Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2268
EURO
37,9143
IMKB
9.228,000
ALTIN
2.921,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MOSSAD'IN GÖNDERDİĞİ 17 MİLYAR DOLARI KİMLER ALDI?
MOSSAD IN GÖNDERDİĞİ 17 MİLYAR DOLARI KİMLER ALDI?
 
Ergenekon dosyasında, işadamı Malki’ye ait olduğu iddia edilen borç listesine göre, MOSSAD’dan gelen 17 milyar dolar önemli isimlere verildi.
 
3.8.2008 - 20:05
 Belgede Evcil’in Malki’den 1.3 milyar dolar aldığı yazılı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le ilgili olarak yapılan aramalarda ele geçirilen bir belge, Malki cinayetine dair yeni soru işaretleri yarattı. Belgede, 28 Kasım 1995’te Bursa’da öldürülen ve tefeci olarak bilinen işadamı Nesim Malki’nin borçlularının yazılı olduğu bir liste mevcut.

EN FAZLA PARAYI EVCİL ÇEKTİ

Listenin en altında, özel notlar arasında Alaattin Çakıcı’nın da adının geçtiği belirtildi. Listenin sonunda ise, “MOSSAD kanalı ile 17 milyar dolar Türkiye’ye giriş yapmış. Bunun 9.7 milyar doları Nesim Malki eli ile Türkiye’de piyasaya satılmış (Tefecilik). 7.3 milyar doların 5 milyar doları diğer Musevi vatandaşlar eliyle satılmış. 2.3 milyar doları MOSSAD’a yakın vatandaşlar eliyle satılmış” denildi. Türkiye’nin en büyük işadamlarının ve önde gelen kurumlarının da bulunduğu listenin başlangıcında, “Listede yer alanların şimdiki durumları. Sağ mı, ölü mü, firari mi, tutuklu mu, hükümlü mü, yargılanıyor mu, soruşturma mı geçiriyor? Bunu çıkaralım” ifadesi yer alıyor. 43 kişilik borçlu listesinin 9’uncu sırasında yer alan isimse Erol Evcil. Evcil 1.3 milyar dolarla Malki’den en fazla borç alan isim. (2. CD - 165.KLASÖR)441 klasörden oluşan ve 3 DVD’ye kaydedilen eklerde yer alan belge ve iddialar bununla sınırlı değil. İşte 250 bini aşkın sayfada toplanan belgelerden çarpıcı başlıklar:

GİZLİ LİDERLİK VE HÜCRELER

Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan yargılanan Kuvayi Milliye Derneği’nin Balıkesir Şube Başkanı Tuğrul Derme’nin bilgisayarından çıkan kayıtlarda, Balıkesir’de bazı gençleri eğittiğine yönelik notlar bulunuyor ve kritik görevlerde rol almak istediğini söylüyor. Derme, Kuvayi Milliye’ye yazdığı ilk mektupta, “Hareketin Balıkesir kanadını tamamen gizli bir şekilde aktif olarak yürütmek istiyorum. Gizli liderliğimde gençleri toplayabilecek bir hücre yani bir toplantı odasına da sahibiz” diyor. Derme’nin bilgisayarından 2023 Plaftormu’nun amaçları, Genç Türk Atılımı, Gençleri Yönlendirme Projesi, Haber Alma Teşkilatı İstihbarat Ajanları oluşturmaya yönelik belgeler de çıktı. Belgelerde gençleri milisleştirmek için 5 yol öneriliyor. İşte o 5 yol: Kurtlar Vadisi etkisi yaratma - Ülke elden gidiyor psikolojisi yaratma - Kurtuluş Savaşı Referansı - Midesi ile düşünen toplum - Güçbirliği oluşturma.

SİLAHLI GENÇTÜRK ATILIMI (GTA)

GTA Nedir? başlığı altında, “GTA Genç Türk Atılımıdır. Gizli hücrelerinin adlarına Hanlık denilir. Hanlıklarda TSK’nın erişemediği sivil gençlik kontrol altına alınır. HATİA’nın açılımı ise, Haber Alma Teşkilatı İstihbarat Ajanlarıdır. Adından da anlaşılacağı gibi genç profesyonel istihbarat ajanları yetiştirir. HATİA ajanlarına genel olarak dil kursu verilir ve özellikle İngilizce için Malta’ya gönderilir. Genç Türk Atılımı üyeleri özel, şifreli GTA Alfabesi’ni, şifreli kelimeler ve cümleleri iyi derecede bilmek zorundadır. KSK yani Kolluk Silahsız Kuvvetleri acil durumlar dışında silah kullanmaz ancak her KSK silah eğitimi alır” deniliyor. GTA’nın yemin ve sloganı ise, şöyle: “İstersem dağı un, demiri yün, geceyi gün ederim. Severim dikeni gül, nefreti kül, yüreği yol ederim. Ama gidersem dağları deler, siler giderim. Bundan sonra da Türkiye için geceyi sabah ederim ve kalbimle arz ederim.”

ÇATLI’NIN ÖLECEĞİ FALDA ÇIKMIŞ

SAMİ Hoştan’ın Habib isimli bir şahıs ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, “Çatlı’nın öleceğini bilen kadın” diye birinden bahsettiği soruluyor. Yapılan görüşme ile ilgili Hoştan, “1996 yılında Abdullah Çatlı beni Kumkapı’ya yemek yemeye çağırdı. Ben yanına gittiğimde masada Çatlı, Ayhan Çarkın ve hatırlamadığım bir kişi daha vardı. Ayrıca masada bir sarı saçlı bir bayan vardı. Bu bayan yemek yedikten sonra fal baktı. Baktığı falda Abdullah Çatlı’ya “Bu yıl sonuna kadar büyük bir kaza geçireceksin. Bu kazadan kurtulursan sana bir şey olmaz” dedi. Bana da hasta olacağımı söylemişti. Zaten şu an antroid kanseriyim. Tedavi görüyorum. Bu yüzden o zaman fal bakan kadını bulmak için yaptığımız bir görüşmeydi” şeklinde cevap veriyor. (1. CD - 89. KLASÖR)

KÜÇÜK’ÜN CEBİNDEN ÇIKANLAR

VELİ Küçük’ün Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan üst araması da Ergenekon iddianamesinin ek dosyalarına girdi. Veli Küçük’ün üst aramasında üzerinden çıkan paralar da dikkat çekici. Amerikan Doları, euro ve YTL’nin yanı sıra Küçük’ün üzerinden Türki Cumhuriyetler’de kullanılan paralar da çıktı. Küçük’ün gözaltına alındığı zaman üzerinde 325 YTL, 150 Amerikan Doları, 65 euro, Azerbaycan parası 5 manat ile Kazakistan parası 11 bin 500 tengre bulunduğu kayıtlara geçti.




Erol Evcil’e azmettirmekten ömür boyu hapis

İŞADAMI Nesim Malki’nin aracı, 28 Kasım 1995’te Bursa-Yalova karayolunda kırmızı ışıkta silahlı saldırıya uğramıştı. Olay yerinde yaşamını yitiren Malki, faizle para vermesiyle tanınıyordu. Musevi asıllı işadamı cinayetinin zanlısı Oğuz Işıklı 11 yıl sonra teslim olmuştu. Azmettirici olarak yargılanan işadamı Erol Evcil, ömür boyu hapis cezasına mahkum olmuştu. Yargıtay’ın bozma kararının ardından dava Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Tetikçi olduğu iddia edilen Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi de ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından tekrar açılan dava halen sürüyor.

AKŞAM


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'IN YAŞ TUTUMU NEDEN DEĞİŞTİ

İLHAN SELÇUK'UN SAĞLIK RAPORU BİLE DELİLLER ARASINDA

AKP'DE ERGENEKON SESSİZLİĞİ
»  O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ
»  YAŞ'TA 3'CÜ GÜN ÇALIŞMALARIDA TAMAMLANDI
»  BAKAN'A GÖRE YANAN ALAN 4 BİN HEKTAR
»  KAZAN: ÜÇ SAVCI'YA DA TAZMİNAT DAVASI AÇIN
»  NE TANIKTILAR,NE SANIK ERGENEKON ONLARI AFİŞE ETTİ
»  GLADYATÖRLER JİGALOLUK DA YAPIYORMUŞ
»  CANİ İNSAN KAÇAKÇISI "VİSKİCİY"Dİ
»  POLİS'İN SİLAHINA EL KONULAMAYACAK
»  GİZLİ ÇUKURAMBAR BULUŞMASINDAKİ SIR KİŞİ KİM?
»  PKK'YA GÖNÜLLÜ YARDIM EDEN ÜNLÜLER
»  "AKP DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERMELİ"
»  KÜRT İŞADAMI CİNAYETLERİNİN SIRRI
»  "BAŞBUĞ, HÜKÜMETE TESİR ETMEDE DAHA ETKİN OLACAK"
»  MELİH GÖKÇEK, YASA İLE HACİZ'DEN KURTULDU
»  TSK, ÖYLE BİR UYARDI Kİ!
»  YILMAZ'A SUİKAST DÜZENLENECEKTİ
»  "PATLATIP SEYRETTİM"
»  
»  "MERKEZ PARTİSİ KURACAĞIZ"
»  GÜNGÖREN BOMBACILARI KANDİL EĞİTİMLİ
»  ANJİYO İLE GELEN YAKINLAŞMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.