Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MUMCU CİNAYETİNİ MİT BİLİYORDU..!
MUMCU CİNAYETİNİ MİT BİLİYORDU..!
 
Usta Gazeteci Behiç Kılıç, bakın devletin Uğur Mumcu'nun öldürüleceğini nasıl bildiğini on yıl önce yazmıştı.İşte o yazı:
 
24.1.2008 - 10:35
ÖLÜMÜNDEN dört yıl sonra, 1997’nin Ocak ayı sonlarında değerli yazar Uğur Mumcu ile ilgili yazdığım yazıları hatırlatmayı sürdürüyorum...
Bu yazılarda rahmetli Mumcu’nun öldürülmesi ile ilgili bazı konular bulunuyor... İşte 25 Ocak 1997 tarihli yazım..
“Uğur Mumcu’yu kimler, neden öldürttüler?...
Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz dönemde faili meçhul siyasi cinayetleri bir komisyon kurarak araştırmıştı. Komisyonun CHP’li üyesi Mustafa Yılmaz’ın Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklamaları vardır. Mustafa Yılmaz aynen söyle söylüyor... “MİT İstihbarat Daire Başkanı bize verdiği bilgide, Uğur Mumcu’nun öldürüleceğini önceden öğrendiklerini ve durumu içişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdiklerini söyledi. Dehşete düşüp niçin önlem almadıklarını sordum. Biz uyardık ve devreden çıktık. işimiz orada bitti dedi”.
Bu kadar Basit midir!?.
Ülkenin en önemli yazarının öldürüleceği tespit ediliyor ama işte o kadar!.. Mumcu’nun ailesi ısrarla cinayette devlet içerisine yuvalanmış bazı karanlık elleri işaret ediyor... Daha da ilerisi, bu karanlık ellerin bir takım Batılı gizli servislere bağlantılarına ilişkin güçlü belirtiler de vardır... Uğur Mumcu son günlerinde yoğun biçimde devletin içerisinde yuvalanmış ihanet şebekeleri mafya ve bölücü çetenin işbirliğini belgelemeye çalışıyordu. Bu çalışmalarında hem yerli hem de yabancı bazı gizli servis mensuplarının ve de siyasilerle bu siyasilerin kullandıkları gazetecilerin izlerini tespit etmeye başlamıştır. Mumcu’nun yakın arkadaşı, gazeteci Emin Çölaşan “Uğur’un bana ölümünden önce sürekli anlattıklarından bildiğim üç şey var. Birincisi Abdullah Öcalan’la MİT’in çok eski yıllara dayanan ilişkisini araştırıyordu. İkincisi; PKK ile uyuşturucu kaçakçılığının ilişkisini kanıtlayacağını söylüyordu... Üçüncüsü; Hemen kitap yapacağı bir araştırma, PKK’yı zor durumda bırakacaktı” diyor...
Sadece PKK?yı mı?..
Eğer bu kitap tamamlansaydı hem yerli çeteler, hemde yabancı gizli servislerin bölgedeki elleri perişan olacaklardı. Kitap, uyuşturucu kaçakçılığı, ABD’nin bölgedeki hesapları çekiç güç ve gizli servisler bağlantılı karanlık ilişkileri tek tek belgeleyecekti. Uğur Mumcu Apo’nun istihbarat birimleri ile ilişkilerini yazmaya başladığı sırada öldürüldü. Kimler Öldürdü?.. Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden yaklaşık bir ay sonra devrin Başbakanı Süleyman Demirel, faili meçhul cinayetle ilgili olarak şunları söyledi: “Devletin bir takım zaafları olduğunu bende biliyorum. Bizim iddiamız devlet ak süte batırılmış kaşık değildir. Aksine bir takım sıkıntılar var devlette... Onları gidermeye çalışıyoruz...”
Sayın Demirel “Sıkıntıları olan devletin” başıdır şimdi...
Sıkıntılar devam ediyor. Uğur Mumcu son kitabının yazabildiği bölümünde Apo’nun devletle ilişkilerini anlatıyor. Anladığımız kadarıyla o dönemde Apo sıkıyönetim savcılarının emrinde, Siyasal Bilimler Fakültesi’nde muhbir eleman olarak görevlidir. Mumcu’nun belirlemelerine göre Apo’nun ilginç bir evrimi vardır. Ankara’da lise çağlarında hiç kaçırmadan namazı kılan, Komünizmle Mücadele Derneği’nin konferanslarını takip eden bir Apo... Ardından üniversitede sol kolu havada “Bağımsız Türkiye” diye slogan atan bildiriler dağıtan Apo... Ve bu bildiriler yüzünden göz altına alınan ama sıkıyönetim savcılarının “Elemanımızdır” müdahaleleri ile polisin elinden kurtarılan Apo...
Abdullah Öcalan daha sonra Kesire Yıldırım ile evleniyor... Mumcu, Kesire Öcalan’ın babasının Kürt isyanını bastıran devlet gücünün önemli bir adamı olduğuna değiniyor... Apo’nun muhbirliğinden, devlete silah sıkan bir örgütün başına oturmasına giden yolda nerelerden geçtiği, kimlerin omuz vermesi ile yükseldiği ve kürt devleti kurulması için kimlerin devrede olduğu hep öğrenilecekti. Şayet Uğur Mumcu yaşasaydı... Bu kitapta Özal için de ilginç pasajlar olacaktı!..”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ÇALIŞAN KADIN ALTATIR" DİYEN İMAMA 3 AYRI CEZA

ECEVİT'İN 12 EYLÜL'DEKİ BAŞÖRTÜSÜ UYARISI

"SİZİ KİM YIKTI HOCAM BİLİYORMUSUNUZ"
»  SUİKAST İÇİN 2 MİLYON YTL
»  MEMURA SEVİNDİRİCİ HABER..
»  YUNAN BAŞBAKAN'IN GELİŞ NEDENİ "RUHBAN OKULU"
»  MHP'Lİ VEKİLİN 'KURTLAR VADİSİ' HAYALİ
»  PAŞA'YA JET BOŞAMA
»  KAFA KARIŞTIRAN OPERASYON
»  49 YIL SONRA ANKARA'DA TARİHİ FOTOĞRAF
»  KURU SIKI SİLAH REKLAMINA SON
»  AKP'NİN TÜRBAN PAKETİ MHP'Yİ KIZDIRDI
»  899 BELEDİYE İÇİN KAPATMA TALİMATI
»  MECLİS'TE KURU SIKI ŞOV
»  "BÜTÜN SUÇ TÜRLERİ ÇETE İLE İRTİBATLI HALE GELDİ"
»  CEZA KANUNU'NDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK MECLİS'TEN GEÇTİ
»  BAŞÖRTÜSÜ PAKETİ MHP'YE VERİLDİ
»  SUR BELEDİYE BAŞKANI DANIŞTAY'I AİHM'E GÖTÜRDÜ
»  UNAKITAN'IN BÜROKRAT DEĞİŞTİRME TAKTİĞİ
»  'KURTLAR VADİSİ'NDEKİLERİ GERÇEKTEN YAPABİLSEK'
»  ERDOĞAN BÜYÜK GÖZ ALTILARI YORUMLADI
»  BAYKAL, GENEL MERKEZ'DE AŞURE DAĞITTI
»  ERDOĞAN:TÜRBAN İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK..
»  VELİ KÜÇÜK İLK KEZ SORGULANIYOR..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.