Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1472
EURO
38,0734
IMKB
9.901,000
ALTIN
2.891,900
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE SIKIYÖNETİM TARTIŞMASI
MECLİS TE SIKIYÖNETİM TARTIŞMASI
 
MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, gerekirse Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sıkıyönetim ve olağanüstü hal ilan edilebileceğini belirterek, "Sıkıyönetim getirmeden, olağanüstü hal getirmeden TSK'yı bu şekilde kullanmak yanlıştır" dedi.
 
16.10.2008 - 20:30
Aktütün saldırısının ardından bugün de Hakkari'de 5 askerin şehit olması, terörle mücadelede yeni önerileri de beraberinde getirirken, TBMM'de konuyla ilgili soruları cevaplayan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına tepki göstererek, "Açıklama yapacaklarına kendi zihniyetlerini sorgulamaları lazım. Şiddetle, çatışmayla, savaşla Kürt sorunu çözülemez. Hat, hötle de çözülemez. Dolayısıyla yeni bir zihniyete, sivil siyasete ihtiyaç var. Demokratik kriterlere herkesin bağlı kalma zorunluluğu vardır. Yoksa herkes akan kandan sorumludur" şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ise, hükümetin kararlı bir terörle mücadelesi olmadığı için bu olayların yaşandığını savunarak, terörün finans kaynakları kesilmediği, propaganda araçları yok edilmediği sürece terörle mücadele edilemeyeceğini bildirdi. Geçmişte terör sıfır noktasına getirilirken 56. hükümetin Med TV'yi susturduğunu, PKK'nın Avrupa'daki para kaynaklarına el konulduğunu hatırlatan Macit, bugün Roj TV'nin sürekli yayın yaptığını ve hükümetin gücünün bu televizyona yetmediğini söyledi. Macit, "Hükümet terörle mücadelede zaafiyet içinde. Başarısızdır, beceriksizdir. Bütün önerilere kulak tıkayarak, kendi bildikleri doğrultuda giderek, lafla Türk milletini oyalıyorlar" diye konuştu. CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı da şunları söyledi:

"Bizim birbirimizle mücadele etmek yerine terörle sıkı bir mücadele vermemiz gerekiyor. Terörle bu sıkı mücadeleyi götüren kurumlara dönük daha duyarlı davranmamız gerekiyor. Terör belli ki daha uzun süre Türkiye'nin başını ağrıtmaya devam edecek. O nedenle bizim üzülmenin yanı sıra, öfkelenmenin yanı sıra serinkanlı şekilde teröre karşı mücadeleyi kararlılıkla götürmenin yollarını bulmamız gerekir. Bu mücadeleyi götüren kurumlara dönük de çok daha duyarlı olmalıyız."

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise, hükümetin demokrasi söyleminin arkasına saklanarak terörü ihmal ettiğini öne sürdü. Terörün insanları öldürmeye devam ettiğini kaydeden Ersin, "İnsanların sabır sınırını aştı. Mutlaka bir önlem almak lazım. Ayak sürüyerek terörle mücadelede başarı kazanmak mümkün değil" dedi.

"BİLMEYENLER GİDER, BİLENLER GELİR VE BU MESELE BİTER"

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir de, milletvekilliğinden çok tecrübelerine dayanarak bazı önerilerde bulunacağını bildirdi. Bu meselede en önemli konunun siyasi irade olduğunu dile getiren Özdemir, terörü önleyecek olan kurumun hükümet olduğunu vurguladı. Terörün önlenmesinin başka yerlere havale edilmemesi gerektiğini kaydeden Özdemir şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu görev TSK'nın değil öncelikle hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın, valilerin, kaymakamların görevidir. Eğer sınır ötesinde harekat varsa bu da TSK'nın görevidir. Yasalarda böyledir. Böyle olmasına rağmen İçişleri Bakanı'nın taziye mesajı yayınlamanın ötesinde bir şey yaptığını göremiyoruz. Aktörler yerli yerine oturacak. Jandarma ile emniyet teşkilatı o bölgedeki valilerin emrindedir. Bunlara her türlü destek verilerek konuların üzerine hassasiyetle gidilecektir. Özel harekat timlerini belirli yerlere çıkaracaktır. PKK terör örgütü ülkemizden toprak istemektedir. Bunları da çevredeki uzantısı olan örgütlerle destekleyerek büyük bir Kürt devleti kurmak istiyorlar. Bizden de toprak istiyorlar. Türk heyetinin gidip Barzani'yle görüşmesi son derece yanlıştır. Barzani bizim muhatabımız değildir. Barzani o bölgedeki bölücülüğün başıdır. PKK terör örgütünün önlenebilmesi için kesinlikle Barzani'ye gerekli ders verilmelidir. Hükümet bu meselelere sadece demokrasi getiriyorum bahanesiyle meseleyi önleyemez. O bölgelerde ciddi bir şey varsa gerekirse olağanüstü hal uygulayacaktır. Gerekirse belli yerlerde TSK'yı kullanmak istiyorsa o bölgelere sıkı yönetim getirecektir. Sıkıyönetim getirmeden, olağanüstü hal getirmeden TSK'yı bu şekilde kullanmak yanlıştır. Normal zamanda hükümet bu tedbirleri alacaktır. Bu meseleleri bilenler vardır. Bilemeyenler gider, bilenler gelir ve bu mesele biter."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARAYALÇIN'DAN GÖKÇEK'E CEVAP

AKP'Lİ ŞARAPÇI BAŞKANA MEYHANE YASAĞI

"ABD, APO'YU TESLİM ETTİ, ÇÜNKÜ..."
»  KOMUTAN'DA O HELİKOPTERDEYDİ!
»  ULUSLARARASI REZALET Mİ? YOKSA?
»  ERBAKAN'DAN DSP'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK İDDİA!
»  AYDIN DOĞAN'DAN 'SUÇ DUYURUSU'NA SAVUNMA
»  AKP'DE HÜSEYİN ÜZMEZ'İ KURTARMA GİRİŞİMİ
»  YARGITAY, DEVLETE VE ADALETE HAKARETİ KÜFÜR SAYDI
»  CHP’DEN DİŞLİ VE ÖNDEŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ERDOĞAN'DAN BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARINA DESTEK
»  GAZETECİ ÖRGÜTLERİNDEN GENELKURMAY’A TEPKİ
»  RTÜK'TE “UKRAYNALI KADIN” POLEMİĞİ
»  "GAZETE'YE F-16'LARI MI GÖNDERECEKSİNİZ"
»  GENELKURMAY, ELEMAN ALACAK
»  ANAVATAN DA “EMANETÇİ” DÖNEMİ
»  ASKERİ SAVCI: "BELGELERİ GETİRİN, YOKSA GELİR ALIRIZ"
»  ERUYGUR, ARTIK YÜRÜYÜP, ÇAY İÇEBİLİYOR
»  FLAŞ.. HAKKARİ'DE KALLEŞ TUZAK, 5 ASKER ŞEHİT OLDU
»  O TARAF'IN AKTÜTÜN DEDİĞİ YER IRAK ÇIKTI
»  BAKAN'DAN ASKERE AÇIK SİTEM
»  AKTÜTÜN ANKETİNDE ŞOK SONUÇ
»  YANDAŞ MEDYA'YA GÖRE AKP YÜKSEK AMA AKP'NİN OYLARI DİP YAPTI
»  FENERCİ RTÜK ZAHİT'E MAHKEME TOKATI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.