Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4296
EURO
38,2752
IMKB
9.911,000
ALTIN
3.387,660
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE TARİHİ BULUŞMA
MECLİS TE TARİHİ BULUŞMA
 
CHP'nin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin okunması çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yarın olağanüstü toplanacak
 
18.3.2014 - 16:35

CHP'nin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin okunması çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yarın olağanüstü toplanacak.  TBMM yerel seçimler nedeniyle tatile girmişti.

Söz konusu fezlekeler 28 Şubat'ta Meclis'e gelmiş ancak yerel seçimler nedeniyle tatile girildiği için TBMM Genel Kurulu'nda okunamamıştı. İç Tüzük'e göre, fezlekelerin Meclis'e ulaşmalarının ardından ilk Genel Kurul'da okunması gerekiyor.

Genel Kurul'un yarınki oturumunu AKP'li TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetecek. Birleşim açıldıktan sonra Genel Kurul için toplantı yeter sayısı olan 184 milletvekilinin salonda olup olmadığı aranacak.

CHP, "Meclis'e intikal etmiş olan bakanlar ile ilgili fezlekelerin okunarak Genel Kurul'un bilgisine sunulması" amacıyla olağanüstü toplantı çağrısı yapmış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Meclis Genel Kurulu'nu yarın saat 1500'te toplantıya çağırmıştı. MHP, BDP ve HDP toplantı yeter sayısı için CHP'ye destek vereceğini açıklamıştı.

Halen TBMM'de CHP'nin 134, MHP'nin 52, BDP'nin 26, HDP'nin 4 ve bağımsız olarak da 14 milletvekili bulunuyor.

Toplantı yeter sayısının bulunması durumunda görüşmelere geçilerek, ilk olarak CHP'nin olağanüstü çağrı istemi, daha sonra ise TBMM Başkanı Çiçek'in çağrı yazısı okunacak.

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, AB eski Bakanı Egemen Bağış ile  İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında hazırlanan fezlekelerin geldiği ve Genel Kurul'un bilgisine sunulduğu da görüşmenin başında ifade edilerek, ön görüşmeye geçilmesi bekleniyor.

Bakanlar hakkındaki dosyaların milletvekillerinin tümünün bilgisine sunulup sunulmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

CHP, soruşturma komisyonu kurulması sürecinde vekillerin konuyu bilerek oy kullanmaları için dosyaların bütün milletvekillerine açılmasını talep ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, fezlekelerin okunarak TBMM bilgisine sunulmasını ve fezlekelerin ekindeki dosyalarla birlikte vekillerin incelemesine açılmasını talep ettiklerini belirtti

http://www.ekonomiekibi.com/haber/detay/11735/mecliste_tarihi_bulusma



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MUĞLA'DA TEKNE FACİASI!

AKP,BU FOTOĞRAĞRAFI NASIL AÇIKLAMIŞTI?

HÜKÜMETTEN FLAŞ ÖCALAN KARARI AÇIKLAMASI
»  MANSUR YAVAŞ AFİŞ KORSANLARINI YAKALATTI
»  BDP'DEN KCK'YA SERT YANIT!
»  SOW'U DUYGULANDIRAN SÖZLER!
»  BENZİN'DE 2, MOTORİN'DE 5 KURUŞ İNDİRİM!
»  BİZDE VE DÜNYADA MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI!
»  ÖCALAN'A ŞARTLI TAHLİYENİN ÖNÜ AÇILDI
»  GÜLEN: 'EGER BİZ PARALEL DEVLETSEK...'
»  AMBULANS HELİKOPTERLE SEÇİM ÇALIŞMASI!
»  BUGÜN ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN DOĞUM GÜNÜ!
»  CİZRE'DE NEVRUZ KUTLAMASI KANA BULANDI
»  ''BU YAŞIMDA YAŞAMAKTAN UTANIR OLDUM''
»  ARINÇ'IN AKRABASI AKP'DEN CHP'YE GEÇTİ
»  AKP'NİN FEZLEKE UYANIKLIĞI!
»  ŞEHİT POLİSİN AİLESİNE TAZİYE
»  TOPBAŞ VE SARIGÜL TWEETTER'DE KAPIŞTI!
»  PKK'DAN DAĞDA EVLİLİĞE ONAY!
»  "TARAFSIZ MEDYAYA HERKESİN İHTİYACI VAR"
»  KILIÇDAROĞLU:YANDAŞ YOK,VATANDAŞ VAR!
»  BBP'DEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMA!
»  ANKARA,,İZMİR VE MANİSA'DA SON DURUM NE?
»  AK PARTİLİ VEKİLLERE “19 MART” ÇAĞRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.