Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NİL DEMİRKAZIK'A 20 YIL İSTENDİ
NİL DEMİRKAZIK A  20 YIL İSTENDİ
 
Nil Hayal Demirkazık hakkında, "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.
 
27.11.2007 - 12:40
 Edinilen bilgiye göre, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Demirkazık hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
      Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından açılan davanın iddianamesinde, 8 Kasım 2007 tarihinde, Demokratik Toplum Partisi 2.Olağan Kongresi’ne katılan sanık Demirkazık’ın, ceketinin yakasına sözde "Kürdistan" bayrağını simgeleyen rozet taktığının görsel ve yazılı basında görülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
      İddianamede, sanık Demirkazık’ın, basın mensuplarının, takmış olduğu rozetle ilgili sorularına, "Bir Kürdistan haritası, dört parçadaki Kürdistan toprakları, Suriye, İran, Irak ve Türkiye’deki Kürdistan topraklarıdır. Tarihi ve coğrafik bir harita ve Sayın Mesut Barzani’nin bayrağıdır, Kürdistan devletinin bayrağı, parçalanmış Kürdistan’ın birleştirilmiş hali bu, şu anda" şeklinde demeç verdiği aktarıldı.
      Nil Demirkazık’ın, 22 Temmuzdaki genel seçimlerde DTP’den milletvekili adayı olmak için başvurduğu ancak kabul edilmediği, bunun üzerine Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı olduğu kaydedilen iddianamede, Demirkazık’ın, "Gomanweb" ve "Demanu" internet sitelerinde "Amed Bağımsız Milletvekili adayı" dipnotu ile yazılarının yayımlandığı belirtildi.
      Demirkazık’ın, söz konusu internet sitelerinde, "Türkiye Sınır Ötesi Operasyon Yapamaz", "Baydemir Genel Başkan Olmalı", "Türkiye İçin Federatif Sistem", "Kim Vatan Haini", "PKK Bahane Kerkük Petrolü Şahane", "İç Savaş İlanı mı" "Kürt Halkı Ne İstiyor", "Ne Karayılan Ne Bayık Çözüm" ve "Bir Rüyam Var" başlıklarıyla çeşitli yazılar kaleme aldığı ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:
      "Nil Hayal Demirkazık’ın, kendi adına oluşturduğu internet sitesinde ’Foto Galeri’ başlıklı sayfasında bu yılki nevruz kutlamalarında Diyarbakır’da PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün sözde bayrağı altında fotoğraf çektirdiği, ayrıca bir tarafında Türk bayrağı, bir tarafında Avrupa Birliği bayrağı bulunan ve iki bayrağın ortasında da terör örgütünün sözde bayrağı bulunan beyaz bezi bizzat tuttuğu, yine değişik internet sitelerinde, kırsal alanda silahlı faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının giydiği kıyafetlerden giymek suretiyle elinde de kalaşnikof marka silah ile fotoğraflar çektirdiği tespit edilmiştir." Demirkazık’ın ise savunmasında, "terör örgütü ile bir bağının bulunmadığını, Çocuk-Der’in Genel Başkanlığını yaptığını, Türk bayrağı ve Avrupa Birliği bayrağının ortasındaki bayrağın terör örgütünü temsil ettiğini bilmediğini, elinde silah olduğu halde çekilmiş fotoğraflarını Kuzey Irak’ta hatıra amacıyla çektirdiğini, internet sitelerinde kaleme aldığı yazıların kişisel görüşleri olduğunu, PKK’yı gerilla olarak gördüğünü, bazı kamu kurumlarında da Kürtlere karşı kin, şiddet ve düşmanlık duyulduğunu gözlemlediğini" söylediği aktarıldı.
      İddianamede, "Nil Hayal Demirkazık’ın, dosya kapsamındaki internet çıktısı yazı içerikleri, çektirmiş olduğu fotoğraflar ve savunmasında belirttiği görüşlere göre, yasa dışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği ve ayrıca terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmıştır" denildi.
      İddianamede, Demirkazık’ın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK)
      220/7. maddesi yollamasıyla "terör örgütü üyesi olmak" suçunu
      düzenleyen 314/2. maddesi ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5.
      ve 7/2. maddesi uyarınca 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve Demirkazık’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


POLİS'İN DİSİPLİNİ BOZUK

ÇALDIKLARI PARAYLA GEMİ ALDILAR

ÇALDIKLARI PARAYLA GEMİ ALDILAR
»  ÇIĞLIK MASKELİ SOYGUNCULAR BÖYLE YAKALANDI
»  POLİSİ ŞOK EDEN HIRSIZLAR VE YÖNTEMLERİ
»  ARTTIRILAN YETKİ POLİS'E CESARET Mİ VERİYOR?
»  OCAKLAR SÖNDÜRECEK FUHUŞ AJANDASI
»  SÜRÜCÜ GENCİ VURAN POLİS TUTUKLANDI
»  ALMANLAR SAPIKLARINA SAHİP ÇIKIYOR
»  CEP TELEFONU GASPINA 6 YIL HAPİS CEZASI
»  İZMİR'DE ŞÜPHELİ OLAY
»  VİNÇ KİRİLAYIP 30 TONLUK YAKIN TANKINI ÇALDILAR!
»  GENÇ KIZA ERKEKLER KOĞUŞUNDA TECAVÜZ
»  ÜNİVERSİTELİ KIZLARA BÜYÜ TUZAĞI
»  BOĞAZİÇİ'NDE ESRARENGİZ ÖLÜM
»  ÜNİVERSİTELİ KIZLARIN BÜYÜSÜNÜ NASIL BOZDULAR
»  TEKMECİ POLİS TUTUKLANDI
»  YAŞLI ÇİFTİ DÖVÜP ALTIN VE PARALARINI ÇALDILAR
»  ''POLİSİN TEKMESİYLE ÖLDÜ'' İDDİASINA ARAŞTIRMA
»  SUİKASTCİ İBDA-C'LİLER TUTUKLANDI
»  ÇEŞME SUYUNU HALİS SIZMA ZEYTİN YAĞI DİYE SATTI
»  JANDARMA'YA AB UYUMU
»  PKK'NIN BOMBALI EYLEM PLANI ORTAYA ÇIKARTILDI.
»  BİR OSMANLI TOKATI ATTI ÖLDÜRDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.