Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4556
EURO
38,2831
IMKB
9.573,000
ALTIN
3.416,020
 
Hava Durumu ANKARA
-3 / 5 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MERKEZ BANKASI ESKİ BAŞKANI'NDAN MÜTHİŞ İDDİA
MERKEZ BANKASI ESKİ BAŞKANI NDAN MÜTHİŞ İDDİA
 
Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin görevden ayrılması üzerine istifa eden başkan yardımcılarının ardından bazı genel müdürlerin de istifaya hazırlandığı öğrenildi.
 
24.3.2006 - 09:00
Merkez Bankası'ndaki üst düzey istifaların hükümeti yıpratma amacı taşıdığına ilişkin yorumlar yapılıyor. Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, "Bu 'ortak hareket'in nedeni, hükümeti sıkıştırmak ve karar alamaz noktaya getirmek mi" sorusunu sorarak istifaların amacıyla ilgili tereddütleri gündeme getirdi. Eski Başkan Serdengeçti'nin görev süresinin uzatılmamasına tepki gösteren Serdengeçti yanlısı ekibin hükümeti yıpratmak için toplu istifaya hazırlandığı öğrenildi. Başkan Serdengeçti'nin görevinden ayrılmasının ardından başkan yardımcılarının da istifa etmesi şaşkınlık yaratmıştı. Ancak, bu istifaların genel müdür ve yardımcıları seviyesinde süreceği öğrenildi.

"BAŞKAN GİDİNCE YARDIMCILARI DA GİTMEZ"

Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, dün Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazısında Serdengeçti'nin ardından yaşanan istifalara dikkat çekti. Törüner, "Başkan'ın ayrılmasıyla beraber diğer bütün başkan yardımcıları da neden istifalarını verdiler. Kurumsal kimliğin devamı bakımından, başkan yardımcıları başkanın ayrılması sırasında bankadan ayrılmazlar. Başkan ve yardımcılarının hepsinin birden bankadan ayrılmaları banka tarihinde ilk kez görülüyor. Bu 'ortak hareket'in nedeni, hükümeti sıkıştırmak ve karar alamaz noktaya getirmek mi?" dedi.

Merkez Bankası'nın eski başkanlarından Yaman Törüner, Merkez Bankası İdare Merkezi'nin son iki başkan döneminde bankanın Teftiş Kurulu tarafından teftiş edilmediğine de dikkat çektiği köşe yazısında şunları yazdı:

SON İKİ BAŞKAN DENETLENMEDİ

"Banka meclisinin ve hükümetin Teftiş Kurulu kökenli birisini vekaleten de olsa başkan yardımcılığına ataması neden hoş karşılanmadı? Üstelik bu arkadaşın eşi de kapalı değil. Yoksa, Erdem Başçı'nın son iki dönemin işlemlerini teftiş ettireceğinden mi korkuluyor" diye sordu. Serdengeçti'nin ayrılmasının ardından boşalan Başkan yardımcılıklarından birine Teftiş Kurulu kökenli olan Necati Şahin vekaleten atanmıştı.

ZİYARETE GİDEN ESKİ BAŞKAN KİM?

Törüner'in yazısında, bir türlü Merkez Bankası'ndan kopamayan eski başkanlardan birinin, Serdengeçti'nin süresi bitmeden birkaç gün önce, Merkez Bankası binasına gelerek Serdengeçti ile görüştüğünü belirterek, "Eski başkanların bankaya gelmesi olağan değildir. Bu görüşmenin amacı neydi?" diye sordu.

Merkez Bankası ile kim oynuyor?

İşte Yaman Törüner'in 23 Mart'ta Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde yer alan yazısının Merkez Bankası'ndaki gelişmelerle ilgili can alıcı bölümü:

"...Erdem Başçı Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanırken de eşi türbanlıydı. Merkez Bankası'nda başkan yardımcılarından birinin başkan olarak atanması normaldir. Peki neden, Başçı başkan yardımcılığına atanırken kimse ses çıkarmadı da, şimdi herkes ayaklandı? Ya da, Başçı dışında da olsa, eşi türbanlı olan bir başkanın atanmasına karşı çıkıyor?"

"...Bir türlü Merkez Bankası'ndan kopamayan eski başkanlardan biri, Serdengeçti'nin süresi bitmeden birkaç gün önce, Merkez Bankası'na gelerek Serdengeçti'yle görüştü. Eski başkanların bankaya gelmesi olağan değildir. Bu görüşmenin amacı neydi?"

"...Başkan'ın ayrılmasıyla beraber diğer bütün başkan yardımcıları da neden istifalarını verdiler? Kurumsal kimliğin devamı bakımından, başkan yardımcıları Başkan'ın ayrılması sırasında bankadan ayrılmazlar. Başkan ve yardımcıların hepsinin birden bankadan ayrılmaları banka tarihinde ilk kez görülüyor. Bu "ortak hareket"in nedeni, hükümeti sıkıştırmak ve karar alamaz noktaya getirmek mi?"

"...Merkez Bankası İdare Merkezi son iki başkan döneminde, bankanın Teftiş Kurulu tarafından teftiş edilmedi. Bank Meclisi'nin ve hükümetin Teftiş Kurulu kökenli birisini vekâleten de olsa başkan yardımcılığına ataması neden hoş karşılanmadı? Üstelik, bu arkadaşın eşi de kapalı değil. Yoksa, Erdem Başçı'nın son iki dönemin işlemlerini teftiş ettireceğinden mi korkuluyor?"




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KISA VADELİ FAİZDE DEĞİŞİKLİK YOK

KISA VADELİ FAİZ'DE DEĞİŞİKLİK YOK

PATRONLAR GARİBAN ÇIKTI!
»  ONUR AİR'DEN 9 MİLYON'A UÇAK BİLETİ!
»  EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞİYOR
»  IMF'DEN MEMURA EK ÖDEME TEPKİSİ
»  ZAM ALAMAYAN MEMURA DA ZAM GELİYOR
»  EMEKLİLİK YASASI SİL BAŞTAN GELİYOR
»  ''TEKSTİLDE YAŞANAN SORUNLAR MGK'DA ELE ALINMALI"
»  ''HER YIL BÜYÜDÜKÇE BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE VAR''-
»  MEMUR, BİRİKMİŞ ALACAĞINI PEŞİN İSTİYOR
»  TÜZMEN: ''TÜRKİYE, İHRACATTA ALTIN YILINI YAŞADI''
»  SSK, 46 BİN KİŞİYE 'YERSİZ' ÖDEME YAPMIŞ
»  MEMURUN GÖZÜ AYDIN
»  UCUZ UÇAK BİLETİ İFLAS GETİRDİ!
»  İKİNCİ EL'DE FUL AKSESUSAR ARABA MAKBUL
»  MEMURA 40 ARTI 40 YTL NİHAYET MECLİS'TEN GEÇTİ
»  KESK:"EK ÖDEME EMEKLİLERE DE YANSILITSIN"
»  PATRONLARDAN MERKEZ BANKASI İÇİN KRİTİK SORU
»  MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI KAYIKÇI KAVGASI GİBİ
»  SERDENGEÇTİ'YE DUDAK UÇUKLATAN EMEKLİ İKRAMİYESİ
»  KRİZİ ATLATAN TAVUKÇU ZAM YAPTI!
»  KREDİ KARTLARI ESNAFI DA BİTİRDİ!
»  "KONUTTA BANKER FACİASI OLABİLİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.