-Türkiye Off-Road Şampiyonası yarışlarını tamamlayarak 2014 sezonunu başarılarla kapatmaya hazırlanan ANDOFF, son olarakta 2014 Ankara Off-Road Şampiyonasını MEBUSKENT’in sponsorluğunda 14 Aralık Pazar günü saat:12.00’da start vererek bitirecek.
Seyircisinden sporcusuna kadar Ankara’nın en beğenilen yarış parkurun olan Yuva Karacakaya’daki Mebuskent yarış alanı 2014’ün son yarışına tanıklık edecek. Son yarışta gerek yarışan sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken onları izleyen Ankaralı konuklar da özel olarak hazırlanmış seyirci alanlarından yarışın heyecanını tadacaklar.
Yarışa Tekirdağ’dan TRAKOFF Klübü adına Hülya Hızır isimli co-pilot’ta katılarak kadınlara örnek bir yarış sergileyecek.
Ankara Off-Road Şampiyonası’nın 3. ve son ayağı yine Batıkent Çevre Yolu çıkışı Yuva Karacakaya’da Mebuskent’in çok özel parkurunda koşulacak olup, aynı zamanda Ankara’nın değişik otomobil, motorsiklet ve doğa kulüpleri olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü(ANOK)ralli aracının sergileneceği , Ankara Klasik Otomobilciler Derneği (AKOD)klasik otomobillerinin sergileneceği, Ankara Voswagen (ANKAVOS FUN CLUP)rengarenk Voswagenlerin şirin yüzü, Ankara Harley Grubu’nun eşi olmayan motorsikletlerini, Ankara Motocrossçular’nın gösterileri, Ankara ATV Grubu(BAG)’nun arazi şovlarını, Ankara Model Uçak Kulübü(AMUK)’un hava uygun olduğu takdirde uçaracakları model uçak ve helikopterleri, Atmaca Doğa Sporlarının bir birinden cesur sporcularının MEBUSKENT binalarından inişleri, Ankara Yamaç Paraşüt Kulübü parkur üzerinde Paramotor uçusu, Ankara Bisikletlileri üyeleri ve ülkemizin gururu olan zor zamanlarımızda yanımızda bulunan Ankara İl Afet (AFAD) benzer kurum ve kuruluşların gösterileri ile birlikte Ezine Peyniri’nin ikram edeceği Ankara’nın sımsıcak çay eşliğinde meşhur simidi ile Sultan Sucukları’nın ekmek arası sucuk keyfi ile renkli bir yarış Ankaralıları bekliyor. Lokman Hekim Hastaneleri deneyimli bir sağlık ekibi ile yarışa destek verecek.
Daha önceki yarışlarda olduğu gibi bir görsel şölenin yaşanacağı Ankara Off-Road Şampiyonası 3. Mahalli Yarışı’na tüm Ankaralıları davet eden ANDOFF Başkanı Muharrem Çelik, “güzel, heyecanlı, adrenalin yüklü 2014 off-road sezonunu yine kıyasıya mücadelenin yaşanacağı rengarenk bir yarışla uğurluyoruz. Ankaralıları bu yarışımızda aramızda görmek istiyor, Ankara Off-Road Şampiyonası Kupası’nı kaldırmak için bu sezon son kez gaza basacak pilotlarımıza destek için alkışlarınızı bekliyoruz” dedi.
SPONSOR MEBUSKENT
2014 Ankara Off-road Şampiyonası ana sponsoru MEBUSKENT Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ayhan, “Ankara’ya yeni kazandırdığımız bu proje ile yepyeni, farklı anlayışla bir kent inşa ediyoruz. Doğa, spor ve özel rekreasyon alanları ile planladığımız bu kentte farklılık yaratmak için spora da destek veriyoruz. Trakya’dan, Akdeniz’e, Akdeniz’den Karadeniz’e kadar bölgeleri alışılmadık bir yarışla Ankara’da buluşturacak Ankara Off-Road Kulubü ANDOFF 30’a yakın off-road yarış ekibini konuk edecek. MEBUSKENT sınırlarında 3. kez organize edilen ANDOFF Ankara Off-road Şampiyonası son yarışçılarımızı desteklemek için misafirimiz olun” dedi.
KARADENİZ OFF-ROAD BİRLİĞİ
Karadeniz Off-Road Birliği Başkanı Abdulkadir Güneysu “ Karadenizi’in asi ve hırçın off-road yarışçıları ve kulüp başkanları olarak Ankara’ya bir çıkartma yapacağız.Karadeniz’den Ankara Off-Road Kulübü’ne dostluk, sevgi ve hoşgörüyü getiriyoruz. Off-Road yarışçılarımız Ankara Mebuskent yarış parkurunu tozu dumana katarak rakiplerini çamura bulayıp etap içinde rakip, yarış sonrasında birlik, beraberlik ve sevgi çemberi içinde kupa heyecanını katarak dostluk örneğini gösterecekler. Bu yarışta Ankara’daki Karadenizli hemşehrilerimizi destek için yanımızda görmeyi, özledikleri Karadeniz fırtınasını estirmeye geliyoruz” dedi.
2014 yılı Şampiyon Gecesi AKMAN RÖNESANS’ta renkli gece ile yapılacak olup, yarışçılar kupalarına kavuşurken ANDOFF’a sponsorluk yapan kurum ve kuruluşlar da plaketleri takdim edilecek..