadaşlarının bir örgütü. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde inançlı Müslüman eşcinseller, transseksüeller, geyler, lezbiyenler örgütleniyorlar ve kendi toplumlarını da yavaş yavaş da olsa değiştiriyorlar. Biz inanıyoruz ki cumhuriyet cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği söz konusu olduğunda da kimsesizlerin kimsesi olacak, sahipsizlerin sahibi olacak” dedi.

YANDI GÜLÜM KETEN HELVA

Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, “O söylediğin ahlaksızlık. Ahlaksızlıktır o” diye bağırınca Meclis Başkanvekili Meral Akşener uyardı. Korkmaz salonu terk ederken, Erdemir’in yeniden söz istemesi üzerine de Akşener, “Beyefendi laf attı, bağırdı ve ondan sonra da gitti. Yani her birbirinize sövdüğünüzde ben söz versem yandı gülüm keten helva” dedi.

AŞIĞIM AĞABEY

CHP’nin önergesini destekleyen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de “İlk kez bir eşcinsel bireyle cezaevinde karşılaştım. Sordum kendisine: Niye böyle yapıyorsun? Bana verdiği cevap son derece basit, temel ve sonuna kadar insaniydi; ‘Aşığım ağabey, ne yapacaksın?’ Bu cevaba verecek hiçbir karşılığım yoktu. Biz eşcinsel onur yürüyüşüne katıldığımızda ‘Bunlar homoymuş’ dedi. Doğrusu, öyle olsam da hiçbir şey fark etmezdi ama bütün mesele, homo olmadığın halde homonun hakkını savunmaktır” görüşünü dile getirdi.

NORMAL DEĞİLLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu ise “Ben bir tıp doktoru olarak bunun ne olduğunu bilmek isterim. Bu biyolojik bir kusur mudur, sosyolojik bir olay mıdır, yoksa bu psikolojik bir durum mudur?

Amerika’da ve Avrupa’da psikiyatri dernekleri bunu araştırdı ve şöyle bir sonuca varıldı; bu normaldışı bir davranıştır. Bu normal bir davranış değildir. Kadının kadınla, erkeğin erkekle evlenmesi bir hak değil, bilakis cinsel kalıpların ters yüz edilmesini marifetmiş gibi ortaya koyan toplumsal bir bozulmanın önünü açan bir uygulamadır” dedi. Dağoğlu’na karşı CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da “Ben lisans ve lisansüstü eğitimimi Amerika’da aldım. 1974 yılında Amerika’daydım, 1974 yılında Amerika bu konularda o kadar geri bir ülkeydi ki, mesela zencilerin beyazlardan daha aptal olduklarını iddia eden bilim adamları vardı. Onun için, 1974’te yapılan araştırmalar 2013 yılında ‘ilimdir, bilimdir’ diye bize sunulamaz” dedi.(hürriyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ VEKİLLER KAZA GEÇİRDİ

ERDOĞAN'DAN GEZİ PARKINA SON NOKTA!

AK PARTİ'DEN 2 AYYAŞ AÇIKLAMASI
»  ALEVİLERDEN 3. KÖPRÜYE İSİM TEPKİSİ
»  DİYARBAKIR'DA KÜRDİSTAN AFİŞLERİ...
»  AKP'Yİ ERİTEN ANKET!
»  BARANSU'DAN KÖŞK İDDİASI!
»  YÜZDE 3 SEÇİM BARAJINA RET!
»  AKP'NİN YASAKLARI GIRGIR'A KAPAK OLDU
»  TARİHİ BAZ İSTASYONU KARARI!
»  F.BAHÇE, UMUT BULUT İÇİN GAZA BASTI!
»  "KİM O İKİ AYYAŞ" ?
»  KILIÇDAROĞLU'DAN DEMİREL'E TAZİYE!
»  KEPÇENİN ÖNÜNE KANDİNİ ATTI,YIKIM DURDU!
»  GÜL'DEN GÜNİZ SOKAK'TA DEMİREL'E TAZİYE!
»  "İÇEÇEKSEN GİT EVİNDE İÇ"
»  KARAYILAN'DAN YENİ SALLAMALAR!
»  ÜST DÜZEY 15 POLİS GÖREVDEN ALINDI
»  ÇOK KAZANANA KÖTÜ HABER!
»  TESLİM OLAN PKK'LILARA MÜEBBET!
»  BAŞBAKAN'A HAKARETTEN 17 LİSELİYE DAVA!
»  TSK, KILIÇDAROĞLU'NU FİŞLEMİŞ!
»  TARAF: REYHANLI KATLİAMI BİLİNİYORDU
»  TÜRKİYE’NİN GEN HARİTASI ÇIKARILIYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.