Kadıköy'e 9 puanlık avantajla gelen lider Galatasaray, derbinin de favorisi durumundaydı. 3 Temmuz'dan bu yana çok zor günler geçiren Fenerbahçe ise bu akşam kazanıp, taraftarına tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşatmak istiyordu.
Şükrü Saracoğlu'nun muhteşem atmosferinde, saatler 20:00'yi gösterdiğinde Bülent Yıldırım'ın ilk düdüğü geldi...
Spor Toto Süper Lig'de sezonun en önemli derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray Şükrü Saracoğlu'unda karşı karşıya geldi.
Mücadeleye fırtına gibi başlayan Fenerbahçe ilk 15 dakikada 2 gol birden bularak farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının son bölümünde Elmander ile bir gol bulan Galatasaray soyunma odasına 1 farkla gitti.
İkinci yarıda daha iştahlı oynayan Sarı kırmızılı ekip, Hakan Balta'nın attığı golle 2-2'lik eşitliği sağladı.
Mücadelede bu sonuçla tamamlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Necati'nin pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Melo'nun yavaş vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.
10. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Bu dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ortasında ceza alanı içindeki futbolcuların üzerinden geçen topu sol kanatta takip eden Ziegler, meşin yuvarlağı auta çıkmadan kontrol etti. Ziegler'in ortasında ceza alanı içinde Sow'un roveşata vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.
13. dakikada Cristian'ın ceza yayı içinden sert şutunda, kaleci Muslera üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.
15. dakikada Ziegler'in orta sahanın solundan Galatasaray yarı alanına uzun oynadığı topta, Sow'dan önce müdahale eden Ujfalusi meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Ancak kaptan Alex, önünde kalan topu, yaklaşık 30 metreden sert ve düzgün bir vuruşla ''90'' diye tabir edilen yerden filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
21. dakikada soldan çalımlarla ceza alanına giren Ziegler'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Stoch'un şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
28. dakikada sağdan ceza alanına giren Engin Baytar'ın çaprazdan vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'in parmaklarıyla dokunduğu top, üstten kornere gitti.
31. dakikada Selçuk'un ceza alanına gönderdiği topu Elmander kafayla Necati'nin önüne indirdi. Kaleci Volkan Demirel, altı pasta Necati'den önce topu tokatlayarak, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
36. dakikada Necati'nin ara pasıyla savunmanın arkasında bir anda ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Elmander, topu ağlara göndererek farkı 1'e indirdi: 2-1.
38. dakikada Engin'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Necati'nin kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.
45. dakikada soldan Stoch'un pasında ceza yayında Alex'in gelişine vuruşunda, top üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe'n