Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2706
EURO
37,4181
IMKB
8.699,000
ALTIN
2.919,410
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MURAT KURNAZ, GUANTANAMO'DAKİ TACİZİ ANLATTI
MURAT KURNAZ, GUANTANAMO DAKİ TACİZİ ANLATTI
 
1 Aralık 2001 günü Tebliğciler'in merkezinde yakın arkadaş olduğu Muhammed ile Peşaver'den Almanya'ya dönmek üzere yola çıktı. Üzerinde siyah parlak Hugo Boss paltosuyla çevresindekilerden farklı bir görüntüsü vardı.
 
13.10.2007 - 09:10
Yakında piyasaya çıkacak olan "Hayatımın Beş Yılı" adlı kitapta anlattığına göre, bir kontrol noktasında polisler, evraklarını ve pasaportunu göstermesine rağmen Murat Kurnaz'ı otobüsten indirip bir binaya soktular. Amerikalılar için mi çalıştığını sordular. Sonra bir kamyonetle büyük bahçeler içindeki lüks villaya girdiklerinde Kurnaz şaşırdı.

Dört yıldızlı bir otel odasını andıran bir yerdi burası. "Pakistan'da hiçbir suç işlemedim, beni en fazla iki saat tutarlar" diye düşünürken Afganistan'da çıkan savaşı da hiç aklına getirmemişti. Uyuşturucu satıcısı, gazeteci değildi, Amerikalı ise hiç değildi. "Bunun beş yıl süreceğini bilmiyordum" diyor Murat Kurnaz kitabında. Buradan 50 kişilik bir hapishaneye götürdüler, bir gün sonra başka bir binaya.

Polisin biri elindeki çuvalı Kurnaz'ın kafasına geçirdi ve etraf onun için kararmıştı artık. Yine saatlerce süren bir yolculuk... Kafasındaki çuvalı çıkardığında içinde tuvaletin olmadığı tuğla duvarlarla kaplı bir hücredeydi. Burada, geceyi gündüzden ayıramadığı, her gün yarım bardak kırmızı mercimek verdikleri günler geçirdi. Bir sonraki durağı ise Afganistan oldu.

ÇIRILÇIPLAK SOYDULAR

Sorgudan sorguya, hücreden hücreye yapılan yolculukların sonunda Murat Kurnaz, Afganistan Kandahar'daki Amerikan üssünde çatışmanın ortasında birbirlerine bağlanmış insanlarla birlikteydi. Tutuklu numarası 53'tü. Çırılçıplak ve zincirliydi. Üst üste konmuş dikenli tel bobinleriyle çevrili bir alana götürdüler onu. Amerikan askerlerinden biri tüfeğinin kabzasıyla başına vurdu, yere düştü. Bulunduğu bölmeye fırlatılan tulumu giymeye yeltendiğinde, silahlar üzerine doğrultuldu.

"Kıpırdama, otur" sesleriyle ertesi sabaha kadar çırılçıplak uyumak zorunda kaldı. O sabah karnı çok açtı ve tuvalete gitmek zorundaydı. Devriye gezen askerlerden birine 'Tuvalet' diye seslendi. 'Kes sesini, otur aşağı' uyarısıyla yine üzerine silah doğrultulmuştu.

Tellere doğru yürüdü, kendisine bağıran askeri görmezden gelip dışarı doğru çişini yaptı. Bir süre sonra tellerin üzerinden kendilerine mavi bir kova fırlatılmıştı. Oradaki 60 tutuklu için tuvalet o mavi kovaydı. Murat Kurnaz, "Kovaya işeyebilmek için genç yaşlı herkesin çırıl çıplak soyunmaları gerekiyordu" diyor. Afganistan Kandahar'daki ABD üssünde günler dayakla, pirinç pelte karışımı bir yemekle geçirdi.

Guantanamo'daki Delta Kampı'nda ise sorgu odasına girdiğinde Murat Kurnaz'ı üç kadın bekliyordu. Nöbetçiler yerdeki halkaya zincirleyip, kadınlarla baş başa bıraktılar. Kadınlardan biri üniformalıydı, diğer ikisi ise Murat Kurnaz'ın ifadesiyle, "Üzerlerinde neredeyse hiçbir şey yoktu. Sadece küçücük sutyen ve külot."

'SENİ DUŞTA SEYRETTİM'

Yaşadıklarını Kurnaz şöyle anlatıyor: "Gözlerimi yere diktim. Onları yarı çıplak görmek istemedim. O iki kadından biri arkama geçip elini gömleğimin altına soktu ve okşamaya başladı. Senden hoşlandım, diyordu, seninle baş başa bir şeyler yapmak istiyorum...

Ardından da, 'Seni duştayken de seyrettim.' Yalan söylediğini anladım. Beni çıplak görmesi imkansızdı, çünkü duşta şortumu hiç çıkarmadım. Vücudunu giderek daha kuvvetle bana dayadı, göğsümü okşadı, inlemeye başladı. Dayanılmaz bir şeydi. Bunu, dindar olduğumu bildikleri için yapıyorlardı. Tek istedikleri, beni aşağılamaktı. Ben ise 'Dur' diyordum. 'Yeter, bırak bunları.' Ama devam etti. Kafamla burnuna vurdum. Kapı sertçe açıldı ve bir IRF-Timi üzerime çullandı."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İTİRAFÇI PKK'LIDAN ALÇAK PUSU İTİRAFLARI

'DONUMU ÇIKARINCA SET BOŞALDI'

BÜYÜKANIT'IN DEDESİ İSRAİL'DE ÖLDÜ
»  SINIR ÖTESİNDEKİ MUHTEMEL HEDEFLER
»  YAZICIOĞLU'NDAN TARTIŞILACAK ÖNERİ
»  KENDİNİ YAKTI SONRA ZOR KURTULDU
»  BAKAN'DAN ŞEHİT ANNESİNE KÜRTÇE BAŞSAĞLIĞI
»  TEZKERE SALI GÜNÜ MECLİS'E GELİYOR
»  "BÖLÜCÜ TERÖR BİTİRİLECEKTİR"
»  "ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN AVUCUNU YALAR"
»  KIZ KAÇIRANA 20 BİN KİŞİ ÖNÜNDE KIRBAÇ
»  ERDOĞAN'DAN ABD'YE REST
»  DEVLET DESTEKLİ PKK TANITIMI
»  GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT, İSRAİL'E GİDİYOR
»  AKP'Lİ VEKİLLER TÖRENE GELDİ, KOMUTANLAR GİTTİ
»  BAYKAL'DAN 13 ASKERİN ŞEHİT EDİLDİĞİ BİRLİĞE ZİYARET
»  "YAKLAŞMA TOZ OLURSUN, GEÇME PİŞMAN OLURSUN
»  GÜL'ÜN SANATÇILARA VERECEĞİ RESEPSİYON ERTELENDİ
»  PKK TERÖRÜ, BAYRAM DİNLEMEDİ, 1 ASKER ŞEHİT, 2 YARALI
»  ERDOĞAN:"ABD BÜYÜKELÇİSİ GERİ ÇAĞRILMADI
»  " BAYRAMA MAALESEF BİR BAYRAM SEVİNCİYLE GİREMİYORUZ"
»  SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, REJİM YAPTI, 3 KİLO VERDİ
»  MİLLETVEKİLİNE YALAN BEYAN FEZLEKESİ
»  BAHÇELİ, NAMAZ SONRASI TÜRKEŞ'E GİTTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.