Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9775
EURO
37,2062
IMKB
9.774,000
ALTIN
3.254,430
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMUR'A TATİL LÜKS!
MEMUR A TATİL LÜKS!
 
Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı "tatil" araştırması, Türkiye'de çalışan memurların, İngiltere'de görev yapan bir memurla Fethiye'deki 4 yıldızlı bir otelde aynı şartlarda, ailesiyle birlikte tatil yapabilmesi için 4 kat daha fazla çalışması gerektiğini ortaya koydu.
 
10.7.2005 - 10:20
Türkiye Kamu-Sen "Araştırma Geliştirme Merkezi", Türkiye'de yaşayan devlet memurlarına yönelik bir tatil araştırması yaptı. Kamu-Sen tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, son yıllarda tatil harcamalarının yükselmesi ve reel ücretlerde yaşanan düşüşün etkisiyle, Türkiye'de çalışan vatandaşların herhangi bir tatil yöresine gidip, tatil yapma imkanı bulamadığı belirtildi.
 
Yabancı turistlerin ise bu tatil yörelerinde hiçbir ekonomik sıkıntı çekmeden rahatlıkla tatil yapabildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Ülkemize yurtdışından gelen polis, hemşire, öğretmen gibi kamu görevi yapan turistler tatil yapabilirken, ülkemizde görev yapan memurlar ileride bir gün ekonomik sıkıntı çekmeden tatil yapabilmenin hayaliyle avunuyor" denildi.
 
Araştırmaya göre, 3 kişilik bir İngiliz ailesinin Ölüdeniz'de 4 yıldızlı bir otelde, 7 gün her şey dahil konaklama ve ulaşım ücreti bin 899 Euro tutuyor. Aynı otelde Türkiye'de yaşayan 3 kişilik bir memur ailesinin her şey dahil konaklama ve ulaşım ücreti ise bin 365 Euro tutuyor. Ancak Türk ailesiyle İngiliz ailenin geliri arasında 6-7 kat fark bulunuyor.
 
Buna göre, Türkiye'ye tatil yapmak için gelin bir hemşire ve ailesi 7 günlük tatil için 24 günlük kazancını öderken, Türkiye'de hemşire olarak görev yapan bir memur aynı oteldeki tatil için 100 günlük kazancını ödüyor. Aynı şekilde İngiltere'de görev yapan bir polis memuru 20 günlük kazancıyal Türkiye'de tatil yapabilirken, bir İngiliz öğretmenin Türkiye'de ailesiyle birlikte tatil yapmak için 19 gün çalışması gerekiyor. Türk polisi aynı tatil için 71 gün, öğretmen ise 88 gün çalışmak zorunda kalıyor.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


7 ÇOCUKLU İMAM ŞEYTANA UYDU KADIN KAÇIRDI

YOLA DÖŞENEN MAYIN FACİASINI JANDARMA ÖNLEDİ

NAZAR'DAN KORKULUR MU?
»  KİM, NASIL BİRA İÇİYOR?
»  TÜRKLÜĞE KARŞI YAZISINDA HAKERET EDEN ERMENİ YAZARA BU PAHALIYA MALOLDU
»  ECEVİT, MAVİ GÖMLEĞİN HİKAYESİNİ ANLATTI
»  SAĞLIK BAKANLIĞI 1086 PERSONEL ALACAK
»  ERDOĞAN'LARIN BAŞI AÇIK GELİNİ
»  "VALLAHİ UZAYLI GÖRDÜK!"..
»  TELEVİZYON EVLİLİĞİ ÇABUK BİTTİ
»  İŞ KUR KAPISINDA 890 BİN KİŞİ VAR!
»  YATAKTA SAVAŞ!!
»  GURBETÇİ'NİN SOFYA KABUSU
»  NEVŞEHİR'DE ''UFO'' PANİĞİ...
»  İSPANYA'DA EŞCİNSEL İLE EVLENEN TÜRK'E VATANDAŞLIK HAKKI!!
»  "BİRA YERİNE AYRAN ÜRETİN"!!
»  İSTANBUL'DA TRAVESTİLERE KARŞI ÖZEL TİM!
»  İSTANBUL'DA TAKSİLERE HAVA YASTIĞI VE KLİMA ZORUNLULUĞU
»  ANNE VİTRİNE BAKARKEN BEBEK ARABADAN DÜŞÜP ÖLDÜ!!
»  HAYATLARINDA İLK KEZ YÜRÜYEN MERDİVEN GÖRÜNCE ŞAŞIRDILAR
»  ADRESİNİ BİLDİRMEYENE 250 YTL CEZA!!
»  KAMU PERSONELİ'NİN FAVORİSİ ANKARA
»   İSHAL PANİĞİ...
»  THY'DE UZLAŞMA YOK... GREV KAPIYA DAYANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.