TFF'den yapılan açıklama şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Hiddink'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Sayın Guus Hiddink'e görevde bulunduğu süre içindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü ve idari kadrosu ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir."
Oğuz Çetin de gitti
A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Guus Hiddink'in ayrılmasından sonra yardımcısı Oğuz Çetin'in de görevine son verildi.
Avcı ile prensipte anlaşma sağlandı
Guus Hiddink'in sözleşmesinin feshedilmesinden sonra takımın başına getirilmesi düşünülen ilk isim, Abdullah Avcı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Avcı ile Futbol Federasyonu'nun prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi.
İngiliz basını: "Hiddink Chelsea’ye dönebilir"
İngiliz basını, Türk Milli Takımı ile sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen teknik direktör Guus Hiddink’in
Chelsea’ye dönebileceğini yazdı.
Skysports’da yer alan haberde, Hollandalı teknik adamın, "Gelecekle ilgili henüz karar vermedim. Biraz dinleneceğim ve sonrasında neler olacağına bakacağız ancak İngiltere’de harika zaman geçirdim. Chelsea’de geçirdiğim zaman harikaydı ama bu yarın göreve başlamaya hazır olduğum anlamına gelmiyor. Düşünmek
için biraz zamana ihtiyacım var" sözlerine yer verildi.
Emekliliğe hazır olmadığını belirten Hiddink, "Bir takımla her gün ilgilenmek istiyorum ama şu anda kameralardan biraz uzak durmaya ihtiyacım var. Muhtemelen danışman gibi işin içinde olacağım" dedi.
İngiltere Premier League ekiplerinden Chelsea’de, geçen sezon sonunda İtalyan Carlo Ancelotti’nin kovulmasının ardından menajerliğe Hiddink’in getirilmesi gündeme gelmişti. Ancak Hollandalı teknik adamın Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle Londra ekibi, Portekizli Andre Villas-Boas ile anlaşmıştı.
2009 yılının Şubat-Mayıs ayları arasında Chelsea’yi çalıştıran Hiddink, Londra ekibiyle çıktığı 21 maçtan sadece birini kaybederken, Federasyon Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi.
Hiddink’ın Türkiye macerası kısa ve mutsuz bitti
Guus Hiddink’in Türkiye macerası kısa ve mutsuz sonla bitti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan’a elenerek, final biletinin kaçırılmasının ardından Hollandalı teknik adam ile yollarını resmen ayırdığını duyurdu.
A Milli Futbol Takımı, Hiddink yönetiminde 16 maça çıkarken, bunlardan 7’sini kazandı, 5’ini yitirdi, 4’ünde de berabere kaldı.
12’i resmi, 4’ü özel bu 16 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.
Resmi maçlardaki istatistikler kötü
Türk Milli Takımı, Hiddink dönemindeki 12 resmi maçın sadece 5’ini kazanabildi.
2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu ve play-off turunda Hiddink ile 12 resmi maça çıkan ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi alırken, 13 gol atıp, 14 gol yedi.
Grup lideri Almanya’ya her iki maçta da 3’er golle boyun eğen Hiddink yönetimindeki milliler, ikincilikteki rakipleri Belçika ve Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı. Milliler, grubun zayıf halkalarından Azerbaycan’a deplasmanda 1-0 yenildi, Kazakistan’ı ise İstanbul’da 90 6. dakikada gelen golle
yenebildi.
Türk Milli Takımı, play-off turunda ise İstanbul’da 3-0 yenildiği Hırvatistan ile Zagreb’de 0-0 berabere kalarak, final biletini rakibine kaptırdı.
Son 5 organizasyonun en kötüsü
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak play-off biletini alan A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi.
Grupta yaptığı 10 maçta 5 galibiyet alabilen ay-yıldızlı ekip, 3 maçta rakiplerine yenilirken, 2 maçta da eşitliği bozamadı. Rakip filelere toplam 13 gol gönderen milliler, kalesinde ise 11 gol gördü.
Türkiye, elemelerde son 5 organizasyon baz alındığında maç başına ortalama olarak en az puanı (maç başına 1.7 puan) toplarken, en çok yenilgiyi aldı, en az golü attı, en çok golü yedi.
Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde bundan önce en kötü performansını 1992’de İsveç’te düzenlenen finaller öncesi yaşamıştı. Türkiye; İngiltere, Serbest İrlanda ve Polonya’nın yer aldığı gruptaki 6 maçını da yitirmişti
(milliyet)