Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,2970
EURO
37,8607
IMKB
9.764,000
ALTIN
3.424,410
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 5 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Meğer Hurdaya ÖTV Teşviki Yokmuş!
Meğer Hurdaya ÖTV Teşviki Yokmuş!
 
Hurda araçlara ÖTV teşviki verileceği yönünde iddialar artınca 25 yaş üstü araçlarla ilgili talep patlaması yaşandı., AK Parti yönetimi hurda araca teşvik yönünde bir düzenlemenin olmadığını kaydetti.
 
16.2.2025 - 08:32

Hurda teşviki yasasının gündeme gelmesi ile 25 yaş üstü araçlara talep arttı. 1 ay öncesine kadar yüzüne bakılmayan araçların fiyatı ikiye katladı. Birkaç ay öncesine kadar 50 bin TL’ye alıcı bulmakta zorlanan araçlar, şu an 150 bin TL’den başlayarak 400 bin TL’ye kadar çıkan fiyatlarla satıldı.

Ancak AK Parti kaynakları ise şu anda böyle bir düzenlemenin gündemde olmadığını belirtti. Türkiye'den Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre parti yöneticileri “Hurda araca teşvik çıkacak diye piyasada spekülasyon yapılıyor. Bu spekülasyonları çıkaranalar da son dönemde Teşvik Kanunu çıkacak diye piyasadan çok sayıda hurda araç toplayanlar. Hurda araçlara teşvik verilmesi konusunda bize de çok sayıda talep geliyor. Ama şu anda da öyle bir şey yok. Bir Teşvik Yasası çıkarılması düşünülmüyor” dedi.

MHP TEKLİF VERMİŞTİ


MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir geçtiğimiz günlerde bu kanunda bir kanun teklifi vermişti. Teklifte, 25 yaş ve üstü araçların yenilenerek ekonomiye kazandırılması için, aracını hurdaya çıkaranlara bir defalığa mahsus olmak üzere ve Türkiye’de üretilmiş olmak kaydıyla, alacakları yeni araçlar için ÖTV’den muaf tutulması öngörülüyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Enflasyon Düzeltmesi'ne Erteleme

İhtiyaç Kredilerine Yeni Düzenleme

Kur Korumlı Mevduat Hesabı Tarih Oldu
»  Altın Sevgililer Günü'nde Coştu.
»  Dolar ve Euro Güne Hızlı Başladı
»  Emeklinin Gözü Bayram İkramiyesinde
»  Altında Rekorlar Durmuyor!
»  Devlet Sahte Emeklilerin Peşinde!
»  Altın Haftaya Yeni Rekorla Başladı
»  Şimşek Pahalılığın Sebebini Buldu!
»  Enflasyon Tahmini İlk Aydan Şaştı!
»  Altın Yeni Rekoruna Koşuyor!
»  TCMB Altın Alımında Dünya İkincisi
»  ABD'nin Ek Vergilerine Çin'den Misilleme
»   Irak'tan 'Petrol' Kararı
»  Trump'ın Geri Vitesi Altını Coşturdu
»  Tatil Maliyeti 3 Kat Daha Arttı
»  Küresel Piyasalar Karışık
»  TÜİK'e Göre Ocak Ayı Enflasyonu 5,03,
»  ENAG Ocak Enflasyon Verisini Açıkladı
»  Altında Balon Sönüyor!
»  İstanbul'da Enflasyon Yüzde 5,16 Arttı
»  Fitch'ten Türkiye Kararı
»  Açlık Sınırı Asgari Ücreti Solladı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.