Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2667
EURO
37,6449
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.919,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NEW ORLEANS'DA YAĞMACILARA OPERASYON!
NEW ORLEANS DA YAĞMACILARA OPERASYON!
 
Katrina'nın yerle bir ettiği şehirde mahsur kalan felaketzedeler güvenli bölgelere nakledildi. On binlerce askerin şimdiki hedefi ise kenti yağmacı çetelerden 'geri almak'! Bu da başarılırsa bir zamanların 'festivaller şehri' 9 ayda kendine gelebilecek!
 
5.9.2005 - 08:05
Katrina Kasırgası'nın yerle bir edip sular altında bıraktığı ABD'nin New Orleans kentinde mahsur kalan felaketzedeler, ülke topraklarındaki en büyük kurtarma operasyonuyla güvenli bölgelere nakledildi. Günlerdir binlerce New Orleanslıya ev sahipliği yapan stadyum Superdome ve Konferans Merkezi tamamen boşaltıldı.

Afetzedelere ateş açıldı
Stadyumdan tahliye sırasında silahlı bir kişi, otobüslere binen afetzedelerin üzerine ateş açtı. İnsanlar kendilerini korumak için yerlere attı; ölen ya da yaralanan olmadı.
Yetkililer, stadyum ve Kongre Merkezi'ndekiler hariç şu ana kadar 42 bin kişinin New Orleans'tan tahliye edildiğini açıkladı.

En az 2 yıl evsizler
İngiliz The Independent gazetesi de, ABD'li yetkililerin, New Orleans'ın en az 9 ay 'hayalet kent' görünümünde olacağı, halkın en az 2 yıl evlerine yerleşemeyeceği yani 'evsiz' statüsünde olacağı görüşünü nakletti.

General: Somali gibi
Louisiana Ulusal Muhafızlar Görev Gücü Komutanı Tuğgeneral Gary Jones, New Orleans'ı kanunsuzluğun hüküm sürdüğü görüntüsüyle Somali'ye benzetti. Jones, "Dışarı çıkıp bu kenti geri alacağız. Bu, kenti kontrol altına almak için yürütülen muharebe tarzı bir operasyon olacak" dedi.
82. Hava İndirme Tümeni'nin de gelişiyle kentteki asker sayısı 50 bini aştı. Dün kent sokaklarının hâkimi askerlerdi. Kesin ölü sayısı henüz açıklanmamışken sokaklarda çürümeye başlayan ceset de dikkat çekiyordu.

Bush'un en büyük sınavı
Kasırga, ABD Başkanı George W. Bush' un kriz yönetimi yeteneğini ölçmede de bir kıstas oldu. Mağdurlara yardımda yavaş kaldığı yönünde eleştirilen Bush, geç de olsa bölgeye gitmekle kalmayıp halkı her şeyin hükümetin kontrolünde olduğuna inandırmak için sık sık açıklama yaptı.
Bush, dün de bölgeye 7 binden fazla ek asker gönderildiğini söyledi.
Bush, dün de ABD'lileri kan ve para bağışı yapmaya çağırdı. Bush, facianın ardından yaraların sarılmasına yardım etmek isteyenlerin, Kızılhaç'a nakit para bağışında bulunmalarını istedi. ABD'de başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağışların miktarının 350 milyon dolara yaklaştığı bildirildi.

Kuveyt'ten petrol
ABD'ye 500 milyon dolarlık petrol ürünü yardımı göndereceklerini açıklayan Kuveyt Enerji Bakanı Şeyh Ahmed Fahd El Ahmed El Sabah, "Böylece kötü zamanda yanımızda olan dostlarımıza ve müttefiklerimize minnettar olduğumuzu gösterme fırsatı bulacağız" dedi.

Afganistan'dan yardım
ABD'ye yardım etmek isteyen ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor. Katar 100 milyon dolar, Çin de 5 milyon dolar yardım yapma kararı aldı. Afganistan hükümeti de ABD'ye 100 bin dolar yardım teklifinde bulundu.

Zerkavi memnun oldu
İslamcı internet siteleri, kasırgayı "Allah'ın askeri" diye tanımladı. Irak'taki terörist El Kaide oluşumunun lideri Ebu Musab Zerkavi de, "İnançsızlık köprüsünün başı ABD' nin tahribinden dolayı tebrikler. Bu ABD'nin çöküşünün başlangıcı" açıklamasını yaptı.

Yeni kasırga korkusu
ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarının, bu yıl bitmeden başka kasırgalara da hedef olabileceği bildirildi.

Esad'dan geçmiş olsun
Suriye Devlet Başkanı Baar Esad, Katrina kasırgası nedeniyle dün Başkan Bush'a geçmiş olsun mesajı gönderdi. Esad, mesajında ABD'nin felaket nedeniyle yaşadığı acıyı paylaştığını belirtti.

Moore'dan açık mektup
Irak Savaşı'nın keskin muhalifi ve 'Fahrenheit 9/11' belgeselinin yapımcısı Michael Moore da, Bush'a bir açık mektup göndererek, "Sayın Bay Bush, tüm helikopterlerimizin nerede olduğuna dair bir fikriniz var mı?" dedi.
Moore, ulusal muhafızların, askeri araç ve helikopterlerin Irak'ta olmasından dolayı afetzedelere yardım ulaştırılamadığını belirtti.

Festivaller şehri hayalet kent oldu!

Caz müziği ve Mardi Gras gibi festivallerin merkezi New Orleans, eski siluetinden çok şey yitirdi. Kentten 42 bini aşkın kişinin tahliye edildiği, 70 bin kişinin de tahliye edilebileceği açıklandı. Kongre Merkezi'nden çıkanlar ise tahliyeye rağmen çok da mutlu görünmüyordu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SCHRÖDER VE MERKEL TV'DE KOZLARINI PAYLAŞTI

İNGİLİZ GAZETECİ TÜRKİYE'DE "LAİKLİK GÜVENDE DEĞİL"YORUMUNU YAPTI

MİSS İNGİLTERE'DE BİR MÜSLÜMAN!
»  GÖRGÜSÜZ ARAP ŞEYHİ GÜMÜŞÜ BOL BULUNCA ARABA YAPTIRMIŞ
»  ZARKAVİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA "KATRİNA ABD'NİN ÇÖKÜŞÜDÜR" DEDİ
»  AMERİKA YARDIM DİLENİYOR
»  DEVE YARIŞI JOKEY'İ YAPMAK İÇİN ÇOCUK KAÇIRIYORLAR
»  SADDAM'IN 19 EKİM'DE MAHKEMEYE ÇIKARILACAĞI DOĞRULANDI
»  FRENSA'DA YANGIN. 15 KİŞİ ÖLDÜ
»  MEKSİKA'DA HAVAİ FİŞEK DEPOSUNDA PATLAMA: 15 ÖLÜ
»  TALABANİ, TÜRKİYE'YE YERLEŞECEKMİŞ
»  NEW ORLEANS'IN SOKAKLARINDA TİMSAH VE KÖPEK BALIKLARI
»  AMERİKA FELAKET BÖLGESİNE 40 BİN ASKER YIĞDI
»  NEW ORLEANS'DA MAHSUR KALAN İŞ ADAMI VE AİLESİ KURTARILDI
»  GÜL'ÜN RESTİ AVRUPAYI KARIŞTIRDI
»  AMERİKA NEW ORLEANSA ORDU GÖNDERİYOR
»  KABİL ÜNİVERSİTESİNİN GİRİŞİNDE DEHŞET TÜNELİ
»  RÜŞVETE KARŞI MAAŞLARA YÜZDE 700 ZAM!!
»  KATRİNA KASIGASI BUSH'U DA SARSTI
»  KIZILDERİLİLER CAMDAN YOL YAYIP YOLLARINI BULACAKLAR
»  AİDSLE MÜCADELEYİ AMERİKA ENGELLİYORMUŞ
»  İNGİLİZLER DELİ DAHA HASTALIĞINI HİNTLİLERE YÜKLEMEYE ÇALIŞIYOR
»  BAŞBAKAN İTALYAN BAKANLAR KURULUNA GÖTÜRÜLDÜ
»  NEW ORLEANS'DA KASIRGADAN SONRA MAFYA ÇATIŞMASI BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.