Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
37,9821
EURO
41,1631
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.767,890
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Nevşin Mengü'ye Hapis Şoku
Nevşin Mengü ye Hapis Şoku
 
Nevşin Mengü'nün sosyal medya hesabından PYD terör örgütü yöneticisi ile yaptığı röportajı paylaşarak "örgüt propagandası oluşturacak sözleri yayınladığı" gerekçesiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Mengü, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mengü'nin daha önce kasıtlı bir suçtan cezası olmadığı için cezanın ertelenmesine hükmedildi.
 
28.2.2025 - 08:03

İstanbul’da 14 Kasım 2024’de sosyal medya hesabından hakkında kırmızı bülten kararı bulunan PYD silahlı terör örgütü yöneticisi Salih Müslim ile yaptığı röportajı paylaştığı ve bu şekilde örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Nevşin Mengü’nün yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Nevşin Mengü katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Mengü’nün avukatları, müvekkillerinin üzerine atılı suçu kabul etmediklerini belirterek beraatını talep ettiler.

1 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Nevşin Mengü’yü "basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan oy çokluğuyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

NEVŞİN MENGÜ CEZAEVİNE GİRECEK Mİ?

Sanığın öncesinden kasıtlı bir suçtan dolayı 3 aydan fazla hapse mahkum edilmemiş olduğu ve ileride suç işlemekten çekineceği hususunda yeterli kanaat oluşturduğu da dikkate alınarak bu cezanın ertelenmesine hükmedildi.

Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim, sanığın suça kastı bulunmadığını belirterek "yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı" gerekçesiyle beraat verilmesi düşüncesinde olduğunu kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sırrı Süreyya Önder,CNN Türk'ü Tiye aldı

Yılmaz Özdil, Sözcü'ye Geri Dönüyor

Gazeteci Ahmet Sever Hayatını Kaybetti
»  Now TV'ye Şakir Paşa Ailesi Şoku
»  Abdülkadir Selvi'den Tüsiad Tepkisi
»  AhmetHakan'dan Tüsiad'ı Kızdıracak Yorum
»  Trump'tan 'AP Ajansı'na Oval Ofis Yasağı
»  Adana'da Gazetecinin Kahreden Ölümü
»  Halk TV Çalışanlarına Ağır Cezalar
»  Lamia Ayhan'ın Yeni Adresi Belli Oldu
»  Özlem Gürses'in Ev Hapsi Kaldırıldı
»  Habertürk'te Büyük Tenkisat İddiası
»  Nagehan Alçı'nın Nafaka İsyanı!
»  Fatih Portakal'dan Ekranlara Veda Kararı
»  Ciner Medyada Patron Krizi
»  Medyaya 'Gezi Parkı' Soruşturması
»  Ahmet Hakan'dan Suat Toktaş Çıkışı!
»  RTÜK'ten NOW TV'ye 30 Gün Süre
»  Haber Global Ankara'da Kan Kaybı
»  RTÜK Muhalif Kanallara Ceza Yağdırdı
»  Hande Fırat: "Suat Toktaş Gazetecidir!
»  Suat Toktaş Tutuklandı
»  Küçükkaya'dan Fatih Portakal'a Tepki
»  Barış Pehlivan:Sadece Gazetecilik Yaptım
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.