Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OBAMA'YA ERMENİ SOYKIRIMI MESAJI
OBAMA YA ERMENİ SOYKIRIMI MESAJI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki başkanlık seçimini kazanan Barack Obama'yı tebrik ederek, "Türkiye-Amerika ilişkileri oradaki yönetimlerin değişmesiyle değil, ABD ile Türkiye'nin kendi arasındaki stratejik farkıyla bence belirlenmiş, bununla da devam etmeli diye düşünüyorum" dedi.
 
5.11.2008 - 22:45
Dedeman Oteli'nde katıldığı 5. Aile Şurası'na katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD'nin siyasi tarihinde  ilk kez, yıllar yılı siyah-beyaz ayrımının uç boyutlarda tartışıldığı ve ağır bedellerinin ödendiği bir ülkede, böyle bir seçim neticesinin çıkmış olmasının, bu noktada bir kırılmanın yaşandığını gösterdiğini" ifade etti.

Erdoğan, "Orada da artık siyah-beyaz diye bir sorunun kalmadığını söyleyebiliriz, bu alınan neticeyle. Çünkü sadece siyahların  değerlendirmesiyle böyle bir neticenin yakalanması mümkün değildi. Beyazların da ciddi bir oy kayması oldu ki, böyle bir netice çıktı. Bundan dolayı tabii ki Obama'yı, kampanyadaki enerjik sürecini, ekibinin bu noktadaki çalışmasını tebrik ediyorum" dedi.

Ermeni iddiaları

Küresel krizin yaşandığı bir dönemde Obama'nın böyle bir yükü sırtlandığını söyleyen Erdoğan, "Dünyadaki küresel barışa katkı  sorumluluğu ABD'de çok çok daha fazla. Bu noktada seçim kampanyalarında işlenen bazı tezleri, seçim kampanyasına yönelik kalan tezler olarak değerlendiriyoruz, orada kalır diye düşünüyoruz. Türkiye-Amerika ilişkileri oradaki yönetimlerin değişmesiyle değil, ABD ile  Türkiye'nin kendi arasındaki stratejik farkıyla bence belirlenmiş, bununla da devam etmeli diye düşünüyorum ve öyle olacağına inanıyorum" diye konuştu.

ABD ziyaretinde Obama ile görüşme

Bir gazetecinin, 15 Kasım'da ABD'de bir toplantıya katılacağını belirtmesi ve yeni seçilen başkan Obama ile bir görüşmenin söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, "İlgili arkadaşların Barak Obama ile bir görüşme imkanı arayacağını" söyledi.

Erdoğan, "Eğer bir görüşme imkanı bulabilirsek tabii onların programı ne durumdadır şu anda bilemiyoruz, onlar şimdi kendi kabineleriyle ilgili çalışmalarını sürdürecekler, yoğun bir çalışmaları olacaktır. Böyle bir imkanı kendileriyle bulursak, görüşme fırsatını arayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile zaten söz konusu programda bir arada olacağını belirtti.

Baykal''ın sözleri

Erdoğan, bir gazetecinin, "(Pompalı silah) tartışması dün siyasetin gündemindeydi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal çerçevesinde sizi 'trafik polisi' diye nitelendirdi..." sözleri üzerine, "Sayın Baykal ile... Dedim ya, onunla herhangi bir tartışmanın içine girmeyeceğim, ona cevap vermeyeceğim. Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin" dedi.


"ÜÇ ÇOCUK" KONUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile Şurası'nda yaptığı konuşmada ise, "Ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, tam aksine 'aman doğum yapmayın' gibi bir anlayış sürekli olarak tavsiye ediliyor" dedi.

"Tabii bu Türk Milletinin geleceğine yönelik yaşlı bir nüfusla -ki bizim tespitlerimiz, hepsi bilimseldir- 2038 yılı itibariyle Türkiye'nin nüfusu da şu anda Almanya'nın durumuna gelmiş olacak" diyen Erdoğan, "O zaman da biz (Yandım Allah) demeye başlayacağız. Ama o zaman iş işten geçmiş olacak. Bunun adımlarını atmamız için, şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç  çocuk olması lazım. Bunu kabul eder ya da etmez, bu ayrı mesele ama ben sorumluluk mevkiindeki bir insan olarak, bir başbakan olarak, ülkemin geleceği için bunu söylemek durumundayım. Bunu söylerken bu bilimsel çalışmaya dayalı olarak bunu söylüyorum.  Çünkü iki olması bile gerileme demektir. Durumu korumak değildir. Üç olursa durumu korumaktır" dedi.

Başbakan, "Efendim ama herkes bakabileceği kadar" yaklaşımını da eleştirdi ve "Kusura bakmayın böyle yaklaşırsanız işe, Doğu, Güneydoğu buraları örnek verenler oluyor. Orayı örnek vermeyin. Bunda şüphesiz bizim sorumluluğumuz kadar anne babaların da sorumluluğu var. Biz birinci derecede sorumluyuz. Niye? Eğer bu ülkeyi, devleti yönetiyorsak bütün tedbirleri alacağız" şeklinde konuştu.

İşsizlik maaş süresini artırma çabası

"Dünyada işsizliğin çaresi var mı?" diye soran Erdoğan, ABD'de de işsizlik oranının son gelişmelerle birlikte yüzde 6'ya çıktığını ifade etti. Türkiye'de bu oranın yüzde 11 civarında olduğunu kaydeden Erdoğan, işsizler için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Türkiye'de işsizlere 8 ay boyunca verilirken, gelişmiş batı ülkelerinde işsizlik fonunun 1-1.5 yıl ödeme yaptığını belirten Erdoğan, "Türkiye olarak ekonomik noktada güçlendikçe biz de ne yapacağız? Bu 8 ayı 1 yıla çıkaracağız. Örneğin şimdi şu anda bunu değerlendiriyoruz aramızda. Diyoruz ki (işsizlik fonundan biz bu 8 ayı arttıralım). Bunu biraz daha geliştirelim ki işsiz olanların iş bulma noktasındaki imkanlarını arttırmış olalım. Bu adımları atıyoruz, atacağız, çalışıyoruz. Bunlar üzerindeki değerlendirmelerimizi yapacağız. Fondaki imkanlarımızı da daha artan konuma nasıl getirebiliriz, bunun da çalışmalarını yapıyoruz" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

"KATİLLER ZAMAN AŞIMIYLA AKLANAMAZ"

ALİYEV YARIN TBMM'DE KONUŞMA YAPACAK
»  GİRDAP'TA ERGENEKON'A TAKILDI
»  "DARISI BOP EŞ BAŞKANINA"
»  FIRAT: "KILIÇDAROĞLUYLA KARŞILAŞIRIM AMA BİR ŞARTLA"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN AKMAN'A "HODRİ MEYDAN" YANITI
»  ÇAKMA DİNCİ VAKİT'ÇİLERE TEPKİ BÜYÜYOR
»  ACUN PARALARI ÖDEMEDİ
»  ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İÇİN ŞOK İDDİALAR
»  BAŞSAVCILIK, AKP-DENİZ FENERİ İLİŞKİSİNE EL ATTI
»  FLAŞ.. BÜYÜKERŞEN, SOLDA DEV İŞBİRLİĞİNİ AÇIKLADI
»  DTP'DEN, PMD'YE PROTESTO ZİYARETİ
»  ENERJİ BAKANINA GENSORU ŞOKU
»  "TÜRKİYE'NİN DE BİR OBAMA'YA İHTİYACI VAR"
»  "ERDOĞAN, YİNE "HER AİLEDE ÜÇ ÇOCUK OLMASI LAZIM"DEDİ
»  BU TESPİT SÜBYANCI ÜZMEZ'İ YAKACAK
»  ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA MESAFELİ KUTLAMA
»  CHP'DEN DOĞAL GAZ ZAMMININ İPTALİ İÇİN DAVA
»  KAÇACAK DELİK BULAMAYAN PKK'DA PANİK
»  TÜRBANLI ÖĞRENCİLERDEN CHP'YE TEŞEKKÜR
»  YANDAŞ OL KİŞİYE ÖZEL, ADRESE TESLİM İHALE AL
»  TELEKULAK KOMİSYONUNDA VELİ KÜÇÜK TARTIŞMASI
»  "VAKİT'TE BİR DELİKANLI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.